reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kuwaaaa no muszę urodzić bo zaraz nie będę się miała do kogo odzywać 🤣🤣🤣dziś zjebałam kuzynkę bo tak jest wścibska i męcząca że nie mogłam już znieść tych pytań. Ile można pisać wiadomości co tam jak tam tym bardziej że już przestałam odpisywać bo czułam się osaczona to wiecie co zrobiła zadzwoniła do mamy co u mnie bo jej nie odpisałam. Mama oczywiście grzecznie odpowiedziała jej na wszystkie pytania. Jak ona była w ciąży to ja jej nie pisałam codziennie pytań typu co tam czy co mówił lekarz ona wszystko robiła w tajemnicy a ja mam się ze wszystkiego tłumaczyć no chyba nie. Jestem podła czy mam rację? 🤷‍♀️
hormony 🤣🤣 jakby nie pytala to bylabys rozdrazniona, ze sie nie interesuje 😂

reklama
mialas plamenia albo cokolwiek innego na poczatku? Po co taka dawka na tym etapie?
w 5tc mialam jednorazowy wyciek krwi żywej na wkładce. Na sor nic nie stwierdzili poza prawidłowo umiejscowionym pęcherzykiem.
Pozniej mialam 2 dni plamień lekkich po aplikacji lutinusa aplikatorem i po wyproznieniu.
Generalnie po samym transferze zle wchlaniala się zwykła luteina, później slabo rosło więc mialam też prolutex 1x, podjezykowo 3x4 i 3x2 lutinusa i na tym doszłam do 88 proga I wraz ze zmniejszaniem dawki spada.

Poszlam dzisiaj do 5.10.15.i przepadlam🤦‍♀️dobrze ze to dziadki stawiali hehe.
Bylam sama na zakupach ale to wygoda.Najsmieszniejsze ze ja niby biegusiem bo tam tesknota napewno ze strony corci za mamusia-bo na odwrot to rzecz jasna😊a tu przyjezdzam a moja corcia mnie olala🥴 Mama mowi ze nawet nie pisnela jak mbie nie bylo.
Z jednej strony to fajnie ze ona nie ma tego leku separacyjnego-nie boi sie nikogo kto chce to ja bierze-szybciej mi sie w zlobku noze zaklimatyzuje.ale z drugiej strony no jak moze nie tesknic za mama skoro ta mama tak teskni😅
P.s.maz nie mogl spac w samotnosci-teskni hehehe i gada przez tel.jak zbity pies🤣
Ja dzisiaj zawiozłam Natusie do dziadków i pojechałam z Basiunia na usg bioderek. Basiunia ma piękne bioderka. Pochodziłyśmy we dwie trochę po mieście bo piękna pogoda ale cały czas czułam taki dyskomfort i tęsknotę za Natalka. Zajechałam i mi opowiadają ze smiechy chichy, nawet drzemki nie zrobiła. Tylko mnie zobaczyła to zaczęła stęka i marudzić. Normalnie jakby sie że mną kłóciła 😄

Ja dzisiaj zawiozłam Natusie do dziadków i pojechałam z Basiunia na usg bioderek. Basiunia ma piękne bioderka. Pochodziłyśmy we dwie trochę po mieście bo piękna pogoda ale cały czas czułam taki dyskomfort i tęsknotę za Natalka. Zajechałam i mi opowiadają ze smiechy chichy, nawet drzemki nie zrobiła. Tylko mnie zobaczyła to zaczęła stęka i marudzić. Normalnie jakby sie że mną kłóciła 😄
No tak my tesknimy jedziemy jak wariatki szybko szybko bo dziecko teskni a tu nawet nie usmiecha sie na widok mamy🥴
Ja juz wariuje u rodzicow.Dzis mnie wkurzyli i juz jutro chetnie bym wracala do domu.

w 5tc mialam jednorazowy wyciek krwi żywej na wkładce. Na sor nic nie stwierdzili poza prawidłowo umiejscowionym pęcherzykiem.
Pozniej mialam 2 dni plamień lekkich po aplikacji lutinusa aplikatorem i po wyproznieniu.
Generalnie po samym transferze zle wchlaniala się zwykła luteina, później slabo rosło więc mialam też prolutex 1x, podjezykowo 3x4 i 3x2 lutinusa i na tym doszłam do 88 proga I wraz ze zmniejszaniem dawki spada.
nie wiem, mi nikt na tym etapie wogole proga nie badal. Wg mojej gin od 12tc mozna odastawic i ja tak zrobilam. Rozumiem, ze sa przypadki ze cos sie tam bierze cala ciaze na szyjke, ale jesli sa wskazania. Z drugiej strony lekarka pewnie sie boi… nie wiem.

nie wiem, mi nikt na tym etapie wogole proga nie badal. Wg mojej gin od 12tc mozna odastawic i ja tak zrobilam. Rozumiem, ze sa przypadki ze cos sie tam bierze cala ciaze na szyjke, ale jesli sa wskazania. Z drugiej strony lekarka pewnie sie boi… nie wiem.
no boi się na moje..bo od początku mi się ten prog nie chciał wchłaniać i temu pewnie tak każe badać. No ostatnio było super i mowila żeby zostać z tą dawka i w 19tc już powinno być super i będziemy schodzic a czemus sam nie rosnie .... 😐😔

U mnie dr zostawiła raz dziennie ale to dlatego że miałam bóle brzucha takie skurczowe tak to by odstawiła całkiem. Jak chciałam badać Proga to mi powiedziała że na tym etapie nie ma żadnych tabel i odpowiedników jak na początku więc nie ma co badać a zostawić raz dziennie. Był wtedy 17 tc. Teraz mam wizytę za tydzień i zobaczymy czy całkiem zrezygnuje czy zostawić.

reklama
U nas to chyba są kolki bo mały płacze wieczorami wniebogłosy od niedzieli 😔. Masakra. Pomaga tylko kąpiel. Po 21-szej mały usypia ze zmęczenia od płaczu.
Te kolki mogly dopiero teraz się pojawić? Ja już sama nie wiem o co chodzi

Do góry