A opinie są rozne w zależności komu ile czasu zajęło zajście w ciążęDziewczyny
Szczepiłyście się w ciąży na krztusiec ?
Różne są opinie. Podobno dziecko jest szczepienie 6-8 tydz życia.
reklama
Nelka85
Fanka BB :)
Ja się szczepiłam, gin kazał i rodzinnaDziewczyny
Artemida90
tak szczepilam sięDziewczyny
Ja się szczepiłamDziewczyny
nieagatka
ja odstawilam jak miala 2,5 roku. DlaDziewczyny, jak odstawialyscie smoczka? Podobno ok 10 miesiąca jest na to najlepszy czas.
Od 3 dni zabieram w dzień i daje tylko w nocy, bo byśmy tego nie przetrwali z mężem. Usypianie w dzień bez smoka to nieporozumienie
Mnie najgorsze co moze byc to kciuk zamiast smoka. U nas bylo ciezko, ale dziexko bylo duzo starsze wiec tez inaczej. Mlodsza ma 2.5 skonczone, wciaz brakuje 2 zebow i dopoki sie nie pojawia smoczek zostaje.
nieagatka
tak. Dwa razy. Jak juz niejednokrotnie pisalam - u nas jest baardzo zalecane. Znam jedna mame, ktora sie nie zaszcszepila, jwj 5 tyg dziecko ledwo odratowali, krztusiec prawie je zabil.Dziewczyny
Czyli nie będzie tragedii jak go teraz nie odstawię?ja odstawilam jak miala 2,5 roku. Dla
Mnie najgorsze co moze byc to kciuk zamiast smoka. U nas bylo ciezko, ale dziexko bylo duzo starsze wiec tez inaczej. Mlodsza ma 2.5 skonczone, wciaz brakuje 2 zebow i dopoki sie nie pojawia smoczek zostaje.
nieagatka
u nas niby osluchowo cZysto, a kaszel paskudny i stan podgoraczkowy wiec tez przewoduje oskrzela lub grype…A u nas zapalenie oskrzeli i wlaczony antybiotyk.dzisiejsza noc to byla masakra tak sie meczyla.my u rodzicow wiec poszlam z mala do rodzinnego ledwo przylozyl stetoskop jak powiedzial ze oskrzela.rany...
reklama
nieagatka
ja nie moge byc obiektywna, bo dla mnie smoczek to zadna tragedia. Za to odstawianie wspomniam mwga slabo i potrzebuje sie zmentalizowac, zeby przezyc to ponownieCzyli nie będzie tragedii jak go teraz nie odstawię?