reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny bylam dzis na badaniach i robili mi badanie na toksoplazmoze. Wyszlo mi igg 327. W 1 trymestrze mialam robione badania i igg mialam 9. W obu przypadkach igm niereaktywne.
Wiem, ze jak igg wychodzi dodatnie to nie powtarza sie badan ale robilam w luxmedzie i zrobili wszystko z karty ciazy na ten tydzien.
Zaczelam sie martwic.. czemu igg wzroslo? Powinnam sie zaczac denerwowac? Czy jest to ok?

Z doswiadczenia tego forum,jak sie to czesciej zdarzalo to faktycznie refluks,a byly tez alergie.Ale moze to taka akcja jednorazowa u was✊
hej. Przepraszam, że się wtrącam, ale Was poczytuję bo tej jestem mamą po in vitro. :) Mój syn straszliwie ulewał, w tym przez nos. To dość normalne przy ulewaniu i refluksie. Niestety u nas powodowało chrapanie i problemy z noskiem. Pomogła zmiana karmienia na naturalną, pod górkę. Od tego czasu już przez nos nie ulewa, ale nadal ma problem z ulewanie jako takim. Niewiele da się z tym zrobić. A córka ulewała już wcześniej?

😂😂😂
U nas coś się ostatnio dzieje złego z tym spaniem. On faktycznie śpi do 7-8 mej ale budzi się w nocy po kilka razy. Jest bardzo niespokojny. Dziś tak już pobił rekord w ryczeniu🤦. Kilka razy w dzień i wieczorem przed spaniem ze 30 minut.
W dzień go zostawiłam samego żeby się wyplakal i uspokoil bo już siły nie mialam. Nic nie pomagało. Ale to nic nie dało. Tylko moje wyrzuty sumienia. Zamiast się uspokoić to płakał jeszcze bardziej 🤦.
A potem czytam że długotrwały płacz uszkadza mózg i w ogóle zaczęłam się zadręczać, że ja głupia chciałam z malutkim dzieckiem wygrać w kto się szybciej podda 🤦
Też tak nie raz mam że bym zostawiła i poszła i wróciła jak nie będzie już płakała

hej. Przepraszam, że się wtrącam, ale Was poczytuję bo tej jestem mamą po in vitro. :) Mój syn straszliwie ulewał, w tym przez nos. To dość normalne przy ulewaniu i refluksie. Niestety u nas powodowało chrapanie i problemy z noskiem. Pomogła zmiana karmienia na naturalną, pod górkę. Od tego czasu już przez nos nie ulewa, ale nadal ma problem z ulewanie jako takim. Niewiele da się z tym zrobić. A córka ulewała już wcześniej?
U mnie na szczescie zadne nie ulewalo,ale dziewczyny,ktore " przewinely" sie przez to forum walczyly wlasnie z refluksem i allergia na bialko przy kp.W sensie ,co mama zjadla czy wypila ,objawialo sie ulewaniem,czerwonymi plackami na buzi,drapaniem.

reklama
Do góry