reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
tez czytam i qz cieplo sie na sercu robi jak matka matce taki tekst wali. 🤮
Zwlaszcza matka siedzaca w cieplym domu, szukajaca oferty na wakacje czy nowej kiecki, matce ktora stracila wszystko i uciekla z kraju, zeby dac dzieciom szanse za zycie… 🤦🏻‍♀️
A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.
I to, że tutaj sobie popiszemy różne teksty, nie zmieni naszego myślenia🤷

A robisz sobie fotki brzuszka? Ja robiłam co tydzień i super widać jak roslam 🤩. Wczoraj jak pisaliście to zaczęłam sobie oglądać i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że już tego nigdy nie poczuję 😔. Fajnie jest być w ciąży ❤️
Robie co jakis czas :) teraz pewnie zaczne wlasnie co tydzien.
Najfajniejsze dla mnie to te ruchy mlodego ❤ jak czuje to od razu mi lepiej :)
Nie mów hop, moze jeszcze spotka Cię to szczescie ❤😘

A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.
I to, że tutaj sobie popiszemy różne teksty, nie zmieni naszego myślenia🤷
ale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!
Ile z Was tu utrzymuja mezowie, albo po prodtu zarabiaja znacznie wiecej niz Wy? Teraz wyobraz sobie ze ten maz znika, a tym samym dochod. Musisz wziac plecak, Kajtka pod pache i spadac do Niemiec. A oni daja Ci mieszkanie, pierwdzenstwo w urzedzie, ktos podrzuci ciuchy czy cos do jedzenia. A Ty dalej jestes tam sama, z malym dzieckiem, nie mowiac ni w mu w ich jezyku. Czujesz sie uprzywilejowana? Zyjesz jak paczek w masle?!
To sa w wiekszosci kobiety, matki z dzecmi, grupa uprzywilejowana, bo taka powinna byc.
Niestety nie rozumiem. Bo nikt nie chce byc na ichh miejscu, ale niec radza sobie same. I jasne, ze masz prawo tak myslec. Ale to egoistyczne, bo swiat jest w takim miejscu, ze za chwile to Ty czy ja mozemy potrzebowav takiej pomocy. I wtedy nasze myslenie drastycnzie sie zmieni, ale moze byc za pozno i ktos tez moze popatrzec z pogarda i powiedziec - ja nie chce zeby Ci sie zylo lepiej niz mi. Spadaj.
Zakladam, ze zadna z nas by tego nie chciala.

ale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!
Ile z Was tu utrzymuja mezowie, albo po prodtu zarabiaja znacznie wiecej niz Wy? Teraz wyobraz sobie ze ten maz znika, a tym samym dochod. Musisz wziac plecak, Kajtka pod pache i spadac do Niemiec. A oni daja Ci mieszkanie, pierwdzenstwo w urzedzie, ktos podrzuci ciuchy czy cos do jedzenia. A Ty dalej jestes tam sama, z malym dzieckiem, nie mowiac ni w mu w ich jezyku. Czujesz sie uprzywilejowana? Zyjesz jak paczek w masle?!
To sa w wiekszosci kobiety, matki z dzecmi, grupa uprzywilejowana, bo taka powinna byc.
Niestety nie rozumiem. Bo nikt nie chce byc na ichh miejscu, ale niec radza sobie same. I jasne, ze masz prawo tak myslec. Ale to egoistyczne, bo swiat jest w takim miejscu, ze za chwile to Ty czy ja mozemy potrzebowav takiej pomocy. I wtedy nasze myslenie drastycnzie sie zmieni, ale moze byc za pozno i ktos tez moze popatrzec z pogarda i powiedziec - ja nie chce zeby Ci sie zylo lepiej niz mi. Spadaj.
Zakladam, ze zadna z nas by tego nie chciala.
Jak napisałam, ja osobiście tego gorszego traktowania nie doświadczyłam. I nie widzę sensu spierania się tu na forum. Co to zmieni? Bo napewno nie myślenie np moich sąsiadow🤷.
Ludzi oczywiście że szkoda, nikt nie zasłużył na tułaczkę

reklama
dokładnie. Grzesiek pojechał po urodzeniu małej do urzędu stanu cywilnego o nadanie pesel i swojego nazwiska oczywiście wrócił bez niczego bo nie mamy ślubu to raz i potrzebne było zaświadczenie a raczej oświadczenie moje No i najważniejsze że nie mieliśmy ustalonego terminu i godziny i pomimo tego że nie było nikogo to nie przyjeli. Oczywiście on to skomentował do babki ze jak by był z Ukrainy to by go nie wyprosiła🤣🤣🤣
Ja załatwiłam wszystko przez epuap. Akty urodzenia z peselem wysłali dwa dni później 😉

Do góry