reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Jogurt naturalny a mleko to nie to samo. Skoro ci pediatra mówiła, ze możesz dać danonki, to łyżeczkę można dać żeby się przekonać czy małej nie zaszkodzi. Moja je danonki i inne jogurty( parę łyżeczek) i jest cała i zdrowa:-)Nie namawiam jednak, każda mama zrobi jak chce;-)
miska5 a od kiedy dajesz jej danonki i jogurty bo twoja jest starsza od mojej o chyba miesiac co?

reklama
j.ost jak Ci lekarka kazała to daj. Ja czytałam wypowiedż pediatry w jakmś piśmie dla dzieci, że to za wcześnie. Moze są dwie szkoły :confused: Nie wiem :eek:

A ja już sama nie wiem jak jest z tym mlekiem... Mój mąż twierdzi że ten zakaz, to żeby kasę bijać, bo On był od 6 tyg na krowim i chłop jak dąb, żadnej alergii, skazy, nie choruje w ogóle... ?Jak Go znam- nie był chory.... Ja nie daję takiego mleka jeszcze ale do 3 roku życia też czekać nie będę..

A ja już sama nie wiem jak jest z tym mlekiem... Mój mąż twierdzi że ten zakaz, to żeby kasę bijać, bo On był od 6 tyg na krowim i chłop jak dąb, żadnej alergii, skazy, nie choruje w ogóle... ?Jak Go znam- nie był chory.... Ja nie daję takiego mleka jeszcze ale do 3 roku życia też czekać nie będę..

Tyle, że jak on miał te 6 tygodni, to mleko było od krowy, a nie z kartonu, że zastosuję skrót myślowy. Niestety, teraz żywność zawiera więcej chemii i spalin niż kiedyś.

nie ryzykowalam z tym jogurtem ale po raz pierwszy jadla banana i to nie zmiksowanego ale rozgniecionego widelcem i..... bylo nawet nawet aczkolwiek te malutkie nierozgniecione kawaleczki powodowały "cofki" no ale krok po kroku i damy jakos rade.

Julcia wlasnie wczoraj dostala deserek winogrona, jablko z owocami lesnymi i jugurtem <chyba bobovity> bardzo jej smakowalo i na razie nie ma skutkow ubocznych:-D

A bananka je surowego juz dawno, scierany lyzeczka:tak:

reklama
Ja już bym chciała normalne mleko małej dawać, ale jeszcze 2 tygodnie przynajmniej musze poczekać :baffled: I dopiero wtedy ewentualnie deserki jogurtowe. A na razie ciągle ten Nutramigen z sokiem, do każdej porsji 50ml soku, inaczej nie wypije za żadne skarby świata. Trochę dużo nam tego soku dziennie wychodzi, bo 200-250ml, dlatego prawie nie podaję jej deserków, tylko obiadki albo zupki.

Do góry