reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

mi kazano dawac jedno mleko na 2-3 dni i czekac na reakcja (jedno karmienieNAN HA2)
jak brak to znow sprobowac za 2 dni jedna butle NANU ZAMIAST NUTRAMIGENU

reklama
Joasiek, ja jak już dłuuugo skóra była gładka najpierw wprowadzałam do swojej diety mleczne produkty, najpierw maleńko, potem coraz więcej, a potem Oliwce zaczęłam podawać, najpierw sloiczek z małą zawarością jogurtu, potem z większą. Narazie jest wszystko ok. Ale czystego mleka narazie jej nie daję. Wieczorem zamiast kaszki mlecznej cały czas sinlac.

A na dziś zapomniałam kupić owoce i wyprzedziłyśmy schemat żywienia o 8 dni - dałam Oliwce z Menu Smakosza Gerbera - Deser krem bananowo - kokosowy po 9 miesiącu. Baaardzo jej smakował.

mi kazano dawac jedno mleko na 2-3 dni i czekac na reakcja (jedno karmienieNAN HA2)
jak brak to znow sprobowac za 2 dni jedna butle NANU ZAMIAST NUTRAMIGENU

No tak, ale ten Twój NAN Agusia jest hipoalergiczny, więc jeśli już, to chyba takie właśnie musiałabym podać, a nie zwykły Bebilon :confused:

Joasiek najbezpieczniej jest podawać to mleko HA,a jak uczulenie nie minęło to i tak nawet po tym mleku wyjdzie.Można też do jednej porcji dodać pół butli tego mleka i obserwować.Tak jak pisze Kasiad skóra musi być bez zarzutu,by robić takie próby prowokacyjne.

My z Nutramigenu przechodziłysmy na Bebilon bezboleśnie. Najpierw zastepowałam w każdym mleku które dostawała Tosia jedną miarkę nutra miarką Bebilonu. I tak do całkowitego przejścia na Bebilon. Różne są sposoby. Ale przechodząc stopniowo na normalne mleko dowiesz się czy reakaccja uczuleniowa zniknęła.

No w końcu memu dziecku apetyt wrócił.Wczoraj przechodził samego siebie tak wcinał,po obiadku,jak nigdy domagał się cycusia i jeszcze jadł chrupki kukurydziane:szok::-DA na podwieczorek całego banana.:tak:
Dziś debiut z żółtkiem.Zwlekałam ze zględu na alergie na białko jaja.Pediatra kała jednak spróbować z tym żółtkiem.Więc idę gotować jajo:tak:

Zastanawia mnie jedna rzecz, kiedy wprowadzamy dzieciom jogurt :confused: W zaleceniach żywieniowych piszą, że od 11 miesiąca, a przecież w słoiczkach jest już od 7 :confused::confused::confused:

I jeszcze jedno: czy jeśli piszą, że od 10 miesiąca pół żółtka codziennie podawać, to czy jak podam całe co drugi dzień, to też będzie dobrze :confused:

I jeszcze pytanie do Agusi: jak Ci lekarka kazała zrobić prowokację Danonkiem, to jak mówiła, żeby podawać, po łyżeczce czy inną ilość? codziennie czy co kilka dni? Skoro Oli nie reaguje już alergią na jogurty słoiczkowe, to będę próbowała innych rzeczy, tylko nie chcę przedobrzyć.

PO TROCHU
nie okresliła jak duzo natomiast napewno zrobic przerw na dwa dni od podawania

ja nie ukryam, ze danona podałam jej odrazu całego tego małego
i nic nie było odczekałam 3 dni i znow probowałam.
ale wczesniej jadła te ze słoika i było oki!
Oli zreszta tez jadła te słoikowe jogurty z tego co pamietam:tak:
podaj 2 łyzeczki na 2-3 dni narazie (sara miała wieksza tolerancje białka wiec dlatego dałam całego)

Tak, jadła, po pierwszym po 3 dniach wyszła jedna krosteczka na policzku, po następnych już nic nie wychodziło. Dziś wobec tego spróbujemy z Danonkiem.

reklama
A moja Milenka po raz pierwszy zle zareagowala na jedzonko. Przedwczoraj podalam jej troche pomidorowej z indykiem Gerbera i od wczoraj Milenka robi rzadkie, bardzo smierdzace kupki. I to takie ze az jej gora pieluchy wychodza. Na szczescie robi tylko dwie dziennie wiec to chyba jeszcze nie jest biegunka. Teraz ja obserwuje bacznie i mam nadzieje ze to szybko minie i nie bede musiala leciec do lekarza.

Do góry