reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny,
Od kiedy zaczynałyście rozszerzanie diety?
Mały niedługo kończy 4 miesiace i myślę nad tym tematem. Jesteśmy Kp. Oczywiście nie na szybcika ale by spróbować podać np łyżeczkę albo dwie gotowanej marchewki A w następnym tygodniu np brokuła. Co myślicie i jak to u was było?
Moja miala 5 miesiecy i mysle ze do konca nie byla przygotowana tzn.nie chciala jesc.U nas to byla masakra,ale juz jest super.Sloiczki poszly won jak miala jakos rok i 4 miesiace.Moja noe chcial jesc mojego jedzenia tzn.nie chcoala gotowanej marchewki ziemniaka tylko sloiczkowe.stopniowo nabierala checia ale ja bylam cierpliwa.chociaz i tak mleko musi byc-mm w naszym wypadku.Miska ma 2lata

reklama
Moja miala 5 miesiecy i mysle ze do konca nie byla przygotowana tzn.nie chciala jesc.U nas to byla masakra,ale juz jest super.Sloiczki poszly won jak miala jakos rok i 4 miesiace.Moja noe chcial jesc mojego jedzenia tzn.nie chcoala gotowanej marchewki ziemniaka tylko sloiczkowe.stopniowo nabierala checia ale ja bylam cierpliwa.chociaz i tak mleko musi byc-mm w naszym wypadku.Miska ma 2lata
mozesz jej juz spokojnie zastapic mm mlekiem krowim, nadal z butelki tylko po prostu zwykle mleko.

mozesz jej juz spokojnie zastapic mm mlekiem krowim, nadal z butelki tylko po prostu zwykle mleko.
Juz raz probowalam bo rano noe mialam mm to jak tylko wziela lyk to smok wyplula i ....gdyby wzrok zabijal😅 chcialabym juz dawac jej mm bo i koszta bylyby mniejsze i juz termos odszedlby do lamusa a tak ciagle musze dbac o wode.

Juz raz probowalam bo rano noe mialam mm to jak tylko wziela lyk to smok wyplula i ....gdyby wzrok zabijal😅 chcialabym juz dawac jej mm bo i koszta bylyby mniejsze i juz termos odszedlby do lamusa a tak ciagle musze dbac o wode.
ale to ze raz cos nie smakuje to wiesz magiczna rozdzka nie sprawi, ze nagle bedzie dobre. Kwestia prob, proponowania.
Moje dzieci tez kiedys nie jadly surowej, marchewki, awokado, sushi, kalmarow czy nawet zupy ogorkowej. Ale probuje, zachecam, podaje i najczesciej sie przekonuja i jedza prawie wszytsko 🙂
Starsza nie pije mleka ani nie je bananow - dokladnie jak ja, nie znosi tez brokula. Mlodsza nie zje jajka na twardo ani zielonego ogorka. Ale probowaly kilkakrotnie az okazalo sie, ze definitywnie nie.

moje obie mowia po polsku “sepleniac”, bo ich pierwszym jezykiem jedt hiszpanski wiec mowia z akcentem, ale ja tego korygowac nie bede.
I racja ze najpierw podstawowa diagnoza, ale tak czy siak wsrto od razu u kogos kto sie zna na dwujezycznosci
udało mi się umówić Wiktora do neurologopedy w moim mieście wtedy kiedy będziemy na urlopie 😊😊 specjalizują się również w dwujezycznosci. Mam nadzieje ze rozwieje moje wątpliwości i przestane się przejmować tym tematem, może dadzą wskazówki.

udało mi się umówić Wiktora do neurologopedy w moim mieście wtedy kiedy będziemy na urlopie 😊😊 specjalizują się również w dwujezycznosci. Mam nadzieje ze rozwieje moje wątpliwości i przestane się przejmować tym tematem, może dadzą wskazówki.
super!! Koniecznie daj znac i trzymam kciuki, zebys dostala troche wskazowek i pomocy 🙂

bylas gdzies nad jeziotem czy cos, nie? Nie odzywas sie to nie wiem czy wrocilas cyz zostalas 🤣🤣
Wróciłam..świat pędzi ostatnio wszystko jakoś przyspieszyło. Jestem już u siebie. Chyba nawet na urlop nie pojedziemy. Ja mam lipiec zajęty a w sierpniu mąż rozpoczyna nową pracę.
Co u Ciebie. Wypoczelas już po pierwszych trudach macierzyństwa, śpisz lepiej.

reklama
Wróciłam..świat pędzi ostatnio wszystko jakoś przyspieszyło. Jestem już u siebie. Chyba nawet na urlop nie pojedziemy. Ja mam lipiec zajęty a w sierpniu mąż rozpoczyna nową pracę.
Co u Ciebie. Wypoczelas już po pierwszych trudach macierzyństwa, śpisz lepiej.
troche lepiej, ale bez szalu, czekam wlasnie na wynik eeg corki, moze da odpowiedz czemu w tym temacie jest tak fatalnie.
Sierpien spedzimy w PL, bardzo sie na to ciesze, a tak to podobnie - tez ciagla gonitwa. Choc trzeba przyznac, ze z 3latkiem to juz jednak z gorki :)
A jak Twoje zdrowie?

Do góry