reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
moj brat. W prywatnej klinice w Wawie. Miesiac komplikacji, tydzien hospitalizacji, ogromny stan zapalny.
Tu wazektomia jest refundowana jak masz dwojke dzieci powyazej 2 roku zycia. Kilku moich bliskich znajomych jest po, zadnych problemow nie mieli
No my się zastanawiamy nad Salve w Łodzi. A narazie wysłałam meza po taczke prezerwatyw ;) tylko nie wiem czy po tym nie mam jakiegoś uczulenia. @fredka84 jak się zabezpieczasz?

O kurcze. My też zastanawiamy się nad wazektomią tj. mój mąż mocno o tym myśli. U Twojego brata to był jakiś błąd czy po prostu tak zareagował?
My tez uważamy ze mąż musi wziąć odpowiedzialność za mnie i dzieci. Ja kolejnej ciąży nie przeżyje a tym bardziej 3go dziecka :o A skąd jesteście? W PL?

no wlasnie tak też uważam. Ze żeby szkodziło to by nie przepisywali. I nie bardzo rozumiem czemu mialaby akurat na chłopców zle działać.... bez sensu. Ale dziewczyna zapytana jak zle wpływa mowi ze nie wie ale panikuje bo ktoś jej powiedzial że w 19tc nie powinna brac.
Też uznałam za głupotę ale myślę, zapytam czy któraś też takie plotki słyszała.
No to pewnie zle zrozumiala, bo faktycznie gdzieś slyszalam ze w 19tc. lepiej działa luteina np. niz duphaston, ale to nie ma wpływu na dziecko 😳 Masakra, jak można takie głupoty przekazywać.

Ej a mam pytanie o karmienie piersia: jesli ja bede chciala wyjsc np na 3 h i odciagne mleko, to czy maz jak poda butelka to mleko moje to cos sie stanie? Nie przeszkodzi to w dalszym kp? Czy jak sprobuje mała ciagnac butelke to juz moze nie zechciec piersi potem?

Przypadki odrzucenia sa, ale rzadkie. U mojej kuzynki tak bylo, ale ona wprowadzila to regularnie w nocy dawala dziecku odciągane a w dzień chciała karmić piersia to po kilku tygodniach młoda sie zbuntowała i pila tylko z butli. Jednorazowe akcje niczemu nie szkodzą. Tylko moze ci się trafić egzemplarz jak 2 moje, że odciąganego nie piją i już! 😂

reklama
Przypadki odrzucenia sa, ale rzadkie. U mojej kuzynki tak bylo, ale ona wprowadzila to regularnie w nocy dawala dziecku odciągane a w dzień chciała karmić piersia to po kilku tygodniach młoda sie zbuntowała i pila tylko z butli. Jednorazowe akcje niczemu nie szkodzą. Tylko moze ci się trafić egzemplarz jak 2 moje, że odciąganego nie piją i już! 😂
ja taki blad popelnilam podajac butelke starszej po piersi po kazdym karmieniu (jak sie okazalo, ze nie przybiers wogole na wadze) i bardzo szybko piers odrzucila. A mlodsza dostawala regularnie 2 razy dziennie i piers na zadanie i super.

Do góry