reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A moja Werka dziś w nocy miała pobudkę o 3 później 7.30 wzięłam ja do siebie pogaworzyla i poszłyśmy spać dalej do oooooo 10.30😁ogólnie to tak w nocy raz mi się budzi na mleko i później po 8 pobudka dziś po prostu skorzystałyśmy z okazji że ojciec ma ranki 😁
Ale pliska nie zapeszajcie bo znowu obrzędy będą 🤣

reklama
Mam mięśniaka, daje krwotoczne miesiączki. Po tych biopsjach zaczęłam brać minipigułkę, w piersiach narosło zmian i niestety pilnie potrzebuję operacji mięśniaka, odstawienia hormonów. Przez przepuklinę pępkową nie chcą zrobić operacji laparoskopowo, musi być tradycyjne cięcie.
Szukam jeszcze innych nieoczywistych metod, ale one chyba nie dadzą spokoju na dłuższą metę. Jest jeszcze emolizacja , termoablacja ale to wszystko eksperymentalne metody, a raczej efekt może być, nie musi albo wszystko i tak wróci.
Nie jestem przekonana co do słuszności usuwania macicy, ale ten prof. z Poznania już zapowiedział że wyłuszczenie nie musi rozwiązać problemu i on drugi raz nie będzie operował. Jestem już po porodach, radzi wyciąć i zapomnieć. Dziś ginekolożka poświęciła godzinę na USG dołu i góry. Jeszcze kuwa nadal mam zmianę w piersi która niby była usuwana w ostatniej biopsji! Muszę wrócić do onkologa aby sprawdził czy na pewno usunął zmianę z którą pierwotnie poszłam. Serio już mi się wszystkiego odechciewa:(
W tej sytuacji jak mnie już otworzą to niech usuwają macicę bo jaki ma sens ryzykować ponowny zabieg.
Może konsultacja u prof Artura Ludwina coś wniesie? Pracuje teraz w Warszawie w szpitalu na Starynkiewicza, podobno jakiś mega dobry w tych sprawach.

Jeju a nie budzi się w nocy na mleko?
Nie, odkąd ma dopasowane mleko(na receptę) bo wyszło jej uczulenie na białko mleka krowiego sypia całymi nocsmi(np chyba że jest chora czy problem z ząbkami ale to rzadko) w 5mc lekarka kazała mi dawać na noc do mleka kaszkę ryżowa bo że dziecko w nocy nie je itd, po półtora tyg wyrzuciłam do kosza stwierdziliśmy że gownem nie będziemy jej faszerować a jak by rzeczywiście była głodna to byy się budziła tak hak było to przez pierwsze 8tyg(oj masakra była bo non stop ulewała i wymiotowała🤦‍♀️🥺) a od kad rozszerzylysmy dietę to je co jakiś czas kaszę jaglaną ale też nie dużo bo nie chce jej utuczyc 😜
A co do buntów - już nie raz ma_-jest prze grzeczna i wg przespokojna samą się sobą potrafi zająć sama się bawić itd ale jak dopadnie pilota do telewizora o jej się go zabierze(był dzisiaj rano koncert) to jest dramat krzyk i płacz jakby ja ze skóry obdzierali🤦‍♀️ i ogólnie (ma to po mnie) jak sobie coś upierdzieli to musi to dostać.. Jest prze uparta a ja jestem bezduszna matką jak wszyscy mi mówią bo ja wtedy po prostu czekam aż jej przejdzie 🤷wypłacze wykrzyczy i znajduje sobie inny unkt zainteresowania jak już widzi że nic nie wskóra 🤦‍♀️ tak samo jak staram się ją nie uczyć że jak widzi że ktoś je to że się jej daje to co się je.. Sepi ale trudno, jak bym jej tak dawała wszystko to by się nauczyła i od każdego sepila i dostawała a potem by się turlała tak jak wszyscy w rodzinie meza(a na nich się podała 🤦‍♀️)) a tak wg to pierunica w tyłku ma raczkowanie i pełzanie woli stać i pierun ładnie się trzyma jak stanie przy stole czy fotelu to z kilka minut potrafi tak stać i stać i być w szoku ze ma lepszą perspektywę widoku🤷 ale do chodzika nie wejdzie parzy ja jak skurczybyk 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@motylek24 ale mnie zaskoczyłaś 😪pamiętam że miałaś guzki w piersi ale mięśniaki? Usunięcie macicy? 🙉 Boziu tak strasznie trzymam za Ciebie kciuki mam nadzieję że uda Ci się pokonać to wszystko, a co do tych metod eksperymentalnych - przy ścianie każdy rozważa każdego wariantu, ale chyba lepiej tak jak @katarzyna86 pisze spróbuj jeszcze konsultacji z innym dobrym profesorem🤷

I że też wygląda przez okienko 🤣🤣🤣

Kochana nawet nie wiesz jak się cieszę ❤️❤️ trzymam ogromne ogromne kciuki✊✊✊

Ej to ja się nie odzywam 😜 moja 18:40 zjada butle mleka zasypia 7/7:30 i śpi do 7:20-nie wiem jak mozna mieć tak zaprogramowane żeby codzień budzić się co do minuty 🤣🤣 chyba że ojciec chodzi na rano do pracy to wtedy lubi pospać z mamą do 8-9😁 i tak od 9tż-Nie zapeszając dziecko cud 🤷
szczerze jak to czytam to nie wierzę...I zazdro 😅 ja jeszcze nocy nie przespałam. Ale liczę że za 2 mce odstawię to się to zmieni. Czas pokaże.

szczerze jak to czytam to nie wierzę...I zazdro 😅 ja jeszcze nocy nie przespałam. Ale liczę że za 2 mce odstawię to się to zmieni. Czas pokaże.
Mój ostatnio 3 noce nie obudził się na mleko. Od kilku miesięcy budzi się tylko raz. A co ja robiłam zamiast słodko spać? Budziłam się co dwie godziny i patrzalam czy on nie jest głodny 🤦🤦😂😂. Jakbym mogła to wyczytać z jego buzi 😂

Nie, odkąd ma dopasowane mleko(na receptę) bo wyszło jej uczulenie na białko mleka krowiego sypia całymi nocsmi(np chyba że jest chora czy problem z ząbkami ale to rzadko) w 5mc lekarka kazała mi dawać na noc do mleka kaszkę ryżowa bo że dziecko w nocy nie je itd, po półtora tyg wyrzuciłam do kosza stwierdziliśmy że gownem nie będziemy jej faszerować a jak by rzeczywiście była głodna to byy się budziła tak hak było to przez pierwsze 8tyg(oj masakra była bo non stop ulewała i wymiotowała🤦‍♀️🥺) a od kad rozszerzylysmy dietę to je co jakiś czas kaszę jaglaną ale też nie dużo bo nie chce jej utuczyc 😜
A co do buntów - już nie raz ma_-jest prze grzeczna i wg przespokojna samą się sobą potrafi zająć sama się bawić itd ale jak dopadnie pilota do telewizora o jej się go zabierze(był dzisiaj rano koncert) to jest dramat krzyk i płacz jakby ja ze skóry obdzierali🤦‍♀️ i ogólnie (ma to po mnie) jak sobie coś upierdzieli to musi to dostać.. Jest prze uparta a ja jestem bezduszna matką jak wszyscy mi mówią bo ja wtedy po prostu czekam aż jej przejdzie 🤷wypłacze wykrzyczy i znajduje sobie inny unkt zainteresowania jak już widzi że nic nie wskóra 🤦‍♀️ tak samo jak staram się ją nie uczyć że jak widzi że ktoś je to że się jej daje to co się je.. Sepi ale trudno, jak bym jej tak dawała wszystko to by się nauczyła i od każdego sepila i dostawała a potem by się turlała tak jak wszyscy w rodzinie meza(a na nich się podała 🤦‍♀️)) a tak wg to pierunica w tyłku ma raczkowanie i pełzanie woli stać i pierun ładnie się trzyma jak stanie przy stole czy fotelu to z kilka minut potrafi tak stać i stać i być w szoku ze ma lepszą perspektywę widoku🤷 ale do chodzika nie wejdzie parzy ja jak skurczybyk 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Justi, mój ma własnego pilota bo mieliśmy jakiego popsutego. Wyczyściliśmy i jest to zabawka numer 1😂. Na drugim miejscu jest butelka po wodzie, do której wsypałam trochę grochu 😜

Dziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.

reklama
Do góry