reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

umowmy sie - to y lekow ktore przyjmujemy na pewno jakies tam skutki uboczne maja. Progesteron na poczatku ciazy jest wiecej niz wskazany w naszym przypadku - dla bezpieczenstwa. Na dalszym etapie to juz decyzja lekarza i tylko lekarza. Forum jest pomocne, moze sugerowac, ale nie mozna podejmowac medycznych decyzji w oparciu o opinie laika. Pomijajac juz fakt, ze wiekszosc lekarzy zleca odstawiwnie proga ok 12tc a plec zazwyczaj poznajemy pozniej 😅
no tak. Ja jestem dziś 19+2 i dalej na lutinusie 3x1.

reklama
Dziewczyny, na forum październikowym dziewczyna napisala że powinno się szybko odstawiac( duphaston) luteine w ciąży tym bardziej jeśli będzie syn.😱 ja pierwsze slysze... ze to cos szkodzi akurat na chlopcow. coś Wam o tym wiadomo?
To chyba chodzi o estrofem I zawarty w nim estrogen . Duphaston to progesteron i ja też pierwsze słyszę a trochę tych trasferow miałam i ciąż za sobą

Dziewczyny, na forum październikowym dziewczyna napisala że powinno się szybko odstawiac( duphaston) luteine w ciąży tym bardziej jeśli będzie syn.😱 ja pierwsze slysze... ze to cos szkodzi akurat na chlopcow. coś Wam o tym wiadomo?
Pojawiają się doniesienia, że u chłopców duphaston zwiększa nieznacznie ryzyko spodziectwa. Z tego względu jeżeli rzeczywiście jest wskazanie żeby przyjmować progesteron lepiej brać go w postaci innej substancji czynnej, czyli np. luteina, lutinus. Znów się będę powtarzac, ale w Polsce jest ogromnie nadużywanie zapisywanie przez lekarzy progesteronu zupełnie bez wskazań. Wskazaniem jest cykl sztuczny przy in vitro i niewydolność cialka żółtego.

Bylam wczoraj i giną i zabronił brania tabletek że względu na te mój wyzsze płytki krwi. Ja dopiero teraz odstawiłam zastrzyki i jestem n acardzie który już zostawię. Chcę mi włożyć wkładkę. A ja nie chce. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na.wazektomie. czy któryż mężów, partnerów to przeszedł? Trochę głupie pytanie na tym wątku 😄 Ale może akurat ktoś coś wie :)

Bylam wczoraj i giną i zabronił brania tabletek że względu na te mój wyzsze płytki krwi. Ja dopiero teraz odstawiłam zastrzyki i jestem n acardzie który już zostawię. Chcę mi włożyć wkładkę. A ja nie chce. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na.wazektomie. czy któryż mężów, partnerów to przeszedł? Trochę głupie pytanie na tym wątku 😄 Ale może akurat ktoś coś wie :)
Pomysl, ze jeszcze jakis rok, dwa lata temu nie pomyślałabys, ze bedziesz sie musiala az tak zabezpieczac i myslec o wazektomii meza ;) zycie jest przewrotne 😄

To chyba chodzi o estrofem I zawarty w nim estrogen . Duphaston to progesteron i ja też pierwsze słyszę a trochę tych trasferow miałam i ciąż za sobą
Oo, mi tez lekarka kiedyś powiedziała, jeszcze w poprzedniej klinice, że długo przyjmowany estrofem może ALE NIE MUSI prowadzić do wad rozwojowych u dziecka. Ile jest kobiet, które przyjmują progesteron w różnych formach do konca ciąży, bo są skurcze, bo niedomoga lutealna, bo jeszcze cos innego... sama jestem dzis 19+5 i nadal 100mg luteiny na dobe, no i raczej nie zanosi się na to, żebym odstawila.. zreszta boje sie odstawić. Za dlugo czekam na moj mały wielki cud❤

moj brat. W prywatnej klinice w Wawie. Miesiac komplikacji, tydzien hospitalizacji, ogromny stan zapalny.
Tu wazektomia jest refundowana jak masz dwojke dzieci powyazej 2 roku zycia. Kilku moich bliskich znajomych jest po, zadnych problemow nie mieli

moj brat. W prywatnej klinice w Wawie. Miesiac komplikacji, tydzien hospitalizacji, ogromny stan zapalny.
Tu wazektomia jest refundowana jak masz dwojke dzieci powyazej 2 roku zycia. Kilku moich bliskich znajomych jest po, zadnych problemow nie mieli
O kurcze. My też zastanawiamy się nad wazektomią tj. mój mąż mocno o tym myśli. U Twojego brata to był jakiś błąd czy po prostu tak zareagował?

reklama
O kurcze. My też zastanawiamy się nad wazektomią tj. mój mąż mocno o tym myśli. U Twojego brata to był jakiś błąd czy po prostu tak zareagował?
podobno jest 3% szans ze takie powiklania beda i mial pecha bo sie w tych 3% znalazl. Mial ogromnego krwiaka, chodzic nie mogl, goraczka, stan zapalny, szpital, czyszczenie krwiaka, antybiotykoterapia… Kosmos ogolnie.
Ale jak mowie znam tez kilku facetow po tyle ze zabieg tutaj i bez komplikacji

Do góry