reklama
Jestem w trakcie kuwa ostatniej mam nadzieję zmiany mleka . Mały niech się trochę ustabilizuje z tym brzuchem i dopiero coś dam. W sumie to nie chce mi się z nim jeszcze użerać jak widzę co teraz odstawia@fredka84 ty spróbuj już chociaż kleik ryżowy albo kukurydziany podać, duży chłopak no na co czekasz ?!
eij
Fanka BB :)
A mi właśnie pediatra mówi żeby czekać aż skończą pół rokuDziewczyny ja już zaczynam rozszerzac dietę, a na co czekać i po co?niech próbuje nowych potraw, dla mnie to atrakcją, A i maluszek Nowego spróbuje, my mamy już pozwolenie od pediatry, no i może zacznie w końcu całe nocki przesypiac jak brzucha zapcha czymś innym niż mleczko?!u nas tak było że starza , jednak stały posiłek wystarcza na dłużej, nawet kleik ....
DagLer
Jesteśmy na szczęście na wsi, widoki ładne, a Lei zaczynam podawać mm 2x dziennie, co to za dramat, kupa co 3 dni, jęczy i ciągle ulewa, jeju jak to śmierdziLea @DagLer to pewnie teraz je jakieś pate z kurzych wątróbek i creme brulee.
Jak tam jest na wczasach? Ładne macie widoki czy w mieście jesteście?
Czy po mm zawsze jest takie ulewanie? Laktacja mi się zatrzymuje, laktator już nie wystarcza, ciągle próbuję ją nauczyć piersi i głupio wierzę, że się uda, później ryczę, że się nie udaje, niedługo zwariuje, o dalszym rozszerzaniu nawet nie myślę
Powiem Wam, że wszystko z Leą jest proste poza tym karmieniem, od 4 miesięcy siedzę na laktatorze, a jego dźwięk słyszę nawet w snach, robi tło pod każdą akcje
nieagatka
warto czekac, bo takie sa wskazania. 17tc to minimalny wiek, a jednak doradza sie czekac do 6 miesiaca. Wiekszosc 4 miesieczniakow nie jest gotowa na rozszerzanie diety.Dziewczyny ja już zaczynam rozszerzac dietę, a na co czekać i po co?niech próbuje nowych potraw, dla mnie to atrakcją, A i maluszek Nowego spróbuje, my mamy już pozwolenie od pediatry, no i może zacznie w końcu całe nocki przesypiac jak brzucha zapcha czymś innym niż mleczko?!u nas tak było że starza , jednak stały posiłek wystarcza na dłużej, nawet kleik ....
motylek24
Ten rodzaj karmienia, czyli ściąganie pokarmu i podawanie z butelki, to najtrudniejszy z możliwych sposobów. Podziwiam. Na pewno nie dałabym rady.Jesteśmy na szczęście na wsi, widoki ładne, a Lei zaczynam podawać mm 2x dziennie, co to za dramat, kupa co 3 dni, jęczy i ciągle ulewa, jeju jak to śmierdzi
Czy po mm zawsze jest takie ulewanie? Laktacja mi się zatrzymuje, laktator już nie wystarcza, ciągle próbuję ją nauczyć piersi i głupio wierzę, że się uda, później ryczę, że się nie udaje, niedługo zwariuje, o dalszym rozszerzaniu nawet nie myślę
Powiem Wam, że wszystko z Leą jest proste poza tym karmieniem, od 4 miesięcy siedzę na laktatorze, a jego dźwięk słyszę nawet w snach, robi tło pod każdą akcje
Raczej będzie ciężko nauczyć ssać pierś tak duże dziecko, jeśli jesteś zmęczona daj spokój. Jeżeli bardzo bardzo chcesz podawać swoje mleko to są specjalne grupy na fb, otrzymasz pomoc.
Masz racje bo jak bedzie cos sie dziac to nie bedziesz wiedziala czy przez mm czy cos innego zjadl.Jestem w trakcie kuwa ostatniej mam nadzieję zmiany mleka . Mały niech się trochę ustabilizuje z tym brzuchem i dopiero coś dam. W sumie to nie chce mi się z nim jeszcze użerać jak widzę co teraz odstawia
Kachar
Do 6 miesiaca doradza się czekać dzieciom karmionym piersiąwarto czekac, bo takie sa wskazania. 17tc to minimalny wiek, a jednak doradza sie czekac do 6 miesiaca. Wiekszosc 4 miesieczniakow nie jest gotowa na rozszerzanie diety.
reklama
nieagatka
nieprawda. Wytyczne zmienily sie kilka lat temu. Poczytaj.Do 6 miesiaca doradza się czekać dzieciom karmionym piersią