reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Pojawiają się doniesienia, że u chłopców duphaston zwiększa nieznacznie ryzyko spodziectwa. Z tego względu jeżeli rzeczywiście jest wskazanie żeby przyjmować progesteron lepiej brać go w postaci innej substancji czynnej, czyli np. luteina, lutinus. Znów się będę powtarzac, ale w Polsce jest ogromnie nadużywanie zapisywanie przez lekarzy progesteronu zupełnie bez wskazań. Wskazaniem jest cykl sztuczny przy in vitro i niewydolność cialka żółtego.
a czyli konkretny preparat zawierający luteine... rozumiem.

Bylam wczoraj i giną i zabronił brania tabletek że względu na te mój wyzsze płytki krwi. Ja dopiero teraz odstawiłam zastrzyki i jestem n acardzie który już zostawię. Chcę mi włożyć wkładkę. A ja nie chce. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na.wazektomie. czy któryż mężów, partnerów to przeszedł? Trochę głupie pytanie na tym wątku 😄 Ale może akurat ktoś coś wie :)
my planujemy wazektomie w okolicy lipca tego roku. Bo naturalnie i tak nie będzie ojcem a ja po 4 latach na anty i zmianach w piersiach po ciąży już nie wrócę to anty.

heej Wam 😊
chciałabym się dowiedzieć jakie badania wykonywaliście przed invitro , czy cały panel nieplodnosciowy tez robiliście ? Ja na końcówce badań które przepisał lekarz , jest tyle tego ze zastanawiam się czy faktycznie wszystkie potrzebne oczywiście nie chodzi mi tu o kariotypy czy badania na tarczyce czy glukoza itp .

heej Wam 😊
chciałabym się dowiedzieć jakie badania wykonywaliście przed invitro , czy cały panel nieplodnosciowy tez robiliście ? Ja na końcówce badań które przepisał lekarz , jest tyle tego ze zastanawiam się czy faktycznie wszystkie potrzebne oczywiście nie chodzi mi tu o kariotypy czy badania na tarczyce czy glukoza itp .
pytaj lepiej na Kto po in vitro - dziewczyny sa tam na biezaco i na pewno doradza

heej Wam 😊
Robiłam tylko badania wymagane aby otrzymać refundację leków. Żadnych kariotypow ani innych skomplikowanych. Akurat badania tarczycy oraz glukozy nie są drogie i powinno się je zrobić.

Ile razy miałaś diagnozowaną niedrożność w szpitalu albo klinice bo nie pamiętam, wiesz chodzi mi o laparoskopię hsg😉
3 razy. Raz hsg na żywca ból niesamowity. Dobrze że na żywca bo sama widziałam że płyn nie idzie. Mało tam nie zemdlałam. Nic nie przeszło od razu przy ujściu. I dwa razy histeroskopie. Laparo nie robiłam. Ale coś musiało być bo ja w wieku 2o lat trzy razy przeszlam zapalenie przydatków tak mocne że lezalam w szpitalu.

No i dodatkowo bardzo wysokie amh i policystyczne jajniki, brak owulacji nawet wywoływanej lekami. Jajniki całe obomblowane, myślę że też endometrioza ale to potwierdziła by laparoskopia.

reklama
My właśnie wróciliśmy od fizjoterapeuty, bo Kajtek ma swoją ulubioną stronę jak główkę układa i ma duży problem z podporem na łokciach. Sam nie umie. Tylko z naszą pomocą chwilę uniesie głowę. No i wyszło że ma obniżone napięcie w obręczy barkowej i przez to nam się tak napina. Bo na swój sposób próbuje sobie radzić z tym napięciem.
Dała nam opis i mamy próbować na kasę chorych się umówić na kilka wizyt. Dwa miesiące i dziecko będzie naprawione 😊

Do góry