reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@fredka84 ty spróbuj już chociaż kleik ryżowy albo kukurydziany podać, duży chłopak no na co czekasz ?!
Jestem w trakcie kuwa ostatniej mam nadzieję zmiany mleka 🤦. Mały niech się trochę ustabilizuje z tym brzuchem i dopiero coś dam. W sumie to nie chce mi się z nim jeszcze użerać jak widzę co teraz odstawia 🤷

Dziewczyny ja już zaczynam rozszerzac dietę, a na co czekać i po co?niech próbuje nowych potraw, dla mnie to atrakcją, A i maluszek Nowego spróbuje, my mamy już pozwolenie od pediatry, no i może zacznie w końcu całe nocki przesypiac jak brzucha zapcha czymś innym niż mleczko?!u nas tak było że starza , jednak stały posiłek wystarcza na dłużej, nawet kleik ....
A mi właśnie pediatra mówi żeby czekać aż skończą pół roku 🥴

Lea @DagLer to pewnie teraz je jakieś pate z kurzych wątróbek i creme brulee😜.
Jak tam jest na wczasach? Ładne macie widoki czy w mieście jesteście?
Jesteśmy na szczęście na wsi, widoki ładne, a Lei zaczynam podawać mm 2x dziennie, co to za dramat, kupa co 3 dni, jęczy i ciągle ulewa, jeju jak to śmierdzi 🤢

Czy po mm zawsze jest takie ulewanie? Laktacja mi się zatrzymuje, laktator już nie wystarcza, ciągle próbuję ją nauczyć piersi i głupio wierzę, że się uda, później ryczę, że się nie udaje, niedługo zwariuje, o dalszym rozszerzaniu nawet nie myślę 🙈

Powiem Wam, że wszystko z Leą jest proste poza tym karmieniem, od 4 miesięcy siedzę na laktatorze, a jego dźwięk słyszę nawet w snach, robi tło pod każdą akcje 😩🤪😜

Dziewczyny ja już zaczynam rozszerzac dietę, a na co czekać i po co?niech próbuje nowych potraw, dla mnie to atrakcją, A i maluszek Nowego spróbuje, my mamy już pozwolenie od pediatry, no i może zacznie w końcu całe nocki przesypiac jak brzucha zapcha czymś innym niż mleczko?!u nas tak było że starza , jednak stały posiłek wystarcza na dłużej, nawet kleik ....
warto czekac, bo takie sa wskazania. 17tc to minimalny wiek, a jednak doradza sie czekac do 6 miesiaca. Wiekszosc 4 miesieczniakow nie jest gotowa na rozszerzanie diety.

Jesteśmy na szczęście na wsi, widoki ładne, a Lei zaczynam podawać mm 2x dziennie, co to za dramat, kupa co 3 dni, jęczy i ciągle ulewa, jeju jak to śmierdzi 🤢

Czy po mm zawsze jest takie ulewanie? Laktacja mi się zatrzymuje, laktator już nie wystarcza, ciągle próbuję ją nauczyć piersi i głupio wierzę, że się uda, później ryczę, że się nie udaje, niedługo zwariuje, o dalszym rozszerzaniu nawet nie myślę 🙈

Powiem Wam, że wszystko z Leą jest proste poza tym karmieniem, od 4 miesięcy siedzę na laktatorze, a jego dźwięk słyszę nawet w snach, robi tło pod każdą akcje 😩🤪😜
Ten rodzaj karmienia, czyli ściąganie pokarmu i podawanie z butelki, to najtrudniejszy z możliwych sposobów. Podziwiam. Na pewno nie dałabym rady.
Raczej będzie ciężko nauczyć ssać pierś tak duże dziecko, jeśli jesteś zmęczona daj spokój. Jeżeli bardzo bardzo chcesz podawać swoje mleko to są specjalne grupy na fb, otrzymasz pomoc.

Jestem w trakcie kuwa ostatniej mam nadzieję zmiany mleka 🤦. Mały niech się trochę ustabilizuje z tym brzuchem i dopiero coś dam. W sumie to nie chce mi się z nim jeszcze użerać jak widzę co teraz odstawia 🤷
Masz racje bo jak bedzie cos sie dziac to nie bedziesz wiedziala czy przez mm czy cos innego zjadl.

reklama
Do góry