reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kuba też je mniej,widocznie tyle organizm nie potrzebuje,nie rośnie już tak szybko jak w pierwszym półroczu.No i mały nie chce kaszki na wieczór,tylko mleczko.Chyba dam mu jutro na śniadanie.:-D:-)

reklama
Lenulka, mały sloiczek to nie jest tak dużo. Oli już zjadała 150 g ale teraz rzeczywiście zjada mniej. Jestem bardzo ciekawa ile waży, bo mi osobiście się wydaje, że dość mocno schudła. No ale zaczęła się bardzo dużo ruszać, nie leży już w miejscu jak kiedyś.
Kto wie, ile powinno dziecko sześcio i siedmiomiesięczne przybierać miesięcznie?

Kasiad czytałam gdzieś.że jakieś 400-500g.Wynika to też z siatki centylowej masy ciała.

A mój Kuba przez 1,5 miesiąca przybrał 500g

Ja na szczepienie idę dopiero 17tego, ale kusi mnie, żeby wybrać się do przychodni i zważyć Oliwkę. I tak idę do pracy w poniedziałek, a przechodzę tuż obok przychodni. Pewnie wdepnę ją zważyć jak nie będzie ludzi.

No może spróbuję. Zresztą te słoiczkowe też są bez wywaru, więc nie powinno być zbyt dużo tam alergenów, a Oli ma niezbyt dużą tą nietolerancję. Jak zjem paster sera i wleję sobie odrobinę mleka do kawy, to nic jej nie jest. Jak zjem więcej białka krowiego, to wychodzą jej kristki na brodzie. Ale jeszcze nigdy nie podawałam Oliwce bezpośrednio niczego z małą ilością białka krowiego.

trzymam kciuki daj znac jak poszlo-napewno dobrze

moja lenulka tez je ostatnio mniej niz kiedys a na dodatek cos sie jej przestawilo i jak wczsniej jadla zupke o 13-14 to teraz chce o tej godz kaszke a zupke ewentualnie tak ok 17.dziwne:dry:

reklama
Dziewczyny, co można małemu brzdącowi dawac na zatwardzenie?
Od tygodnia Marysia codziennie robiła małego "bobka" , teraz od 3 dni nie robi kupki. Czasami się bardzo napina i męczy się bardzo. :sorry2:
Co jej można podac:confused::confused:

Do góry