reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

na jutro przed pracą mam plam zrobić małej niby potrawkę z królika;-)

ugotowałam królika, mięsko poporcjowałam zamroziłam i troszkę odłożyłam na jutro do tego dodam ryż i marchewkę i nie wiem co jeszcze :confused::cool2:no bo sosu nie zrobię ... może dodam koperek jak pójdę do sklepu :rolleyes:

a groszek jaki się daje ?:confused:

reklama
nie, wczesniej dopajałam go Nutramigenem, bo mi mojego nie starczało, a moje mleczko pił z piersi, no chyba że była awaryjna sytuacja to miałam sciągniete i dostawał z butelki, ale bardzo rzadko.
ale dziwne, bo nocą pije z piersi bardzo chetnie,a wieczorem, aż sie domaga by go dostawić choc na chwilkę, wtedy sie uspokaja i potem grzeczniutko zasypia,ale w dzień to bunt wielki
tez myslałam,ze to przez zęby, ale dziąsełka bez znaku zblizajacego się ząbka, wievc sama nie wiem
ale narazie się nie poddaje i dzilenie odciagam mleko, by chociaż dwa posiłki miał z mojego mleka

Rezygnacja z piersi u corci byla etapowa.Najpierw ssala piers tylko w nocy półprzytomna(w dzien mnie gryzla),a potem calkiem zrezygnowala:confused:

Rezygnacja z piersi u corci byla etapowa.Najpierw ssala piers tylko w nocy półprzytomna(w dzien mnie gryzla),a potem calkiem zrezygnowala:confused:
to cosik mi sie wydaje, że HUbek też tak zrobi wkrótce i w nocy tez zrezygnuje, chociaż narazie to chetnie pije nocą z piersi, no ale żebym w nocy miała pokarm to w dzien musze sciągać

Joasiek, ja czytalam ostatnio w Dziecku ze w 33 lub 34 tygodniu zycia dziecka juz mozna zaczac podawac male ilosci ogorka kiszonego (najlepiej wlasnej roboty zeby nie mial jakiejs sztuczniznyw srodku). i ja podaje czaem Makrelce i nic jej nie jest. poza tym ze potem apetyt ma wiekszy.:dry: co mnie akurat nie martwi:tak:

Kasia, u mnie byla podobna przygoda po pomidorowce Gerbera. Mala zwymiotowala jej niewielka ilosc jakies 2 godziny po zjedzeniu. na razie zdecydowalam sie omijac ten sloik szerokim lukiem. a inne z pomidorami nie daja u nas takich objawow tak jak i u ciebie. ale skoro innym dzieciaczkom nic nie jest po tej zupce to pewnie zbieg okolicznosci:tak:

Ja znalazlam sposob na Makrele. mleczko ktorego niestety nie chce pic za bardzo miksuje z bananem, nektarynka lub malinami na zmiane i wtedy wypija z niekapka bez problemu:tak:

I mam do was pytanie, przeszlysmy na bebilon pepti zeby sprawdzic czy to mleko ja uczula. po jakim czasie mozna zrobic prowokacje z normalnym mlekiem modyfikowanym?

Spotkałam dziś moją panią pediatrę na spacerze i w luźnej rozmowie naszło mnie, że zapytam ją o sprawę żółtka. Powiedziała mi, że pół żółtka co drugi dzień podajemy dziecku oprócz łyżeczki mięsa w obiedzie, które podajemy codziennie. Gdyby trzeba było rezygnować z żółtka w dniu, kiedy dajemy mięso, to w dziesiątym miesiącu dziecko musiałoby przestać dostawać w ogóle mięso, bo od tego miesiąca pół żółtka podajemy codziennie. Z tym podawaniem żółtka bez mięsa to chodzi o to, że lepiej podać to żółtko nie w obiedzie, ale przy innym posiłku gdzie nie ma mięsa, np na śniadanie, bo tak się lepiej trawi :tak:

A Oli jest dziś po całym deserku Hippa - jogurt z morelami. Zjadła cały słoiczek 190g na śniadanie i jak narazie wszystko ok.

lil kate na pewno trzeba podawać to mleczko do ustapienia objawów uczulenia.Najkrócej to czytałam,że miesiąc.Najlepiej spytac swojego pediatrę,bo każdy lekarz mówi inaczej.To zależy od dziecka i wielkości alergii.U nas kazał alergolog podawać conajmniej przez pół roku.Tyle,że u nas alergia bardzo mocna i nadal nas trzyma,(choć już mniej ):tak:.

Super Agusia.My chyba pociągniemy na tym Amino do roczku conajmniej,bo na razie objawy tylko zelżały,ale nie zniknęły całkiem.A potem ....zobaczymy...:tak:

reklama
Dziewczyny a w jaki sposób sprawdzić czy uczulenie juz minęło? Milenka jest na Nutramigenie, wcześniej piła Bebilon. Jeśli chcę sprawdzić, to powinnam jej dać np. słoiczek z zawartościa mleka, czy może jedno mleko dać bebilon zamiast Nutramigenu?

Do góry