reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny ale jestem wqrwiona na teb glupie baby ze zlobka.Moja Miska jak wchodzi na sale zawsze wnosi albo swoj ukochany kocyk lub kotka.Zaznaczam ze tylko wchodzi to od razu sama kladzie na lezaczek wiec nie chodzi z tym po sali.Tak miala w poprzednim zlobku.Panie odnosza pozniej do szatni kocyk lub pluszaka.Dzis jedna z tych gluipch bab napisala na forum zeby od jutra juz dzieci nie wnosily.Wiec zaczelam z nia dyskusje.Nie wiem w czym one widza problem.Jedna matka sie wkurzyla bo jej dziecko jest z tych placzacych i napisala ze gdyby wiedziala ze panie przymykaja oko na zabawki to moze jej dziecku to by pomoglo.Ja jestem mega wqrwiona bo Miska w szatni na krok noe odstepuje swojego fanta i tuli i caluje wiec jak jej zabrac.Ale jak wchodzi to widze ze od razu sama je odklada.Po prostu jest jej to potrzebne.
U nas tez na początku pozwalały na wnossenie ukochanej zabawki a potem wszyscy dostaliśmy smsa że jest całkowity zakaz i dupa. Niby dzieci sie kłóciły o te zabawki i dlatego jest teraz zakaz

U nas tez na początku pozwalały na wnossenie ukochanej zabawki a potem wszyscy dostaliśmy smsa że jest całkowity zakaz i dupa. Niby dzieci sie kłóciły o te zabawki i dlatego jest teraz zakaz
U nas uzasadnienie bo w przedszkolu sa wszy-nie w zlobku.No i moga byc przenoszone na kocykach i zabawkach🤦‍♀️🤦‍♀️

U nas uzasadnienie bo w przedszkolu sa wszy-nie w zlobku.No i moga byc przenoszone na kocykach i zabawkach🤦‍♀️🤦‍♀️
Jeśli wszy są na kocyku to na włosach dziecka napewno też, A takie Przytulanki są dla dziecka mega ważne.
Pomagają w ciężkich chwilach i dziecko ze swoja ulubiona zabawka czuję się pewniej.

Od kiedy wasze dzieciaki spały pod kołderką?

Jeśli wszy są na kocyku to na włosach dziecka napewno też, A takie Przytulanki są dla dziecka mega ważne.
Pomagają w ciężkich chwilach i dziecko ze swoja ulubiona zabawka czuję się pewniej.

mój ma 3 lata i dopiero od niedawna chce być przykryty. Wcześniej ratowały nas śpiworki - koniecznie całościowe bez nóg.

mniej wiecej gdzies miedzy poltora roku a dwa lata. Ale kontrola pod tytulem: zimno, przykryje sie to gdzies w okolicy 5 urodzin dopiero 🤦🏻‍♀️🤣 Wczesniej matka lazila i przykrywala jak lunatyk 🤣🙈

Właśnie mu kołdrę wyciągnęłam bo chłodniej i że śpiworka wyrósł a w lata spal pod pieluszką bambusowa. Zaciagnelam część kołdry pod materac ale i tak ciągle zerkałam.
Czy faktycznie 9 miesieczzniak może się udusić jak sobie zaciagnie kołdrę na głowę.

Ppszla dzis z locykiem,odlozyla jak zaqsze wchodzac wiec pani mi go oddala i po klopocie wiec nie wiem w czym te baby wodza problem.
Co do spania ppd kolderka to moja od narodzin spi pod kocykiem lub kocykami.Nogi musi miec zawsze nieprzykryte bo nie daj Boze cos zatamuje jej ruch🤭 W tym roku kupilam jej plaska podusie i kolderke taka ciensza a firmy Bonjur Cherie.Tylko taka kolorowa nie trzeba poscieli.no i jakas bambusowa,bo pod sztucznym typu minky moja poci sie jak szczur wiec u nas tylko w gre wchodza naturalne materialy

Właśnie mu kołdrę wyciągnęłam bo chłodniej i że śpiworka wyrósł a w lata spal pod pieluszką bambusowa. Zaciagnelam część kołdry pod materac ale i tak ciągle zerkałam.
Czy faktycznie 9 miesieczzniak może się udusić jak sobie zaciagnie kołdrę na głowę.
my uzywamy spiworka z nogawkami. Kupilam taki do rozmiaru 98 i jestem zadowolona. Nie mysle, czy sie odkryl czy nie a u nas na bank spalby bez przykrycia bo sie mega kreci

reklama
Juz sie zastanawiam czy ze mna jest wszystko ok i czy nie mam wymagan z kosmosu co do opiekunek.Oczekuje serdecznego podejscia do dziecka i zaangazowania.Czy to duzo?
Dzis sie dowiedzialam ze chyba panie sie obrazimy-na mnie nie wiem🤷‍♀️-ale juz beda sie kontaktowac noe przez strone na fb ktpra specjalnie zalozyli tylko mailowo,lub kartkowo lub ustnie.i zdjecia bede tylko kilka razy w miesiacu.Ot obrazalskie.A inni rodzice sa tak zachwycone paniami bo jednej podpowoedziala ze skoro syn sie ppsikuje zeby przyniosla taki sam nocnik co q domu i juz panie sa cudowne.A ze ja napisalam ze uwazam ze traktuja dziecko przedmiotowo odbierajac je bez slowa do niego i ze ja oczekuje usmiechu do sqojego dziecka to ja jestem ta zla i nie szanuje pan.hmmmmm.....

Do góry