ilmenau
Fanka BB :)
@ilmenau mowilas, zeby napisac - melatonina dziala. Teraz juz widze. Sa moze 2-3 pobudki max, ale takie ktorkie. No kosmos w porownaniu z tym co bylo. Zasypianie to 5min.
Konsultowalam wczoraj z pediatra - pochwalila pomysl, jeszcze tydzien podaje, odstawiam, wg niej trzeba bedzie wrocic i podawac kolejne 3-4tyg , a potem bedziemy decydowac co dalej. Ale kurde no, zaczynam spac! Sama w to jeszcze nie wierze
Ooo, super ze są efekty. Ja chyba po skonczonym roczku zacznę podawać Bartkowi, bo mi sie budzi co 30 minut. W dzien na spacerze to mi dzisiaj i wczoeak 2.5h spał bez ruchu, w nocy juz tak nie umie
Ake Majka w jego wieku była taka sama, niestety poprawilo się jak skończyła 1.5 roku, wtedy zeszla do 3-4 pobudek a po 32 miesiącu do 1 pobudki
Wiesz ostatnio podalam jej marchewke z zupy rozdrobnilam na miazge i sie zakrztusila-na szczescie bylo tego malusio.Dlatego boje sie co bedzie jak dam jej kawalek czegos.Raz mi ugryzla pomarancza i na szczescie wyplula kawal cos polknela ale na szczescie obylo sie bez paniki-mojej i meza.Zeby chociaz moj maz byl odwazniejszy a to gorszy boidupa ode mnie
Wiesz co, podobnie było z moją starszą córką, nie chciała jesc kawałków, krztusiła sie itp. Jak miala 10 miesięcy to okazało sie, że ma wędzidełko do podcięcia (górne i dolne). Nie wyszło to przy kp, bo pięknie przybierała, pieknie ssala, nawet cdl nie miała uwag. Wyszło to dopiero przy rozszerzaniu diety. Niestety przez lockdown i odwołane zabiegi podcięte wedzidelko miała dopiero w wieku 15 miesięcy, nadrobiła pięknie jedzenie kawałków, tylko mieso jest problemem, ale blokada jest w głowie, nie w umiejętnościach. Jak sie zapomni to potrafi tyle miesa zjeść co ja
Polecam wizytę u neurologepedy, czasem ćwiczenia lub masaże języka pomogą.
Cześć dziewczyny, tez się witam nieśmiało z wątku Kto po in vitro Dzisiaj teoretycznie rozpoczynam 12 tc choć na usg w zeszłym tygodniu ciąża była już starsza o 6 dni. I tu mam pytanie - gdybym liczyła od ostatniej miesiączki to by była właśnie starsza i zgadzała sie z usg, ale mój gin liczy od transferu (a miałam dość późno bo w 25 dc bo cykl miałam rozjechany trochę po punkcji) i teraz się zastanawiam czy idąc na prenatalne podaje date miesiączki ostaniej? Czy mówię ze był transfer i oni sobie to liczą po swojemu?
Jest specjalny algorytm na okreslenie wieku ciąży dla ivf. Data transferu to najbardziej dokładna informacja, w cyklu naturalnym wszystko moze sie rozjechać