sandra ja tylko źródło podawałam: Kuchnia śląskaBedytka, wiem, ze juz kiedys mi podawalas, ale czy moglabys jeszcze raz dac przepis na bulki na parze (nazywane kluskami na parze), ale taki latwy i ktory wychodzi ;-) bo do takich "ciastowych" rzeczy reki nie mam niestety
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Dzieki, sprawdze ;-):-)sandra ja tylko źródło podawałam: Kuchnia śląska
Dzisaij na obiad zrobilam rosol wolowo-drobiowy z kluseczkami drobiowo-grysikowymi :-) Mniam, pyszne bylo, wszyscy wcinali :-)
badaicka
Paulusia i Filipek
delikatna potrawka drobiowa
4 porcje
-4 torebki ryżu parboiled
-30 dkg dymki (jak nie mam to nie daję)
-puszka ananasa w plastrach
-4 srednie cebule (ja daje ile mi sie spodoba)
-4 pomidory (tez daje na swój gust)
-30 dkg piersi z kurczaka lub indyka (również według uznania)
-olej
-zalewa z ananasa
-4 łyzki kwaśniej smietany (ja nie daje bo dobre jest bez)
-zielenina (tyz nie daje bo mój nie przepada)
Ryż ugotować według przepisu na pudełku ;-)
Dymke pokroić w kostkę,cebulę w piórka a ananasa w kosteczke zostawiając 4 plasterki w całości do dekoracji
Pomidory (najlepiej bez skóry) pokrój jak leci-i tak sie rozgotują a mieso w paski czy jak Ci sie podoba
Na oleju podsmaz mięsko,oprósz sola i pieprzem i wyjmij z gara
W tym samym tłuszczu podsmaż cebule i dymke,dodaj pomidory i pokrojone ananasy.Chwile smaż
Dolej zalewę z ananasa i jak trzeba to troche wody i smietanę.Następnie przypraw do smaku.
Podawaj z ryzem i udekoruj zielenina
SMACZNEGO
My z M uwielbiamy ta potrawkę
4 porcje
-4 torebki ryżu parboiled
-30 dkg dymki (jak nie mam to nie daję)
-puszka ananasa w plastrach
-4 srednie cebule (ja daje ile mi sie spodoba)
-4 pomidory (tez daje na swój gust)
-30 dkg piersi z kurczaka lub indyka (również według uznania)
-olej
-zalewa z ananasa
-4 łyzki kwaśniej smietany (ja nie daje bo dobre jest bez)
-zielenina (tyz nie daje bo mój nie przepada)
Ryż ugotować według przepisu na pudełku ;-)
Dymke pokroić w kostkę,cebulę w piórka a ananasa w kosteczke zostawiając 4 plasterki w całości do dekoracji
Pomidory (najlepiej bez skóry) pokrój jak leci-i tak sie rozgotują a mieso w paski czy jak Ci sie podoba
Na oleju podsmaz mięsko,oprósz sola i pieprzem i wyjmij z gara
W tym samym tłuszczu podsmaż cebule i dymke,dodaj pomidory i pokrojone ananasy.Chwile smaż
Dolej zalewę z ananasa i jak trzeba to troche wody i smietanę.Następnie przypraw do smaku.
Podawaj z ryzem i udekoruj zielenina
SMACZNEGO
My z M uwielbiamy ta potrawkę
sandra1982
Badaicka, przepisik brzmi calkiem smacznie :-)
U nas dzisiaj "jadlo drwala" - placki ziemniaczane z gulaszem z szynki wieprzowej, a do tego surowka z pora z jajkiem i jablkiem
Wczoraj zrobilam chilli con carne plus tortille kukurydziane (mojej roboty, wyszly calkiem niezle :-)). Sarze nie podeszlo, wiec zadowolila sie krupnikiem ;-):-)
U nas dzisiaj "jadlo drwala" - placki ziemniaczane z gulaszem z szynki wieprzowej, a do tego surowka z pora z jajkiem i jablkiem
Wczoraj zrobilam chilli con carne plus tortille kukurydziane (mojej roboty, wyszly calkiem niezle :-)). Sarze nie podeszlo, wiec zadowolila sie krupnikiem ;-):-)
hanan
Początkująca w BB
a u mnie tak owego obiadu nie ma, mam 3 rodzaje pakory - filet z kurki, ziemniaki i cebula w ciescie z maki "gram" czyli z cieciorki i przypraw, rozne salaty i chlebek chapati (cienkie placki smazone na patelni bez tluszczu, podobne do podplomykow) do tego sos jogurtowy z kolendra i chatni z mango - kupioone w sklepie, ja nie lubie maz tak
make mozna dostac w sklepach ze zdrowa zywnoscia.. 500 gr kosztuje ok 5 zl, przynajmniej ja tyle w Szczecinie dawalam
a tak wygladala mniejwiecej moja pakora
make mozna dostac w sklepach ze zdrowa zywnoscia.. 500 gr kosztuje ok 5 zl, przynajmniej ja tyle w Szczecinie dawalam
a tak wygladala mniejwiecej moja pakora
Załączniki
sandra1982
Hanan, smakowite jedzonko :-)
U nas dzisiaj pomidorowka z makaronem, z wczoraj ;-):-)
U nas dzisiaj pomidorowka z makaronem, z wczoraj ;-):-)
reklama
sandra1982
U nas dzisiaj ogorkowa z ziemniaczkami byla, a na drugie karczek panierowany i salatka grecka
Na jutro nie mam pomyslu ;-):-)
Na jutro nie mam pomyslu ;-):-)