reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak, wiem o tym wszystkim. Ale w tamtej chwili miałam po prostu dość. Macierzyństwo to ciężki kawałek chleba🤔. Najgorsze jest to, że wyczytałam, że jest taka metoda "tresowania" dzieci. Bardzo popularna. Cry it out czy jakoś tak. Straszne. Polega na zostawieniu dzieci w łóżeczku żeby same usnęły. Nieważne czy płaczą i ile płaczą, ale mają same usnąć. No o te dzieci płaczą czasem po kilka minut a czasem godzinie. Masakra. Ludzi to posralo 🤦
ta metoda swego czasu byla baaardzo popularna, na szczescie teraz jest mocno krytykowana i coraz mniej osob ja stosuje. I to wlasnie jesli sie nie myle “dzieki” tej metodzie odkryli jaki szkodliwy jest dlugotrwaly placz jesli chodzi o uklad nerwowy niemowlaka.

reklama
Tak, wiem o tym wszystkim. Ale w tamtej chwili miałam po prostu dość. Macierzyństwo to ciężki kawałek chleba🤔. Najgorsze jest to, że wyczytałam, że jest taka metoda "tresowania" dzieci. Bardzo popularna. Cry it out czy jakoś tak. Straszne. Polega na zostawieniu dzieci w łóżeczku żeby same usnęły. Nieważne czy płaczą i ile płaczą, ale mają same usnąć. No o te dzieci płaczą czasem po kilka minut a czasem godzinie. Masakra. Ludzi to posralo 🤦
Ja cinjuz pisalammze mi się też zdarza tak Baske zostawić ;) to samo tak wychodzi z życia. Ona by chciala żebym ja cały czas bawiła i na rwkach trzymała a tak się wnaszej sytuacji poprostu nie da. Nie odstawie Natalki jak ja przewijałam czy karmienie bo ta chce być na rekach. Tylko że ona jak już się rozryczy to będzie raczej coraz bardziej. I tak na jej wyjdzie. Nie wiem chyba by musiała się tak zmęczyć tym płaczem żeby przestała. Drze tego japiszonka jak by ją że skoro obdzierali hehehe No masakra u nas jest. Wczoraj Natalka jej szczelila w buzie. A ta zamiast się poryczeć to się do niej uśmiechała. Zawrót głowy z nimi. Baska wczoraj się zaczęła obracać na boki. W tamtym tygodniu zaczęła gadać. Gruchać itd ro teraz tylko oczy otworzy i buzia jej się nie zamyka. Noszę je po pokojach jak mają drzemki bo jedna druga wybudza.

Ja,morduje w myslach 🤣jak o tym czytam.To najwiekszy i najgorszy stres dla dziecka.Nie wiem co za idiota te metode wymyslil,w mozgu dziecka ktore godzinami lezy i placze wytwarza sie tyle kortyzolu ,ze niestety czesto odbija sie to na jego zachowaniu w przyszlosci,pomijajac fakt ,ze taki maluch przestaje rozumiec,dlaczego nie ma mamy,dlaczego jest sam i swiat mu sie wali.Jesli przestaje kiedys plakac ,to nie dlatego, ze zadzialalo,tylko dlatego ,ze stracil nadzieje i nie ma juz sily.To jest nie ludzkie.Blagam,nie robcie tego nigdy.🥺🥺🥺

Ja,morduje w myslach 🤣jak o tym czytam.To najwiekszy i najgorszy stres dla dziecka.Nie wiem co za idiota te metode wymyslil,w mozgu dziecka ktore godzinami lezy i placze wytwarza sie tyle kortyzolu ,ze niestety czesto odbija sie to na jego zachowaniu w przyszlosci,pomijajac fakt ,ze taki maluch przestaje rozumiec,dlaczego nie ma mamy,dlaczego jest sam i swiat mu sie wali.Jesli przestaje kiedys plakac ,to nie dlatego, ze zadzialalo,tylko dlatego ,ze stracil nadzieje i nie ma juz sily.To jest nie ludzkie.Blagam,nie robcie tego nigdy.🥺🥺🥺
Też wydaje mi się straszne, serce pęka 😥 ale potrafię też zrozumieć Fredke, że czasem człowiek może już być przyparty do muru, może wiedzieć, że jego granica jest już bardzo bardzo cienka i wtedy lepiej dać sobie te kilka minut odetchnąć i wrócić do dziecka z lepszymi myślami
Także Fredka trzymaj się dziewczyno! 🙂 każdy ma gorsze dni i każdy ma do nich prawo

Też wydaje mi się straszne, serce pęka 😥 ale potrafię też zrozumieć Fredke, że czasem człowiek może już być przyparty do muru, może wiedzieć, że jego granica jest już bardzo bardzo cienka i wtedy lepiej dać sobie te kilka minut odetchnąć i wrócić do dziecka z lepszymi myślami
Także Fredka trzymaj się dziewczyno! 🙂 każdy ma gorsze dni i każdy ma do nich prawo
Ja nie moge sluchac jak dziecko w samotnosci placze🥺
Wiadomo ze nie zawsze jest super i prosto.Bardziej bym powiedziala,ze czesciej to ta ciemna strona macierzynstwa daje nam w kosc.Pomimo to,w zyciu bym nie mogla tak zrobic.I mowie tu o sobie ,ok🙂

Ja nie moge sluchac jak dziecko w samotnosci placze🥺
Wiadomo ze nie zawsze jest super i prosto.Bardziej bym powiedziala,ze czesciej to ta ciemna strona macierzynstwa daje nam w kosc.Pomimo to,w zyciu bym nie mogla tak zrobic.I mowie tu o sobie ,ok🙂
mialam tak z pierwsza corka - obsesja zeby nie plakala nawet 30sekund. Po prostu biegiem. Przy drugiej sila rzexzy czasami sie zdazalo, z braku reki, ale ogolnie tez nie moge sluchac placzu takich malenstw i od razu lece przytulac 🥰

reklama
😂😂😂
U nas coś się ostatnio dzieje złego z tym spaniem. On faktycznie śpi do 7-8 mej ale budzi się w nocy po kilka razy. Jest bardzo niespokojny. Dziś tak już pobił rekord w ryczeniu🤦. Kilka razy w dzień i wieczorem przed spaniem ze 30 minut.
W dzień go zostawiłam samego żeby się wyplakal i uspokoil bo już siły nie mialam. Nic nie pomagało. Ale to nic nie dało. Tylko moje wyrzuty sumienia. Zamiast się uspokoić to płakał jeszcze bardziej 🤦.
A potem czytam że długotrwały płacz uszkadza mózg i w ogóle zaczęłam się zadręczać, że ja głupia chciałam z malutkim dzieckiem wygrać w kto się szybciej podda 🤦
Nie kryrykuje bo sama nie raz plakalam z Miska z tej beznadziei.Ale nie zostawialam jej zeby sie wyplakala po prostu nosilam na rekach i wylysmy razem.czasami bylo do tego tak goraco ja otwarte drzwi balkonowe i placz.czekalam az policja lub kolezanka z ops zastuka😅
U nas dzisoaj humorek Miski🥴 oczywiscie wszystko nie pasuje i jest nie tak.ale na spa erze bylo ok nie jeczala i nawet w sklepie byla grzec🥴zna a stalysmy za stara baba

Do góry