reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No u mnie na poczatku nic nie bylo widac, schudlam przez pierwsze 3 mca 4kg. Teraz jestem 4kg na plusie z pierwotnej wagi i brzuch mocno juz widac ;) a mam 23+3
czyli waga wróciła dopiero sprzed ciąży?
Ja tez na początku 3.5 kg schudlam, a nawet nie wymiotowałam. Ale .. weszła dieta cukrzycowa🙈 więc do wagi sprzed ciąży +2kg. Ostatnio dietetyk się uczepila że za mało przytyłam...

reklama
I oby nas też tak gdzieś przyjęli jak będziemy musiały z dziećmi przed wojną uciekać. Oby nigdy nas to nie spotkało, nigdy.
no dokładnie. Mi naprawdę jest szkoda tych ludzi na wojnie ale patrząc na to wszystko jeszcze przed ciąża i przed wojną jak pracowałam w sklepie to oni już się panoszyli a teraz jak wszystko im się należy na już to jeszcze ciekawiej jest

No my dziś na 11 jedziemy z Werką na szczepienie już mnie skręca w żołądku ze strachu 🤦‍♀️no w weekend rozwoziliśmy zaproszenia na chrzest . Boże zaproś to jeszcze Ci ustalają co powinno być a czego nie. No najważniejsze żeby alko bylo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️a już wiedzą że nie będzie 🤣🤣🤣

dokładnie. Grzesiek pojechał po urodzeniu małej do urzędu stanu cywilnego o nadanie pesel i swojego nazwiska oczywiście wrócił bez niczego bo nie mamy ślubu to raz i potrzebne było zaświadczenie a raczej oświadczenie moje No i najważniejsze że nie mieliśmy ustalonego terminu i godziny i pomimo tego że nie było nikogo to nie przyjeli. Oczywiście on to skomentował do babki ze jak by był z Ukrainy to by go nie wyprosiła🤣🤣🤣
Dziewczyny co z wami:( nie piszę tylko do ciebie. Oskarżacie ofiary zamiast rząd. Nigdy w życiu nie chciałabym sama z dziećmi wyjechać do obcego kraju. Wszelkie wsparcie dla matek z Ukrainy popieram całym sercem. Za to wnerwia mnie rozdawanie kasy w Pl, obrzydliwe kupczenie głosami, wszystko i tak zakończy się źle albo tragicznie.

Do naszego urzedu nadal nie można wejść bez umówienia, zaznaczę moje sprawy związane z budową kompletnie nie są związane z Ukraińcami. Urząd paszportowy również był zamkniety, jakieś numerki trzeba było rezerwować których wiecznie nie można było zdobyć, w końcu uznałam pier....już nie chce tego paszportu. Dopiero od jakiegoś miesiąca można wejść z ulicy i załatwić paszport.

dokładnie. Grzesiek pojechał po urodzeniu małej do urzędu stanu cywilnego o nadanie pesel i swojego nazwiska oczywiście wrócił bez niczego bo nie mamy ślubu to raz i potrzebne było zaświadczenie a raczej oświadczenie moje No i najważniejsze że nie mieliśmy ustalonego terminu i godziny i pomimo tego że nie było nikogo to nie przyjeli. Oczywiście on to skomentował do babki ze jak by był z Ukrainy to by go nie wyprosiła🤣🤣🤣
skoro nie mial terminu ani zaswiadczenia to chyba proste, ze wrocil z niczym??
Co do tego maja Ukraincy?
Idziesz do urzedu to sie dowiedz czego pptrzebujedz zeby Cie przyjeli i zalatwisz. Nie ma co doszukiwac sie drugiego dna. za niewiedze sie placi.

Ja tez na początku 3.5 kg schudlam, a nawet nie wymiotowałam. Ale .. weszła dieta cukrzycowa🙈 więc do wagi sprzed ciąży +2kg. Ostatnio dietetyk się uczepila że za mało przytyłam...
Waga sprzed ciazy 60. Teraz mam 64. U mnie nic nie mowia, ze malo...
Na początku tez nie wymiotowalam a waga leciala w dol.
Mi ostatnio polozna mowila, ze zalezy z jaka waga sie startuje. I dodatkowo: największy przyrost dopiero przed nami ;)

Przy diecie cukrzycowej przybieranie na wadze nie jest obowiązkowe ale tylko przy nadwadze. Jeśli masz prawidłową wagę to przez całą ciążę powinnaś choć te 6-7 kg przytyć.

Dziewczyny co z wami:( nie piszę tylko do ciebie. Oskarżacie ofiary zamiast rząd. Nigdy w życiu nie chciałabym sama z dziećmi wyjechać do obcego kraju. Wszelkie wsparcie dla matek z Ukrainy popieram całym sercem. Za to wnerwia mnie rozdawanie kasy w Pl, obrzydliwe kupczenie głosami, wszystko i tak zakończy się źle albo tragicznie.

Do naszego urzedu nadal nie można wejść bez umówienia, zaznaczę moje sprawy związane z budową kompletnie nie są związane z Ukraińcami. Urząd paszportowy również był zamkniety, jakieś numerki trzeba było rezerwować których wiecznie nie można było zdobyć, w końcu uznałam pier....już nie chce tego paszportu. Dopiero od jakiegoś miesiąca można wejść z ulicy i załatwić paszport.
tez czytam i qz cieplo sie na sercu robi jak matka matce taki tekst wali. 🤮
Zwlaszcza matka siedzaca w cieplym domu, szukajaca oferty na wakacje czy nowej kiecki, matce ktora stracila wszystko i uciekla z kraju, zeby dac dzieciom szanse za zycie… 🤦🏻‍♀️

reklama
skoro nie mial terminu ani zaswiadczenia to chyba proste, ze wrocil z niczym??
Co do tego maja Ukraincy?
Idziesz do urzedu to sie dowiedz czego pptrzebujedz zeby Cie przyjeli i zalatwisz. Nie ma co doszukiwac sie drugiego dna. za niewiedze sie placi.
no widzisz nie miałam jakoś głowy do tego żeby chodzić i się dowiadywać bo ledwo wyszłam z małą ze szpitala a już spowrotem tam wróciłam z małą a zresztą nic by się nie stało że w pustym urzędzie gdzie nikogo nie było poświęciła by te 10 minut i dała dziecku pesel

Do góry