reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

reklama
sandra, Leika czekam na przepisy:-)
a ja dzisiaj na szybko zrobiłam sałatkę, napiszę przepis na odpowiednim wątku, a na jutro i jeszcze kilka dni nagotowałam fasolki po bretońsku:-)
 
Leika, tez prosze o przepis na ta zupe :tak:

Bedytko, zaraz wrzuce przepisik na te kotlety :tak::-)

U nas dzisiaj drugi dzien fasolka po bretonsku :tak::-) Mniam :-)
 
Zupka jest rewelacyjna, polecam!!! Od wielu lat regularnie gości na naszym stole :)

Korsykańska zupa serowo-czosnkowa

1-2 główki czosnku
ok 6 dużych ziemniaków
oliwa
liście laurowe
10 dag żółtego sera
sól
pieprz
bagietka na grzanki

Obieramy ząbki czosnku (ile kto lubi, ja daję dużo) i zasmażamy na oliwie razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniaczkami. Zrumienione wrzucamy do garnka i zalewamy 1,5 litra gorącej wody. Podprawiamy solą, pieprzem i liścmi laurowymi. Gotujemy ok 30 minut, do miękkości ziemniaków.
Zdejmujemy z ognia i czekamy aż przestygnie. Wyjmujemy liście laurowe i miksujemy zupę. Podgrzewamy przed podaniem.
W tym momencie przepis oryginalny każe dodać ser i podać z grzankami. Ja jednak wolę grzanki posypać serem na talerzu i dopiero zalać zupą, dzięki temu pozostałą zupę można potem odgrzewać.
Smacznego!!!
 
dzięki dziewczyny za przepisy, skopiowałam sobie:-)
dzisiaj były naleśniki, jutro rosół i schabowe z ziemniakami, surówki jeszcze nie mam;-)
 
reklama
Do góry