reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Mi dzis moja powiedziala,ze smialo moge go karmic poł roku:-)(tylko piersia).

Ja przygotowuje mleko na mineralnej- na Dobrawie, bo ma opinię Instytutu matki i Dziecka. Nie przegotowuję jej wcześniej...
Do picia też podaję tą wodę. I nawet jej nie podgrzewam. Tosia pije ją w temp. pokojowej w takie upały.

Ja jeszcze nic nowego nie dawałam Stasiowi. Tylko pierś, no i herbatka, ale to śladowe ilości. Po prostu w te upały Staś ma bardzo wysuszone w buźce i gdybym Mu herbatki nie dała, to bym Go od piersi nie odciągnęła chyba w ogóle!! Jakoś tak nie widzę na razie potrzeby dawania Mu niczego więcej. Rośnie ładnie, problemów z trawieniem nie ma, tylko, że często muszę karmić, ale to już mółj problem- czasem mam trochę dosyć, ale jeszcze daję radę:-)

Jenni je juz wszystkie sloiczki co sa od 4 miesiaca i nic sie niedzieje brzuszek ja nie boli i nie ma wysypek ciesze sie z tego :tak:

Zosia pije wode przegotowaną żywiec zdrój na tej wodzie przygotowuję herbatki i mleczka, a co do nowości to dałam Zosi pół łyzeczki soczku z jabłuszek i troszeczke na języczek marcheweczki ze słoiczka zeby poznała inne smaki nie dlatego ze juz chce wprowadzac inne produkty niz mleczko.:tak:

A ja jeśli muszę małej dać co innego niż pierś daje jej mleko w proszku przygotowane na zwykłej przegotowanej wodzie z kranu :tak: A co do nowości to dałam jej dwa razy jabłuszko żeby poznała inny smak i zastanawiam się nad marchewką :dry:

ja mojej Wiki też dałam spróbować jabłuszko jej mina to dopiero była kwaśna:szok:
jak narazie nie przypadło jej do gustu...ale będziemy próbować dalej:tak:

u nas jabłuszko smakuje bardzo, soczki po 4 miesiącu już pijemy, wszystkie smaki Gerbera pasuję Filipkowi, a już myślę nad ugotowanie pierwszej papki warzywnej...

reklama
:-) Emilka wczoraj spróbowała nowego smaku jabłuszka z owocami leśnym na początku była bardzo kwaśna mina ale jak posmakowała to chciała bardziej niż samo jabłuszko :tak:

Do góry