Też zastanawiam się jak szczepić. Dzieci jeszcze w brzuchu a już mam dylematy na szkole rodzenia radzili tymi starymi. Na plus podawali, że każda szczepionkę podają w inny rejon ciałka i wtedy jak jest odczyn miejscowy to wiadomo na co i czym ew. leczyć. Ale sama nie wiem, jakoś bardziej przemawia do mnie to 5w1, szczególnie że są polecane dla wcześniaków, gdybyśmy złapali się na refundację to chyba wybrałabym 5w1. No ale my juz 37t2d a dzieci nigdzie sie nie wybierają, więc nie wiemDziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
maz powinien bac sie starych szczeionek, lata temu wycofanych na zachodzie, a w pl refundowanych tylko dlatego, ze sa tanie. Wg mnie tylko nowe, skojarzone.Dziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.
Kachar
My szczepiliśmy 6w1 , na plus przemówiło do nas 1 wkłucie, starsza była szczepiona tą starsza nie skojarzoną, ojoj 4 wkłucia za każdym razem to była masakra. Dobre jest to że po podaniu nawet tej starej kolejnym razem możecie się zdecydować na skojarzoną, jak już zaczniecie skojarzonymi to nie ma juz możliwości podania tej starejTeż zastanawiam się jak szczepić. Dzieci jeszcze w brzuchu a już mam dylematy na szkole rodzenia radzili tymi starymi. Na plus podawali, że każda szczepionkę podają w inny rejon ciałka i wtedy jak jest odczyn miejscowy to wiadomo na co i czym ew. leczyć. Ale sama nie wiem, jakoś bardziej przemawia do mnie to 5w1, szczególnie że są polecane dla wcześniaków, gdybyśmy złapali się na refundację to chyba wybrałabym 5w1. No ale my juz 37t2d a dzieci nigdzie sie nie wybierają, więc nie wiem
eij
Ja brałam 6 w 1Dziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.
Ja też brałam 5 w 1. Czy 6w 1. Był musiała w książeczce zobaczyć bo nie pamiętam.Dziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.
U nas też była masakra na szczepieniu i za Chiny nie kłułabym go więcej niż to konieczne
eij
Mi zależało na tym żeby dzieci nie były tyle kłute, a biorąc szczepionki skojarzone masz bodajże o połowę mniej zastrzykówTeż zastanawiam się jak szczepić. Dzieci jeszcze w brzuchu a już mam dylematy na szkole rodzenia radzili tymi starymi. Na plus podawali, że każda szczepionkę podają w inny rejon ciałka i wtedy jak jest odczyn miejscowy to wiadomo na co i czym ew. leczyć. Ale sama nie wiem, jakoś bardziej przemawia do mnie to 5w1, szczególnie że są polecane dla wcześniaków, gdybyśmy złapali się na refundację to chyba wybrałabym 5w1. No ale my juz 37t2d a dzieci nigdzie sie nie wybierają, więc nie wiem
Magda 1234
Jakoś konkretną Wit d dajesz czy obojętnie jakąJa pisałam. Ja daję do butelki z mlekiem ale położna mowila że można wkropic do buźki dziecka
VigantolJakoś konkretną Wit d dajesz czy obojętnie jaką
Justi92
U nas też butelka ma pierwsze miejsce tylko ja wsypałam ryż i parę kolorowych kulek-najlepsza zabawka foreverJusti, mój ma własnego pilota bo mieliśmy jakiego popsutego. Wyczyściliśmy i jest to zabawka numer 1. Na drugim miejscu jest butelka po wodzie, do której wsypałam trochę grochu
Ja się bałam tych skojarzonych brałam zwykłe bez pneumokoków - te wykupywalam bo trochę się o nich naczytałam i wolałam prevenar czy jakoś tak. Ukucia mała przeszła wszystkie bardzo dobrze chyba podała się pod tym względem na matkę bo ja zawsze masochistycznie lubiłam wkuciaDziewczyny jaka szczepionka szczepilyscie dzieci ?? Zwykła stara czy skojarzoną. Mamy możliwość refundacji 5/1 z racji wcześniactwa ale mój mąż boli się tych nowych szczepionek i woli 4 stare. Ja natomiast czytałam że te nowe skojarzone są lepsze...i teraz już sama nie wiem. ?? Nie chcę żeby zaraz zaczęła się g....no burza ,szczepić czy nie szczepić bo każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy. Ja podpytuje pomprostu jakimi wy szczepilyscie.
reklama
eij
Ja dostałam ostatnio przesyłkę z masą folii bąbelkowej, wszystko schowałam do szafy. Mąż do mnie mówi, a po co Ci to, a ja na to, to dla dzieci, zobaczysz za jakiś czas jaki będzie funnnnU nas też butelka ma pierwsze miejsce tylko ja wsypałam ryż i parę kolorowych kulek-najlepsza zabawka forever
Ja się bałam tych skojarzonych brałam zwykłe bez pneumokoków - te wykupywalam bo trochę się o nich naczytałam i wolałam prevenar czy jakoś tak. Ukucia mała przeszła wszystkie bardzo dobrze chyba podała się pod tym względem na matkę bo ja zawsze masochistycznie lubiłam wkucia