reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

co zrobic na zatwardzenie: śliwki,jabłka sok jabłkowy nie pomaga?

j. ost W ostateczności czopek glicerynowy.
Ale jeśli maluszek nie pręży się, nie stęka i widać że nie męczy się z powodu braku kupki, to lepiej byłoby gdybyś po prostu ograniczyła to co zatwardza (kaszki, ziemniaki, mięsko.. nie wiem co jeszcze?) i poczekała aż sam zrobi.
A od ilu dni nie ma kupy?

reklama
tak tak to wiem lenka nie robi kupy od 2dni ale wi dze ze zaczyna strasznie sie meczyc bo sie prezy i placze a raczej piszczy wiec chyba jutro zakupie czopki

a poza tym to domyslal sie ze to zatwardzenie niestety od jej ulubionej zupki warzywnej przeze mnie robionej z dodatkiem kaszki ryzowej.

a my dziś próbowaliśmy słoiczek bobovita po 6 miesiącu gdzie sa grudki i nic mała mi nie zjadła :no: odruchy wymiotne miała więc wziełam zmiksowałam i też nic :no: nie wiem co jej dziś było nic nie jadła ani nie piła może z 4 razy po 100 ml mleka i tylko to :dry: chyba znów ząbki lub upał jej doskwierał bo nie do wytrzymania była dziś :wściekła/y: spała do 9.00 i jak wstała to godzinka drzemki o 13.00 i już do 23.00 nie zasneła :-( więc padam a jutro do szczepienia ;-)

a my dziś próbowaliśmy słoiczek bobovita po 6 miesiącu gdzie sa grudki i nic mała mi nie zjadła :no: odruchy wymiotne miała więc wziełam zmiksowałam i też nic :no: nie wiem co jej dziś było nic nie jadła ani nie piła może z 4 razy po 100 ml mleka i tylko to :dry: chyba znów ząbki lub upał jej doskwierał bo nie do wytrzymania była dziś :wściekła/y: spała do 9.00 i jak wstała to godzinka drzemki o 13.00 i już do 23.00 nie zasneła :-( więc padam a jutro do szczepienia ;-)
Gosia, poczytaj wątek "Opieka..." Dziś chybaq wszystkie dzieci mialy trudny dzień.

U nas podejrzenie skazy bialkowej (brak apetytu i zaczerwieniona skora, delijkatnie sucha) i polecenie odstawienia wit d3 botez chamuje laknienie.

Od wczoraj makrel pije NAN HA 2 i skora zdecydowanie sie poprawila. sladu juz prawie nie ma po krosteczkach i suchej skorce. wiec moze nie bedziemy musialy rezygnowac z mleczka na rzecz Nutramigenu :tak: i od razu apetyt sie poprawil. Martynie alo sie zjesc 150 ml mlekaa. na obiad zjada caly sloiczek ten 130 g a na deser maly sliczek suszonch sliwek. tak wiec chyba kryzys zazegnany :tak:

u nas pokonane zatwardzenie:)
plantex przeciwko wzdeciom 1,5sloiczka jabłek +sok jabłkowy i co................
dzis było 5 pieknych kupek:)

reklama
U nas podejrzenie skazy bialkowej .............tak wiec chyba kryzys zazegnany :tak:

To super lil kate! może teraz przestaniesz się zamartwiać że Martysia za mało przybiera i jest chuda... oby ten apetyt dopisywał jej jak najdłużej :tak:Fajnie że udało się Wam bez Nutramigenu :blink:
A my jeszcze 2 dni i całkowicie odstawiamy białko krowie. Choć nie wiem tak naprawde po co, bo juz w chwili gdy piła pół na pół Bebilon z Nutramigenem, to skórka znowu stała się gładziutka. Lekarka mówi, że Milenka ma niewielką tą nietolerancję na białko. Teraz jeszcze jemy słoiczki z mlekiem, i w każdej butli jeszcze 30ml Bebilonu a skórka już idealna..... ale lekarka kazała na miesiąc odstawic to co robić... odstawimy :blink:

Do góry