reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Żyje żyje, kulam się pomału. Już 17 tydzień. Nie mogę się doczekać kiedy to dziecko wyjdzie , bo ciągle nie wierzę że to się dzieję naprawdę i jak o tym myślę to mi się że szczęścia beczeć chcę 🤪😜.
Za jakieś dwa tygodnie mam to usg połówkowe i może uwierzę.
Podczytuje i sprawdzam co u was i myślę, że Kajtkowi to by napewno zasmakowały frytki z Mc ;)

Jeszcze mi sie taka refleksja nasunela w temacie - dla Was to, ze niemowlakom przebija sie uszy jest szokujace i w wiekszosci sie Wam nie podoba. Dla moich znajomych tutaj tak samo niezrozumiale jest to, ze znajomita wiekszosc polskich dzieci jest chrzczona. Wiec ja mysle, ze to kwestia tradycji/przekonan/przyzwyczajen i poniekad to rozumiem - 12 lat temu mialam podobne podejscie jak Wy, bo to bylo dla mnie cos nowego. Teraz za to, nie ochrzcilabym dziecka, co 12 lat temu bylo nie do pomyslenia 🙂
Ponoc tylko krowa nie zmienia pogladow 🤣😁
wbijam po kilku dniach, więc doczytam zaraz resztę i moze znowu rozpetam dyskusje co byscie tyle kawy z raba nie pily 🤣. Tutaj bym nie porównywała jednego i drugiego. Chrztem nie naruszasz ciała, idąc tym tokiem to i obrzezanie dziewczynek to kwestia tradycji ( czy chłopców...). Wiem drastyczne porównanie, bo dla nas jest to zle i niepotrzebne (i wiadomo wiekszy bol, trauma itp.- natomiast nadak to naruszenie ciala), ale już w Afryce nie dla wszystkich.
Niestety mój to Mateusz 😂. Ale widzę że nasrane mają podobnie 😂
a nie Placek????😱😱😱😱 porządek świata mi się zawalil🤣
A dajecie dzieciom kaszki Bobovita? No bo ja daję i nie zgłębiałem za bardzo składu. A wczoraj przeczytałam jak laski na Fejsie jechały tę firmę, że cukier dodają i mam lekkie wyrzuty sumienia że ja małemu ją podaję 🤔
helpe sobie kup, bez cukru i nieczego innego. Tylko trzeba ugotować ja 2 min a nie kest blyskawiczna.

u nas żłobek tydzien 3 start. Na razie tylko lekki katarek i się trzyma. Nadal obserwuje i najlepiej na rączka czy blisko cioci. Myślę że to też kwestia, że jeszcze sama nie chodzi, a sporo dzieci tak. Jest już coraz bliżej jedbak- teraz etap stania l, kucania i wstawania bez trzymanki :)
a ja jeszcze 2 tyg laby- do 12 dosłownie laby bo Natalka w żłobku (tfu tfu, jeśli nie zachoruje) a potem do roboty...😅

@DagLer u nas dziś w nocy była kupa 🤦. Pierwszy raz. No i było mi się chwalić 😂. A taki smród był że mąż od razu wynosił na dół pampersa 😂
I wczoraj mały zjadł aż dwie łyżeczki obiadku, gdzie zawsze jadł ponad pół słoiczka
Oj Werka my sie nie nauczymy trzymac jezyka za zebami i czasamu czegos nie powiedziec.I masz kupsko nocne🤣
Tym ze zjadl mniej nie przejmuj sie bo roznie bedzie.U nas jest raz poltora sliiczka a czasami nie caly A wczoraj no coz pochwale sie😅 nawet zjafla troche rosolu nie tylko makaron i marchewke ale bulion😱 swiat sie konczy😅

Żyje żyje, kulam się pomału. Już 17 tydzień. Nie mogę się doczekać kiedy to dziecko wyjdzie , bo ciągle nie wierzę że to się dzieję naprawdę i jak o tym myślę to mi się że szczęścia beczeć chcę 🤪😜.
Za jakieś dwa tygodnie mam to usg połówkowe i może uwierzę.
Podczytuje i sprawdzam co u was i myślę, że Kajtkowi to by napewno zasmakowały frytki z Mc ;)
Połówkowe to dla mnie był kamień milowy. Wtedy na serio odetchnęłam i kupiłam pierwsze ciuszki ❤️. U ciebie też tak pewno będzie ❤️. Czas w końcu uwierzyć❤️😘😘. Oczywiście czekamy na relacje na żywo z połówkowych 😎

wbijam po kilku dniach, więc doczytam zaraz resztę i moze znowu rozpetam dyskusje co byscie tyle kawy z raba nie pily 🤣. Tutaj bym nie porównywała jednego i drugiego. Chrztem nie naruszasz ciała, idąc tym tokiem to i obrzezanie dziewczynek to kwestia tradycji ( czy chłopców...). Wiem drastyczne porównanie, bo dla nas jest to zle i niepotrzebne (i wiadomo wiekszy bol, trauma itp.- natomiast nadak to naruszenie ciala), ale już w Afryce nie dla wszystkich.

helpe sobie kup, bez cukru i nieczego innego. Tylko trzeba ugotować ja 2 min a nie kest blyskawiczna.

u nas żłobek tydzien 3 start. Na razie tylko lekki katarek i się trzyma. Nadal obserwuje i najlepiej na rączka czy blisko cioci. Myślę że to też kwestia, że jeszcze sama nie chodzi, a sporo dzieci tak. Jest już coraz bliżej jedbak- teraz etap stania l, kucania i wstawania bez trzymanki :)
a ja jeszcze 2 tyg laby- do 12 dosłownie laby bo Natalka w żłobku (tfu tfu, jeśli nie zachoruje) a potem do roboty...😅
To super ze Natalka polubila sie ze zlobkiem.Misia woli towarzystwo samych cioc a szczegolnie jednej.Widac pi niej jak ja ta ciocia odbiera czy oddaje ze Misia ma mega usmiech na twarzy.Przy innej jest podkowka🥴
A ja w ciaglym biegu zjem i lece bo mam tyle dpraw do zalatwienia bo nigdy nie wiadomo do kiedy Misia pochodzi 😪

No niestety nie Placek😂. Wczoraj w szafce znalazłam kaszkę gerbera bez cukru. Taka dobra?.
Te z Helpy dopiero muszę zamówic

Załączniki

• 16635728076032996678698234303154.jpg
    16635728076032996678698234303154.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 31
  • 16635728476347959573634470028034.jpg
    16635728476347959573634470028034.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 33
Dziewczyny starszakow pod czym spia Wasze dzieci i czy na poduszce? Moja 15 miesieczna Michasia spi pod 2 kocykami bo sie rozkopuje a ten jeden ulubiony jest juz maly dlatego daje drugi tez cienki.mam taki jeden gruby ale nie wiem czy to juz nie jest pora na koldre i poduszke🤔🤔

reklama
Do góry