reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

umowmy sie - to y lekow ktore przyjmujemy na pewno jakies tam skutki uboczne maja. Progesteron na poczatku ciazy jest wiecej niz wskazany w naszym przypadku - dla bezpieczenstwa. Na dalszym etapie to juz decyzja lekarza i tylko lekarza. Forum jest pomocne, moze sugerowac, ale nie mozna podejmowac medycznych decyzji w oparciu o opinie laika. Pomijajac juz fakt, ze wiekszosc lekarzy zleca odstawiwnie proga ok 12tc a plec zazwyczaj poznajemy pozniej 😅
no tak. Ja jestem dziś 19+2 i dalej na lutinusie 3x1.

reklama
Dziewczyny, na forum październikowym dziewczyna napisala że powinno się szybko odstawiac( duphaston) luteine w ciąży tym bardziej jeśli będzie syn.😱 ja pierwsze slysze... ze to cos szkodzi akurat na chlopcow. coś Wam o tym wiadomo?
To chyba chodzi o estrofem I zawarty w nim estrogen . Duphaston to progesteron i ja też pierwsze słyszę a trochę tych trasferow miałam i ciąż za sobą

Dziewczyny, na forum październikowym dziewczyna napisala że powinno się szybko odstawiac( duphaston) luteine w ciąży tym bardziej jeśli będzie syn.😱 ja pierwsze slysze... ze to cos szkodzi akurat na chlopcow. coś Wam o tym wiadomo?
Pojawiają się doniesienia, że u chłopców duphaston zwiększa nieznacznie ryzyko spodziectwa. Z tego względu jeżeli rzeczywiście jest wskazanie żeby przyjmować progesteron lepiej brać go w postaci innej substancji czynnej, czyli np. luteina, lutinus. Znów się będę powtarzac, ale w Polsce jest ogromnie nadużywanie zapisywanie przez lekarzy progesteronu zupełnie bez wskazań. Wskazaniem jest cykl sztuczny przy in vitro i niewydolność cialka żółtego.

Bylam wczoraj i giną i zabronił brania tabletek że względu na te mój wyzsze płytki krwi. Ja dopiero teraz odstawiłam zastrzyki i jestem n acardzie który już zostawię. Chcę mi włożyć wkładkę. A ja nie chce. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na.wazektomie. czy któryż mężów, partnerów to przeszedł? Trochę głupie pytanie na tym wątku 😄 Ale może akurat ktoś coś wie :)

Bylam wczoraj i giną i zabronił brania tabletek że względu na te mój wyzsze płytki krwi. Ja dopiero teraz odstawiłam zastrzyki i jestem n acardzie który już zostawię. Chcę mi włożyć wkładkę. A ja nie chce. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na.wazektomie. czy któryż mężów, partnerów to przeszedł? Trochę głupie pytanie na tym wątku 😄 Ale może akurat ktoś coś wie :)
Pomysl, ze jeszcze jakis rok, dwa lata temu nie pomyślałabys, ze bedziesz sie musiala az tak zabezpieczac i myslec o wazektomii meza ;) zycie jest przewrotne 😄

To chyba chodzi o estrofem I zawarty w nim estrogen . Duphaston to progesteron i ja też pierwsze słyszę a trochę tych trasferow miałam i ciąż za sobą
Oo, mi tez lekarka kiedyś powiedziała, jeszcze w poprzedniej klinice, że długo przyjmowany estrofem może ALE NIE MUSI prowadzić do wad rozwojowych u dziecka. Ile jest kobiet, które przyjmują progesteron w różnych formach do konca ciąży, bo są skurcze, bo niedomoga lutealna, bo jeszcze cos innego... sama jestem dzis 19+5 i nadal 100mg luteiny na dobe, no i raczej nie zanosi się na to, żebym odstawila.. zreszta boje sie odstawić. Za dlugo czekam na moj mały wielki cud❤

moj brat. W prywatnej klinice w Wawie. Miesiac komplikacji, tydzien hospitalizacji, ogromny stan zapalny.
Tu wazektomia jest refundowana jak masz dwojke dzieci powyazej 2 roku zycia. Kilku moich bliskich znajomych jest po, zadnych problemow nie mieli

moj brat. W prywatnej klinice w Wawie. Miesiac komplikacji, tydzien hospitalizacji, ogromny stan zapalny.
Tu wazektomia jest refundowana jak masz dwojke dzieci powyazej 2 roku zycia. Kilku moich bliskich znajomych jest po, zadnych problemow nie mieli
O kurcze. My też zastanawiamy się nad wazektomią tj. mój mąż mocno o tym myśli. U Twojego brata to był jakiś błąd czy po prostu tak zareagował?

reklama
O kurcze. My też zastanawiamy się nad wazektomią tj. mój mąż mocno o tym myśli. U Twojego brata to był jakiś błąd czy po prostu tak zareagował?
podobno jest 3% szans ze takie powiklania beda i mial pecha bo sie w tych 3% znalazl. Mial ogromnego krwiaka, chodzic nie mogl, goraczka, stan zapalny, szpital, czyszczenie krwiaka, antybiotykoterapia… Kosmos ogolnie.
Ale jak mowie znam tez kilku facetow po tyle ze zabieg tutaj i bez komplikacji

Do góry