Uwazam ze zaczela sie juz nagonka bo rzad troche za duzo im naobiecywal.Wszystko doslownie.Wiesz ja zlozylam wniosek o zlobek -prywatny-tak w Wawie jest ze do prywatnych jest rekrutacja jak do panstwowego bo jest dofinansowanie.I nie wiem czy sie dostanie a teraz jak rzad obiecal Ukrainkom zlobki to bede pierwsza ktora sie wkurwi.Bo ja chcialam miejsce komercyjne-a nie mozna -wiec jezeli ja czekam juz kilka miesiecy bo chce do pracy wrocic a dziecko niepracujacej Ukrainki sie dostanie ot tak to wierz mi przestane pomagac juz komukolwiek.Bo to jest niesprawiedliwe.ja nie moge wrocic do pracy bo nie mam z kim dziecka zostawic.a niepracujace matki-tu rowniez Polki -siedza w domu bo maja dobry socjal i do tego maja pierwszenstwo wszedzie.Jeśli będziemy sobie przekazywać takie info to za chwilę nikt nie będzie chciał przyjmować uchodźców. Serio, jednostkowe przypadki nie powinny być zastosowaniem do ogółu. Często spotykasz mamy które zostawiają dzieci obcym ludziom na FB już się zaczęło, właśnie wypowiedzi w takim stylu, znajomy znajomego powiedział, bardzo przykre
Uwazam ze nasz rzad pospieszyl sie z taka pomoca.przeciez to nie bedzie na 3 miesiace tylko lata i nie dla 5tya.ludzi tylko juz1.6 mln.