reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A moja Milenka po raz pierwszy zle zareagowala na jedzonko. Przedwczoraj podalam jej troche pomidorowej z indykiem Gerbera i od wczoraj Milenka robi rzadkie, bardzo smierdzace kupki. I to takie ze az jej gora pieluchy wychodza. Na szczescie robi tylko dwie dziennie wiec to chyba jeszcze nie jest biegunka. Teraz ja obserwuje bacznie i mam nadzieje ze to szybko minie i nie bede musiala leciec do lekarza.
Kurcze, to ta sama zupa, po której Oliwka 2 razy wymiotowała :dry:
Ale dziś też ją jadła i nie było problemów.

reklama
Kurcze, to ta sama zupa, po której Oliwka 2 razy wymiotowała :dry:
Ale dziś też ją jadła i nie było problemów.
Może żołądek i układ tawienny musiał się przyzwyczaić do jakiegoś produktu zawartej w tej zupce.Kuba na początku np.żle reagował na soczek z jabłek i surowe jabłko,a teraz już nie.

Jutro robię prowokację mlekiem modyfikowanym. Mam 3 próbki: Nan, Bebiko i Hipp mleka następnego i zrobię Oliwce na jednej z nich kaszkę rano. Trzymajcie kciuki, żeby żadne krostki się nie pojawiły.
Nie wiem tylko które z tych mlek rzucić na pierwszy ogień :confused:

Rozrobiłam małej 100 ml mleka NAN i dodałam kaszkę probiotyczną. Ale zjadła tylko 4 łyżeczki krzywiąc się, a otem już tylko kiwała przecząco głową (kiwa tak jak nie chce jeść). chyba jej ta kaszka nie smakowała. No ale coś tam skubnęła, zobaczymy czy po tej dawce mleka bedzie wszystko wporządku.

Kasiad może smak mleczka jej nie podchodzi ;-) choć Emilka pije je na codzień ;-)

a my kupilismy dziś tak :

z menu smakosza dla nas to nowość bo jeszcze nie kupowałam :no:
DANIE – Indyk z ziemniaczkami i brokułami

danie-indyk_ziemniaczki_brokuly-d297.jpg

DANIE – Kurczak z ziemniaczkami i koperkiem

PO 8 MIESIĄCU

danie-kurczak_ziemniaki_koper-d299.jpg

DANIE – Schab z warzywami i suszonymi śliwkami

PO 8 MIESIĄCU

danie-schab_warzywa_sliwki_suszone-d303.jpg
DANIE – Mus bananowy z owocami leśnymi - NOWOŚĆ

PO 6 MIESIĄCU

GerberDeserMusBananOwocLes_ok-d471.jpg

i inne słoiczki z jogurtem ;-) i kupiłam jeden słoiczek ze szpinakiem zobaczymy czy nadal bedzie niedobry czy tym razem zje :tak:;-)

Ja też długo kupowałam tylko Bobovitę, ale ta seria Menu Smakosza Gerbera jest super wg mnie. Ten schab z warzywami i suszonymi śliwkami wydaje się być ciekawy, muszę się rozejrzeć za nim w sklepie.

A co do smaku, to już wiem, co Oliwce nie grało. Ta kaszka była za słodka, jak dorzuciłam besmakowego kleiku ryżowego rozrobionego w wodzie, to zjadła chętniej. Ta kaszka 8 zbóż ma taki smak jak pokruszone ciastka, dla mnie pycha, ale Oli wygląda na to, że nie lubi tak słodkiego smaku, i dobrze w sumie, oby jak najdłużej ;-)

reklama
Do góry