motylek24
Fanka BB :)
Jest za, po co sobie psuć nastroje od rana.Nie ciągnę dalej tematu bo nie ma sensu niepotrzebnie się spinać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest za, po co sobie psuć nastroje od rana.Nie ciągnę dalej tematu bo nie ma sensu niepotrzebnie się spinać
A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.tez czytam i qz cieplo sie na sercu robi jak matka matce taki tekst wali.
Zwlaszcza matka siedzaca w cieplym domu, szukajaca oferty na wakacje czy nowej kiecki, matce ktora stracila wszystko i uciekla z kraju, zeby dac dzieciom szanse za zycie…
Uff czyli może nie takie klopsycudnie mój też w 21+1 ważył 441g
Wlasnie tez widze, ze teraz zaczynam szybciej rosnacU mnie jakoś zaczęłam więcej przybierać po 20 tygodniu. I jak oglądam teraz swoje zdjęcia, to widzę że brzuszek też po 20 tygodniu już ładnie rósł
A robisz sobie fotki brzuszka? Ja robiłam co tydzień i super widać jak roslam . Wczoraj jak pisaliście to zaczęłam sobie oglądać i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że już tego nigdy nie poczuję . Fajnie jest być w ciążyWlasnie tez widze, ze teraz zaczynam szybciej rosnac
Robie co jakis czas teraz pewnie zaczne wlasnie co tydzien.A robisz sobie fotki brzuszka? Ja robiłam co tydzień i super widać jak roslam . Wczoraj jak pisaliście to zaczęłam sobie oglądać i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że już tego nigdy nie poczuję . Fajnie jest być w ciąży
ale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.
I to, że tutaj sobie popiszemy różne teksty, nie zmieni naszego myślenia
Jak napisałam, ja osobiście tego gorszego traktowania nie doświadczyłam. I nie widzę sensu spierania się tu na forum. Co to zmieni? Bo napewno nie myślenie np moich sąsiadow.ale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!
Ile z Was tu utrzymuja mezowie, albo po prodtu zarabiaja znacznie wiecej niz Wy? Teraz wyobraz sobie ze ten maz znika, a tym samym dochod. Musisz wziac plecak, Kajtka pod pache i spadac do Niemiec. A oni daja Ci mieszkanie, pierwdzenstwo w urzedzie, ktos podrzuci ciuchy czy cos do jedzenia. A Ty dalej jestes tam sama, z malym dzieckiem, nie mowiac ni w mu w ich jezyku. Czujesz sie uprzywilejowana? Zyjesz jak paczek w masle?!
To sa w wiekszosci kobiety, matki z dzecmi, grupa uprzywilejowana, bo taka powinna byc.
Niestety nie rozumiem. Bo nikt nie chce byc na ichh miejscu, ale niec radza sobie same. I jasne, ze masz prawo tak myslec. Ale to egoistyczne, bo swiat jest w takim miejscu, ze za chwile to Ty czy ja mozemy potrzebowav takiej pomocy. I wtedy nasze myslenie drastycnzie sie zmieni, ale moze byc za pozno i ktos tez moze popatrzec z pogarda i powiedziec - ja nie chce zeby Ci sie zylo lepiej niz mi. Spadaj.
Zakladam, ze zadna z nas by tego nie chciala.
Pewnie cis wymyślą przed wyboramiTak trzeba mieć obywatelstwo a oni nie dostają.
Ja załatwiłam wszystko przez epuap. Akty urodzenia z peselem wysłali dwa dni późniejdokładnie. Grzesiek pojechał po urodzeniu małej do urzędu stanu cywilnego o nadanie pesel i swojego nazwiska oczywiście wrócił bez niczego bo nie mamy ślubu to raz i potrzebne było zaświadczenie a raczej oświadczenie moje No i najważniejsze że nie mieliśmy ustalonego terminu i godziny i pomimo tego że nie było nikogo to nie przyjeli. Oczywiście on to skomentował do babki ze jak by był z Ukrainy to by go nie wyprosiła