reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
ja podaje na zatwardzenie lence sok jabłkowy bobofruta, pozniej jablka gerbera lub mieszam jablka z suszonymi sliwkami tez gerbera ale daje jej duzo soku do picia i naprawde pomaga

A co do jogurtu to koleżanka wprowadzała go synkowi(teraz ma on 10 m-cy) w 8 miesiącu. Najpierw zaczęła od naturalnego, potem Bielucha(serek) a potem serek Danio lub Danonek.Też mam zamiar tak zrobić.
Ciekawa jestem czy Tosia nauczy się jeśc gotowane zupki- w żłobku gotują:-)Mojej kiedys nie zjadła i cały czas lecimy na słoiczkach:-)Ale muszę się zmobilizować i przyzwyczajac ja do gotowanego. Żłobek mi może w tym pomoże:tak:

Konrad przybral mi ostatnio przez 6 tygodni 600 g i pani doktor powiedziala,ze w normie...Nie wiem jakie te normy jednak sa.
Konrad ma ostatnio jakby wiekszy apetyt.Uwielbia frutapura jabłko-banan.Wczoraj jak zjadl jednego,to sie straszliwie rozplakal,ze sie skonczył:-D.Dojadl jeszcze polowe drugiego kubeczka:rofl2:
Mam wrazenie,ze zwiekszylo mu sie rowniez zapotrzebowanie na moje mleko,bo zdarza mu sie oproznic dwie piersi na jeden posilek.Przez 5,5 miesiaca jechal na jednej piersi na posiłek;-):tak:.

Kasiad masz wrazenie,ze Oliwka schudla,czy tylko po prostu mniej przybiera?:sorry2:

Kuba od 2 dni dostaje kawałeczek jabłuszka,uważam by ugryzł mały kawałek.Ładnie rozgryza na malutkie kawałeczki i połyka.Bardzo mu smakuje.:-)
Mąż wczoraj zajechał do TESCO i nakupował słoiczków GERBERA.Różne deserki,w tym jeden po 9 miesiącu.:-D:-D:-DMówił,że była jakaś promocja,ale nie pamięta po ile słoik.Dwa deserki są z bananami,ciekawe czy Kuba zje,samego banana nie lubi.:no:

No Kuba ma w końcu już czym żuć, a Oli nie ma ani jednego zęba, więc narazie mogę jej dawać rozdrobnione owoce. Jabłks zresztą nie chce jeść w ogóle, no chyba, że takie słoiczkowe, zmieszane z innymi owocami.
W sobotę rano skusiłam się na kubek kakao i Oli wysypało wokół buzi i na brodzie. Widocznie za dużo tego białka krowiego.:-(

Fajnie rozalka, ze dałaś znać o promocji Tesco, bo dziś jadę do Łodzi to przy okazji wstąpię i zakupie parę jedzonek, a w sumie to deserków, bo zaczęłam gotować sama zupy...wreszcie stałam sie czasową mama....

Z tym jedzeniem naszych baczków to chyb jakiś taki okres naszedł, bo Fili jak do tej pory jadł sporo, tak teraz coś przystopował, mleka wypija najwyżej 150ml, zupki też tyle, a może nawet mniej zjada....tylko deserki całe połyka:-D:-D:-D:-D jak Tosia.

A wczoraj dostał deser z gerbera winogrona, jabłka i morele z jogurtem i mu nie smakowało...:no::no:

A z nowosci daliśmy mu jeszcze 3 dni temu....Kurczak z ziemniaczkami i koperkiem, z gerbera, danie jest po 8 miesiącu:szok::szok:, ale nie wiem dlaczego...sama gotowałam mu już identyczne i nic mu nie było, po tym słoiczku też nic...:tak::tak:.

reklama
Mysia, a co jest w składzie tego po 8 miesiącu? Mozesz spisac ze słoiczka?
Ja też już trafiłam na takie obiadki, gdzie takie same składniki są w jednej firmie od 6 miesiąca a innej później, tylko nir pamiętam co to było.

Do góry