reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jprdl dziewczyny ale miałam noc, strasznie bolało, nie spałam do 2 w nocy. Wzięłam tabletki ale to nic nie pomogło.

W PL narzekamy na drożyznę, to napiszę wam jakie ceny mają w Ghanie. Mleko 16 zł, masło 20 zł😱 o resztę wolałam nie pytać. Wiem to daleko i ogólnie co to nas obchodzi ale to straszne ci się tam dzieje. Mam info od koleżanki, mieszka tam z mężem i dziećmi.

reklama
Ten rodzaj karmienia, czyli ściąganie pokarmu i podawanie z butelki, to najtrudniejszy z możliwych sposobów. Podziwiam. Na pewno nie dałabym rady.
Raczej będzie ciężko nauczyć ssać pierś tak duże dziecko, jeśli jesteś zmęczona daj spokój. Jeżeli bardzo bardzo chcesz podawać swoje mleko to są specjalne grupy na fb, otrzymasz pomoc.
dokladnie. Ja wytrzylam z laktatorem 3 mieisace i mega zle to wspominam. Tez mi sie snil po nocach. @DagLer Jesli umiesz to sobie ulozyc w glowie i naprawde mazz dosc to odpusc i ciesz sie macierzynstwem. Nie poddalas sie na starcie, zrobilas bardzo duzo zeby dostala Twoje mleko. A mm to tez nic zlego.
A no i jesli chcesz dalej tak karmic to rzecz jasna, super, po prostu odwalasz tytanowa robote. Powodzenia

Gotowość dziecka do jedzenia a wytyczne to dwie różne sprawy. Rozszerzenie diety po 4 miesiącu w przypadku moich dzieci to jakiś kosmos.
no dokladnie. Dlatego zmienily sie wytyczne i dla kazdego dziecka zaleca sie czekanie do 6 miesiaca. Ja sobie nie wyobrazam rozszerzania diety u 4 miesieczniaka i nie widze ku temu sensu. Te 6 miesiecy za to wydaje sie bardzo rozsadne. Wtedy rozwoj przyspiesza, pojawia sie ciekawosc i warto to wykorzystac

Jprdl dziewczyny ale miałam noc, strasznie bolało, nie spałam do 2 w nocy. Wzięłam tabletki ale to nic nie pomogło.

W PL narzekamy na drożyznę, to napiszę wam jakie ceny mają w Ghanie. Mleko 16 zł, masło 20 zł😱 o resztę wolałam nie pytać. Wiem to daleko i ogólnie co to nas obchodzi ale to straszne ci się tam dzieje. Mam info od koleżanki, mieszka tam z mężem i dziećmi.
jak Wenezuela gdzie zarabiasz 100zl i nie wystarcza nawet na 24 i zgrzewke mleka…

dokladnie. Ja wytrzylam z laktatorem 3 mieisace i mega zle to wspominam. Tez mi sie snil po nocach. @DagLer Jesli umiesz to sobie ulozyc w glowie i naprawde mazz dosc to odpusc i ciesz sie macierzynstwem. Nie poddalas sie na starcie, zrobilas bardzo duzo zeby dostala Twoje mleko. A mm to tez nic zlego.
A no i jesli chcesz dalej tak karmic to rzecz jasna, super, po prostu odwalasz tytanowa robote. Powodzenia
Święte słowa ❤️. Nie ma co się katować i płakać ❤️. @DagLer masz być szczęśliwą mamą a nie się zadręczać ❤️
Chyba że pójdziesz po fachową pomoc i może się uda karmić jeszcze piersią.

Nooo, ta pierwsza noc najgorsza😥. Dzis będzie lepiej ❤️
Jessssui, jak ci biedni ludzie tam żyją 😥

reklama
Do góry