reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak, sosem się nie przejęłam, po prostu mnie wkurzyło to. Prezentu w wigilię o 20 godzinie nie stworzę 🙃 na szczęście teściowa spoko, normalnie podeszła do tematu. Co nie zmienia faktu, że głupio mi było.
No to w Twoim przypadku takie zakupy nie były złe 🤣 gacie miałaś? Dla mnie to najistotniejsza sprawa 🤣
taaa gacie tak, no i bylam u rodzicow wiec jakies szmatki do chodzenia po domu sie znalazly.

reklama
Też miał być samochód pod dziecko, bezpieczniejszy i duży 🙃 i ja wiem, że jest duży, ale widocznie dla nas za mały 🤦 z drugiej strony nie wyobrażam sobie większego na nasze miejsce parkingowe.
Druga sprawa, że zapewne i tak zawsze byłby trochę za mały, to jak z mieszkaniem, że no ten jeden metr szerokości wiecej byłby ok 🙃
my tez kupilismy duze auto jak sie starsza miala urodzic - mazde 6 w kombi, krowa z baardzo duzym bagaznikiem. I co? Jak maz do nas jechal do szpitala z wozkiem w bagazniku to wyslal mi zdjecie - wozek z gondola zajmowal 3/4 miejsca 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

my tez kupilismy duze auto jak sie starsza miala urodzic - mazde 6 w kombi, krowa z baardzo duzym bagaznikiem. I co? Jak maz do nas jechal do szpitala z wozkiem w bagazniku to wyslal mi zdjecie - wozek z gondola zajmowal 3/4 miejsca 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
No pakowanie gondoli to porażka. Niby była możliwość złożenia na płasko, ale wiadomo.
Ze spacerówka już łatwiej.

Dziewczyny, jak odstawialyscie smoczka? Podobno ok 10 miesiąca jest na to najlepszy czas.
Od 3 dni zabieram w dzień i daje tylko w nocy, bo byśmy tego nie przetrwali z mężem. Usypianie w dzień bez smoka to nieporozumienie 😑

Dziewczyny, jak odstawialyscie smoczka? Podobno ok 10 miesiąca jest na to najlepszy czas.
Od 3 dni zabieram w dzień i daje tylko w nocy, bo byśmy tego nie przetrwali z mężem. Usypianie w dzień bez smoka to nieporozumienie 😑
Ja nie pomoge,u nas Misia smoczka to sporadycznie dziabala,wiec predzej czy pozniej wiedzialam ze jak go plinie to juz nie bedzie chciala.wiec nie wiem czy do 6 miesiaca ciagala smoka.ot po prostu nie chciala go i poszlo ale jak mowie ona od poczatku byla taka raczej bezsmoczkowa

A u nas zapalenie oskrzeli i wlaczony antybiotyk.dzisiejsza noc to byla masakra tak sie meczyla.my u rodzicow wiec poszlam z mala do rodzinnego ledwo przylozyl stetoskop jak powiedzial ze oskrzela.rany...😪

reklama
Dziewczyny
Szczepiłyście się w ciąży na krztusiec ?
Różne są opinie. Podobno dziecko jest szczepienie 6-8 tydz życia.
Ja się szczepiłam w ciąży. Mój rodzinny wręcz mi nakazał bo gin to by kuwa wszystko leczył światłem 😑.
Owszem, dziecko jest później szczepione ale ile czasu jest bez ochrony. I to gdy jest najbardziej bezbronne. Poczytaj jaka to jest kurewska choroba a nie będziesz się wahać 😘

Do góry