reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Obiadki to tylko z Bobovity i deserkow wiekszosc choc czasami jakis gerbera tez wpadnie do koszyka:tak:

U nas też w obiadkach przoduje Bobovita, choć teraz moja mama kupiła Gerbera (Lenka i tak napewno zje :tak:), z kaszek również Bobovita, no i deserki od jakiegoś czasu próbuję innych firm ale i tak Bobovita mi :-) najbardziej smakuje :-D, a i Lence też :-D:-)

Minęły 2 dni od próby mlekiem modyfikowanym i nie ma żadnych oznak alergii.
Hurra!!

No to może ta alergia dałą za wygraną :-):-D HURA :-D

reklama
Nie wiem o co chodzi,ale mój Bączek nie chce wieczorkiem jeśc.Strasznie marudzi i zjada tylko troszkę.Efkt jest taki,ze częściej się budzi w nocy.:szok:

No, po coś ta kaszka w zaleceniach żywieniowych jest. Sądzę, że jest potrzebna ze względu na składniki w niej zawarte. Zboża to bardzo ważny składnik diety, i to nie tylko pod względem kalorycznym.
No ale jak Agusia dajesz sinlac to też w końcu kaszka. Ja daję też Oliwce, ale chciałaby urozmaicić jej dietę, żeby nie było w niej tylko kaszki z ryżu (jak w sinlacu) ale też z innych zbóż. Zdrowe są kaszki na dobranoc, bo są z pełnego przemiału. A ta kaszka 8 zbóż, to już w ogóle ma dużo zbóz w sobie, więc jest bogata w różniste składniki odżywcze. No ale mojej w ogóle nie smakuje.
a nam zakazano jesc jakich kolwiek zboz, orzechów i miodu bo to sa najwieksze alergeny:tak:
przy kondziu nawet musielismy zrezygnowac z kaszy mannej i odrazu przejsc na kukurydziana
moje dziecko nie zna smaku kaszy mannej choc nie wiem czy w przedszkolu nie dostaje teraz czasem:rofl2:

a nam zakazano jesc jakich kolwiek zboz, orzechów i miodu bo to sa najwieksze alergeny:tak:
przy kondziu nawet musielismy zrezygnowac z kaszy mannej i odrazu przejsc na kukurydziana
moje dziecko nie zna smaku kaszy mannej choc nie wiem czy w przedszkolu nie dostaje teraz czasem:rofl2:
no ryż dajesz, a inne zboża to narazie nie, ale od 10 miesiąca wchodzą. Choćby chleb (pszenica, żyto, często inne zboża) - nie dawałaś chleba Kondziowi?
kaszka manna to przecież pszenica, ta sama, co jest w chlebie.
Wiem, że można być uczulonym na pszenicę, ale wtedy uczula zarówno manna jak i chleb i wiele innych produktów w których jest mąka.

no coz .........
w kaszy kukurydzanej tez jest zboze a jednak nie uczula........
tak chleb dawałam
a kaszy manny NIE
po za tym jesli wogole dostałaby kasze manna to dopiero po roku nam kazano podac

Dziewczyny, a jaką konkretnie wędlinę dajecie na te kanapeczki, taką ze sklepu?
No właśnie, niedługo pewnie wprowadzę rano pół kromki chleba i nie za bardzo wiem z czym go dawać Oliwce. Tzn napewnio będę jej dawała na chleb pół żółtka czasem, tylko nie wiem, czy mogę je rozetrzeć z masłem, żeby dało się rozsmarować na chlebie i się go trzymało :confused: I ile tego masła wolno dać dziennie :confused:
Jeśli chodzi o szynkę, to widziałam w Chacie Polskiej szynkę, była droższa i napisane było, że jest bez konserwantów. Ale czy można im wierzyć :cool:

U nas z dań obiadkowych słoiczkowych to właśnie Gerber i BoboVita, a teraz to zupy ala'mama :-D:-D:-D Deserki są tych samych firm co obiadki...

Właśnie sie zastanawiam nad wprowadzeniem rano zamiast drugiego mleka kanapki...ale nie wiem w jakiej ilości podać bym byłą pewna, ze to starczy Filipowi zamiast tego mleka...do tej pory dostawał chlebek, ale tak miedzy posiłakami...:sorry::sorry:

reklama
Mysia, ja planuję podawać na początek połowę skibeczki. Tyle, że u mnie zawsze może popić cycem. Ale ten chlebek to nie zawsze będę podawać, czasem chlebek, czasem słoiczek, np. twarożek z owocami lub owsianka ze śmietanką.

Karolina, chlebek będę kroić na małe kosteczki.

A Oliwka wsuwa cały czas świeże jabłuszko aż miło.
Cieszę się, że jej się odmieniło :-)

Do góry