i za teściowąu nas wigilia tylko we 4ke. W pierwszy dzien Swiat mielismy przyjaciol z corka w domu, w drugi glownie puzzle, klocki, tv i sofa wyjadajac resztki z poprzednich dni.
Mimo ogromnej tesknoty w Swieta za Rodzicami i Bratem, jednak takie nasze Swieta wg naszych regul, maja swoj urok
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
poczytaj.Jezli chodzilo Ci o tormentile to tak ta.posmarowalam 2 czy 3 razy i pomoglo Teraz juz bemphanten
Czteroboran sodo to pochodna kwasu borowego i substancje te można stosować dopiero u dzieci powyżej 3rż.
W Unii Europejskiej jest wyraźny zakaz stosowania tych substancji u dzieci poniżej 3rż.
Oczywiście od razu nasuwa się pytanie dlaczego?
Czteroboran jest substancją która bardzo dobrze wchłania się przez błonę śluzowa, uszkodzoną skórę i oczywiście podrażnioną jest jednocześnie substancją bardzo toksyczną! A regularne jego stosowania powoduje kumulację substancji.
Opisano przypadki zgonów noworodków i niemowląt, u których stosowano zasypkę z kwasem borowym.
nieagatka
tfu!i za teściową
hahahah
u nas też mała totalnie rozregulowana z kąpaniem spaniem i drzemką jeździliśmy jak czubki w ta i spowrotem . W wigilię najpierw do Grześka siostry później na kolację do moich rodziców tam Werka przegryzła smoczka od butelki a ja nie miałam zapasowego ale kuzynka na miejscu była i w domu miała zapasowa nowa butelkę później do babci na opłatek i jeszcze później do mojej kuzynki która mnie wkurza średnio dwa razy w tygodniu ale Werka ja uwielbia a ona ja . W pierwszy dzień też trochę u babci trochę u Grześka brata no i zleciało w drugi zawieźć prezent jego chrześniakowi i po świętach . U nas Bogu dzięki obyło się bez złotych rad i wykładów ale tylko dlatego pewnie że dwie kuzynki też mają małe dzieci to raczej chwaliły się niż coś zalecały ja w tych ich licytacjach nie uczestniczyłam bo wiedziałam że pół to wymyślone kurcze w piątek jego bratowej 40stka idziemy a mała zostaje z moimi rodzicami i wiadomo że nie będziemy tam nie wiadomo ile ale już mam wyrzuty sumieniaMoja córka też nie jadła i mało piła. Dla dzieci to wielkie emocje. Na pewno święta wielkanocne siedzimy w domu.
A ok. to zmienia sytuację totlsbie.tak po 2tyg powinno wrocic do wagi urodzeniowej, ale tu chyba nie ze wrcilo tylko nie przybiera wogole, a to juz jest cos czym sie lekarz powinien zainteresowac. To noworodek i nie moze ot tak nie przybierac.
Natomiast jakies sciaganie i sprawdzanie ile je to absurd, nie ma szans zeby laktator cos realnie pokazal
Dokładnie... Gdybym ja się sugerowała tym, ile mi laktator ściągnął mleka, to by wychodziło, że moja jest totalnie niedożywiona. A przybierała okej.
No cóż, nie dla każdego karmienie piersią jest okej. I szanuję to. Ale te badania to już inny temat... też widzę różnicę u tych rodziców, którym starania poszły bezproblemowoNo ja jej mówiłam co wy pisalyscie i widzę, że ona poszła na taką jakby łatwiznę podając mm i nie robiac przy tym dziecku podstawowych badań, tzn krew czy mocz. Ja bym zrobiła, ale ja o dziecko starałam się 10 lat a ona jeden miesiąc i widzę, że inaczej podchodzimy do sprawy
Mnie to pakowanie dobiło też nienawidzę tego, zawsze czegoś zapomnę. W.tyn roku prezentu dla teściowej i sosu do sałatki.Jak po świętach?
U mnie formuła spędzania świąt poza domem totalnie się wyczerpała. Wróciłam umęczona jakbym maraton przebiegła, wolę już cały dzień w garach stać a święta spędzić u siebie w domu.
Niby mi.dobrze u nich, ale ta logistyka mnie wkurwia. Samochód combi, trzy osoby a ledwo się mieścimy. Sanki młodej, które dostała od Mikołaja zostały do zabrania przy następnej okazji
Żebysmy nie wiadomo co pakowali jeszcze. Ale sobie tylko te ubrania, które zakładamy. Młodej więcej, ale no wiadomo, musi być coś na ewentualną zmianę. Chyba z wózka w takich sytuacjach powinniśmy zrezygnować
O matko, współczuję. Jak mnie to wkurwia, gdy ktoś stwierdza, że akurat teraz przy karmieniu będzie zabawiać młodą...Święta z małym mnie psychicznie wyczerpały. Wszyscy go co chwilę na rękach tarmosili a on całkowicie zgubił swój rytm dnia. Nie chciał jeść, nie chciał spać, i w sumie sam nie wiedział co chciał. Nawet nie mogłam mu podać kaszki czy obiadku w spokoju bo się wszyscy wpierdzielali i zamiast dać mi go spokojnie nakarmić, to kuwa uśmiechy i zagadywanie małego gdy ma jeść, jprdl . A daj mu może musika, biszkopcika albo kuwa gówienko w papierku, jak nie chce obiadku. Ma zjeść obiad i koniec. Nie chciał, to nie dałam nic innego.
A jak zaczął pluć kaszką to kuwa wszyscy się cieszyli, no super . Będzie teraz mi przez jakiś czas pluć bo mysli, że to jest fajne.
No i takie moje przemyślenia. Niby święta dosyć fajne, ale wolałabym siedziec z mężem i z małym w domu, póki trochę nie podrośnie. Myślę, że za rok jak będzie większy to się od niego trochę odczepią
U nas też tradycyjny rytm się zawsze zaburza, czy święta czy zwykły wyjazd weekendowy. Raz, że ciężko drzemki zorganizować zgodnie z zasadą, a dwa że młoda ma.jakby inne potrzeby. Na szczęście z jedzeniem normalnie, czyli mogłaby jeść cały czas coś dobrze, że figura po ojcu
Teraz mam nadzieję, że sylwestra uda nam się w domu spędzić w spokoju, bez wyjazdu..bo my nawet jak tak zaplanujemy,to w ostatniej chwili nagle jeb i jedziemy
reklama
Artemida90
ja jadąc do Polski na wakacje pisze listę pakowania już na miesiąc przed żeby czegoś nie zapomnieć zawsze 4 walizki wózek spacerówka ( Z zestawu 2w1) buty itd mamy mini vana - toyota corolla verso - to auto pomieści wszystko a już nie mówię ile zakupów w Polsce robię my to mistrze pakowania zawsze więcej wraca niż wyjeżdżaMnie to pakowanie dobiło też nienawidzę tego, zawsze czegoś zapomnę. W.tyn roku prezentu dla teściowej i sosu do sałatki.
Niby mi.dobrze u nich, ale ta logistyka mnie wkurwia. Samochód combi, trzy osoby a ledwo się mieścimy. Sanki młodej, które dostała od Mikołaja zostały do zabrania przy następnej okazji
Żebysmy nie wiadomo co pakowali jeszcze. Ale sobie tylko te ubrania, które zakładamy. Młodej więcej, ale no wiadomo, musi być coś na ewentualną zmianę. Chyba z wózka w takich sytuacjach powinniśmy zrezygnować