reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co dzisiaj bedzie - było u mnie na obiad???

Ewedja, dzieki chociaz Ci sie przyznam, ze podobnie sosik robie, tylko jeszcze do tego papryke dorzucam i nie dusze tak dlugo, bo kurczaka podsmazam wczesniej (po tym jak mi troche polezy w rozbeltanym jajku i mace ziemniaczanej) i jest kruchutki i tylko na 10-15 min go do sosu wrzucam:) No i ja to do ryzu robie, ale faktycznie musze sprobowac z kuskusem bo bardzo lubie:tak:...
No i szczerze mowiac nie jadlam jeszcze cieciorki:baffled: Smaczne to?- bo to z fasolowatych, to do czego mozna porownac smak? Lepiej samemu ugotowac, czy z puszki wrzucic mozna??? (No i jak jest cieciorka po angielsku?hehe)
A z tych przypraw, to tylko sol i pieprz? Tak klasycznie calkiem? Bo ja liczylam na cos bardziej egzotycznego hehe:-D:-D:-D - ja dodaje jeszcze duzo curry do takiego sosu...Chyba sie z kuskusem nie pogryzie, co?
Moze masz jakis przepis na cos z dodatkiem swiezego imbiru????:-)...

reklama
u nas pomidorowa z mitalionem (czyt.makaronem) jak to mówi Kuba.
Jutrzenko-ciekawe to jedzonko,jak tak zachwalasz muszę zobaczyć :happy:...ja kiedyś kupiłam pomysł na...roladki serowe czy coś takiego....o fuj....:szok::laugh2::-p-jakośmi ten ser śmierdział okropnie :rofl2:

pryzybelka a wiec tam od czego zaczac hm.......

jesli chodzi o przyprawy to ja dodaje ras el hanut nie mam pojecia co to jest po polsku albo chociazby w jakims innym niz arabski jezyku :-D:-D:-D kupuje to w algierii ale to podchodzi mi wlasnie pod curry wiec curry tez moze byc a jak dodasz troszke do kuskusu to ci wyjdzie ladny zolty :tak::tak::tak: papryke tez czasami daje ale to juz moj wymysl w algierii nie daja, a cieciorke szczerze powiem ze uzywam i taka i taka ale wedlug mnie lepsza jest ta z puszki bo ta swierza musi sie dlugo gotowac i jak zapomne to lepiej wrzucic na koniec ta z puszki i nie ma problemu, a do czego porownac smak nie mam pojecia:-:)-:)-(, nie wiem tez jak jest po angielsku ale sprobuje sie dowiedziec u innych zon algierczykow w innych krajach :tak::tak::tak: po wlosku jest CECI, moze bedzie podobnie:-D:-D:-D

ja kocham cieciorke i podawam juz tutaj na nia przepis sosem cebulowym. ja kupuje sucha jak kazda fasole, mocze przez no i gotuje pozniej. po angielsku nazywa sie chickpeas
i-chickpeas.jpg

Ewe, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz:tak:... Wygooglalam sobie ciecierzyce w necie i znalazlam... Mam niedaleko taki arabski market, to na bank tam uda mi sie kupic, chociaz produkty z calego swiata to prawie w kazdym wiekszym sklepie maja:tak:, a ciecierzyca, to i w PL tez znana jest przeciez

chyba dzis zrobie chinskie a jutro piersi kurczaka z beknem w ciescie ala francuskie :)) robily to moje uczennice ostatnio i bardzoo smaczne bylo!

A u mnie dziś knedle ze śliwkami ( muszę pozbyć się zawartości zamrażalki a miałam tam między innymi śliki ) a jutro kurczak z rożna z frytkami i surówką.

reklama
no co wy? nie gotujecie? :rofl2:

u nas dzisiaj kluski śląskie rodem z biedronki i sosik, który został z wczorajszego gulaszu
może jakiś ogóras ;-)

Do góry