reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A tego samego dnia jeszcze było tak:
Babcia kładzie Milenkę na leżaczek.
Ja mówie do niej: "mama, położyłas małą na grzechotce". Babcia na to "ależ skąd, nic podobnego!"
Ja odpowiadam "naprawdę" Babcia na to "niemożliwe". Ja: "No sprawdź"
Babcia: "Faktycznie!" :rofl2:
Słodkie dzieciątko... grzechotka mu sie w kręgosłup wbija :szok: a ono się śmieje :-D:-D:-D

reklama
No własnie Milena wczesniej też jadła normalne ilości ale niedawno oczy mi z orbit wyszły :surprised:
Byłam na mieście i tak wyszło, że Milutka na popołudniową drzemkę musiała uspić moja mama (która od września będzie sie nią zajmować) więc ją instruuję przez fona jak ma to zrobić: "Weź na rączki, daj mleczka które jest w podgrzewaczu... jak nie dopije całego a będzie płakać to daj jeszcze soczku który stoi obok".
Wracam, dziecko ładnie śpi ale widze:
1. butla 180ml z mlekiem opróżniona
2. soczek około 50ml dopity
3. nowy soczek rozpoczęty - wypite około 70ml.
RAZEM MOJA MAMA DAŁA WNUSI OKOŁO 300ml żeby ta dobrze zasnęła :szok::szok::szok: Fakt że spała potem bite 2 godziny ale co to bedzie jak to stanie się normą??? :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Może Milenka ma taki skok rozwojowy i przez to większe zapotrzebowanie na kalorie.To zdarza się co jakiś czas,szczególnie gdy dzieci intensywnie ćwiczą nowe umiejętności.:-)

Nutramigen to specjalne mleko dla dzieci ze skazą białkowa albo nietolerancją na mleko. Jeśli nie mogą pić normalnego (Bebiko, Bebilon itd) to podaje się Nutramigen albo Bebilon Pepti.

kobiety co to jest i po co sie daje ten Nutramigen?

Nutramigen
Jak działa lek?
  • Jest to hydrolizat białka z dodatkiem trzech aminokwasów i trójglicerydów o średniej długości łańcucha. Poza tym w skład odżywki wchodzą: polimery glukozy z syropu kukurydzy i skrobi kukurydzianej, witaminy i składniki mineralne. Mieszanka nie zawiera galaktozy, laktozy i sacharozy. Preparat stosowany jest u dzieci i niemowląt w przypadku konieczności stosowania diety eliminacyjnej. Nigdy nie stosuj mieszanki bez porozumienia z lekarzem.
Kiedy lek ma zastosowanie?
  • Preparat stosowany jest w przypadku długotrwającej biegunki, nie dającej się leczyć, w przypadku alergii pokarmowej, w tym głównie nietolerancji na białko krowie, w przypadku nietolerancji laktozy i sacharozy, w tzw. zespołach upośledzonego wchłaniania.

bardzo dziekuje za informacje. co do jedzenia to moja corka jak juz pisalam wczesniej od jakiegos czasu tzn kiedy wprowadzilam zupki kaszki i desery nie chce wogole jesc mlaka rozmawialam dzis z pediatra i powiedziala ze normalne ze w pewnym momencie dziecko odmawaia tego co zna bo zachwyca sie nowymi produktami ale ten apetyt na mleko powinniem wrocic. my jestesmy na nanie ha1 i jutro pierwszy raz bedziemy jadly zupke z miesem jakie proponujecie jako pierwsze?

j.ost jako pierwsze ja dałam jarzynki z cielęciną :tak: potem na drugi dzień zmieniałam smak żeby nie przyzwyczaiła się do jednego :tak: i dałam np. z królikiem itd.

reklama
Do góry