reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Swoje zdanie na ten temat moge miec nie jestem isoba ubezwkasnowolniona a do tego nie pozwole zeby ktos mnie wpedzal w jakies poczucie winy.
Jestem za pimaganiem ale rozsadnym i jak juz to wszystkim a nie wybrancom.
Wiem slyszalam rano o tym.Ale tez nie chce wpadac w panike i nie chce zeby ktos ja sial zwlaszcza jak nie jest tu na miejscu.
Tyle w temacie w koncu to nie watek przeeodni tego forum
aaa atak 20km od granicy i mowienie o tym to sianie paniki, podkreslanie faktu ze ukraincy sa roszczeniowi i zabiora miejsca w zlobkachh jest spox. Grunt zeby nie czuc sie winnym.
Nie no luzik, sluchajac takich tekstow faltycznie ciesze sie, ze na miejscu nie jestem.

reklama
Hania❤️

Załączniki

• IMG_20220312_121230.jpg
    IMG_20220312_121230.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 79
aaa atak 20km od granicy i mowienie o tym to sianie paniki, podkreslanie faktu ze ukraincy sa roszczeniowi i zabiora miejsca w zlobkachh jest spox. Grunt zeby nie czuc sie winnym.
Nie no luzik, sluchajac takich tekstow faltycznie ciesze sie, ze na miejscu nie jestem.
No tak jest tylko jedna racja....

Ja jestem za pomaganuw i naprawde 2spolczuje tym ludziom.Jak widze te dzieci to mnie dreszcze przechodza.Tyljo ze nasze panstwo niech najpierw swoim obywatelom zapewni ful wypas a pozniej innym-no sory taka prawda inaczej ludzie beda sie jrzywo patrzec na innych Niestety nasze panstwo szczerze mowiac wybiera sobie komu pimaga.W Syrii tez sa matki z dziecmi i tez tam umieraja a jakos nasze panstwo nie chcialo nikogo przyjac tylko pamagamy tam wysylajac np.zywnosc.No przykre ze dzieci syryjskie sa gorsze od ukrainskich.
Co do tych informacji to nie jest to propaganda Pputina tyljo info z pierwszej reki.Moj zawid jest na drugiej linii w pomaganiu.Zawsze do nas trafia.Pierwsza pomoc jest na granicy a druga to my.Wiec sorry ale wiem co mowie.Ci bogatsi Ukraincy nie zostaja w Polsce tylko jada dalej.
Jeszcze raz powtarzam zal mi tych ludzi i nie chcialabym sie znalesc na ich miejscu ale uwazam ze nasze panstwo troche sie przeliczylo
A co byś jeszcze chciała od państwa. Masz 500+, dopłaty do prywatnych żłobków. Dodatkowo 12 tys na drugie dziecko. Władza rozpuściła ludzi, uważam nic nikomu się nie należy. Widać jak PiS kupił obywateli, wszystko to skończy się jednym wielkim upadkiem.
Jeśli już to państwo powinno wspierać mamy pracujące, oferować naukę języków obcych w szkole, zajęcia dodatkowe, tanie wyżywienie w szkołach.
Po prostu nie rozpowszechniaj informacji które uderzają bezpośrednio w ludzi którzy znaleźli się w sytuacji bez wyjścia. Nikomu nie pomożesz a szkodzisz.

A co byś jeszcze chciała od państwa. Masz 500+, dopłaty do prywatnych żłobków. Dodatkowo 12 tys na drugie dziecko. Władza rozpuściła ludzi, uważam nic nikomu się nie należy. Widać jak PiS kupił obywateli, wszystko to skończy się jednym wielkim upadkiem.
Jeśli już to państwo powinno wspierać mamy pracujące, oferować naukę języków obcych w szkole, zajęcia dodatkowe, tanie wyżywienie w szkołach.
Po prostu nie rozpowszechniaj informacji które uderzają bezpośrednio w ludzi którzy znaleźli się w sytuacji bez wyjścia. Nikomu nie pomożesz a szkodzisz.
Po pierwsze narazie zlobek to marzenie.po drugie a wlasnie ze sie nalezy.place podatki w tym kraju i te 500+nalezy mi sie jak psu buda bardziej niz mamuskom ktore rodza dla kasy a w zyciu nie popracowaly nawet dnia.
Zgaszam sie ze panstwo powinno wspierac rodziny pracujace a narazie wspiera patologie.i nikt mnie nie kupil.nigdy nic mi panstwo nie dalo tylko bralo wiec jak moge skorzystac z tego co w nie wlozylam to dlaczego nie.
Nierozpowszechniam zadnych informacji krzywdzacych i nie wkladam wszystkich do jednego worka.ale akurat takie osoby sa w moim otoczeniu i nic na to nie poradze.
Wogole to mam rodzine w Ukrainie i oni nie uciekaja z kraju bo twierdza ze u nich sie nic takiego nie dzieje-chodzi mi o region.Ale oczywiscie zaraz powiesz ze rozpowszechniam informacje krzywdzace a moze jestem czlowiekiem Putina🤣
Skonczmy juz to gadanie bo kazda z nas moze a nawet powinna miec swoje zdanie. Szanuje Was tu dziewczyny i uwazam ze takie gadanie nikomu nie pomoze i nikogo nie przekona do swoich racji.ja tego oczywiscie nie chce

reklama
Dziewczyny potrzebuje pomocy, chcę wziąć rodzinie uchodzciow do nas, chcę jakoś pomóc, cokolwiek, tak mi szkoda tych matek z dziećmi, ale sama mam teraz niemowlka w domu, mąż mówi jak kogoś sprowadze do domu pokocha jak swoich, Boże tak mi szkoda tych ludzi 😪😪😪, wzięlibyście do siebie w potrzebie???
Mój ojciec to nawet specjalnie pojechał na Ukrainę po dwie rodziny. Ale to inna sprawa. Oni mają warunki, osobno domek na osobnym podwórku. Ja raczej do siebie bym nie przyjela nikogo w tym momencie. Mogę pomóc w inny sposob. Narazie sama bym chciała wrócić do domku :)

Ostatnia edycja:
Do góry