reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, ja już cala ogarnięta, od głowy do stóp, dosłownie, wszystko umyte , wydepilowane, nakremowane 😆😆😆, i bam dzwoni mój lekarz i....... PORÓD PRZEKŁADAMY NA SOBOTĘ!!!!! Klinika w nocy miała tyle porodów że się zakorkowała i moje cc muszą przełożyć, ale ładnie ładnie potrzymałyście kciuki 😘😘😘😘

reklama
Dziewczyny, ja już cala ogarnięta, od głowy do stóp, dosłownie, wszystko umyte , wydepilowane, nakremowane 😆😆😆, i bam dzwoni mój lekarz i....... PORÓD PRZEKŁADAMY NA SOBOTĘ!!!!! Klinika w nocy miała tyle porodów że się zakorkowała i moje cc muszą przełożyć, ale ładnie ładnie potrzymałyście kciuki 😘😘😘😘
Kochana ciesz sie ostatnimi dniami ciąży.
Moje dzieci zaczynają się ruszać tzn ja zaczynam to czuć i powiem wam, że spokojniejsza się robię. Wczoraj odezwał się bobas po prawe czyli ten którego praktycznie nie czułam. I powiem wam odkryłam wczoraj że ja w ciąży jestem!!! 😱 Pierwszy raz w to uwierzyłam. I się pierwszy raz tak szczerze ucieszyłam!! Dotychczas to było takie nierealne... ot głupia na starość Amerykę odkrywa...

No nieźle ;), to teraz jeszcze chwila spokoju:)

hmm a jak tłumacza zatem te niepełne dawki? wszyscy znajomi mi mówią zeby hak już się podaje to dawać pełne co przy gorączce ok ale tez podaję mniej na usmierzenue bólu. Może chodzi o to że potem nie wiadomo kiedy podać kolejna dawkę? n
Raczej chyba chodzi o to ze Adaś ma normalną temperaturę 36,6 i spada mu po paracetamolu czy ibum i się obawiają aby mocniej nie spadala no i paracetamol można max 7 dni stosować, mogę zamiast dawać całą dawkę to smarować dziaslo paracetamolem, ale u nas długo wychodzą zęby i bolesnie więc 2 miesiące nie mogę dawać przeciwbólowych i takie mamy zalecenia najważniejsze, że działają, ale to lepiej skonsultować z lekarzem jak coś.

Loooooo

Dziewczyny, które mają starsze dzieci (szczególnie chłopcy) jak to jest z rozmiarami ubrań, dzieci po roku rosną wolniej czy o co chodzi? Ubranka do roku są w przedziale co 3 miesiące a później jest np 12-18, 18-24. Mój aktualnie ma 79cm wzrostu i nosi ubranka na 80, zakładam że wystarczą jeszcze do końca kwietnia i na roczek przejdziemy na 86, ale później te przedziały wiekowe są już bardziej rozstrzelone a po 2 latach jest przedział na rok 2-3lata. Kupuję głównie next i one mają takie przedziały, ale zainteresowałam się wyprzedażami na Reima i colorkids i tutaj to samo.

reklama
Kochana ciesz sie ostatnimi dniami ciąży.
Moje dzieci zaczynają się ruszać tzn ja zaczynam to czuć i powiem wam, że spokojniejsza się robię. Wczoraj odezwał się bobas po prawe czyli ten którego praktycznie nie czułam. I powiem wam odkryłam wczoraj że ja w ciąży jestem!!! 😱 Pierwszy raz w to uwierzyłam. I się pierwszy raz tak szczerze ucieszyłam!! Dotychczas to było takie nierealne... ot głupia na starość Amerykę odkrywa...
ja dzis 8+4 i nie moge sie doczekać chociaz brzucha zeby moc uwierzyc, ze sie udalo. Pewnie pozniej na ruchy bede czekac... ale poki co plaska jestem jak byłam, tylko usg mowi ze jest ciaza i ilosc tabletek ktore wkladam. A no i dzisiejszej nocy o 3.30 takich mdłości dostalam .... ze ledwo spalam a na 8 na krzywa poszlam. Juz widze te gigantyczne wyniki glukozy po takiej nocy 🤦‍♀️

Do góry