reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

05.02 skończył 9 miesięcy I od kilku dni takie cyrki robi, jeszcze śniadanie to zrobię jajecznicę pokroje pomidora bez skórki czy dam jakaś kaszę na gęsto z owocami żeby ręką jadł (nie daje kaszek dziecinnych tylko te normalne) to jest ok, jak tylko obiad (dotychczas zupa) to awantura i wyrywanie łyżki i miski, jak podwieczorek jakiś owoc, warzywo, kisiel z kawałkami owoców czy jogurt ze zbożem to można ręką jeść to jest ok. Głowie się co mu na obiad dawać bo przed mufinami czy kawałkami mięsa mam obawy.
pulpety z miesa czy ryby w sosie i do tego warzywa. Tam nie bedziesz miec twardych kawalkow, mozna jesc raczkami. To samo z ryzem, jakis sosik warzywny do tego i niech probuje. Nie dziwie sie mu, ze nie chce codizennie zupy, duzy chlopak 😃 Albo daj mu lyzke swoja, niech sie bawi i robi syf 😂😂 a Ty druga w miedzyczasie go karm. Mozesz np zrobic tez spaghetti i pokroic na malutkie kawaleczki.

reklama
pulpety z miesa czy ryby w sosie i do tego warzywa. Tam nie bedziesz miec twardych kawalkow, mozna jesc raczkami. To samo z ryzem, jakis sosik warzywny do tego i niech probuje. Nie dziwie sie mu, ze nie chce codizennie zupy, duzy chlopak 😃 Albo daj mu lyzke swoja, niech sie bawi i robi syf 😂😂 a Ty druga w miedzyczasie go karm. Mozesz np zrobic tez spaghetti i pokroic na malutkie kawaleczki.
Ma już od jakiegoś czasu swoją łyżkę, nawet kubeczek i wszystko wywala chce łyżkę I miskę i koniec jak nie dam to ryk a jak dam to łapy w misce i próbuje pakować do buzi 🤦‍♀️

moze i geny, moze wybiorczosc pokarmowa? Moze po prostu taki egzemplarz. Dlatego napisalam, ze wg mnie wzrasta prawdopodbienstwo, ale jasne, ze to nie regula.
Poza tym umowmy sie - to przesiakanie to raczej takie delikatne jest, wiec ja to bym wogole pominela. Bo jednak jak mama zje kilo krewetek to nie znaczy ze maluch obczai ich smak, co najwyzej delikatny posmak, trgo przeciez jest w mleku nutke tylko.
Ja w kilogramach to jedynie lody haha! Serio to mój jedyny nałóg 😜 Słodyczy nie lubię ale za lody pokroić bym się dala

Daje mu, nie będę dziecka ograniczać. Teściowa jest zgorszona 😆, ale pies zachwycony 😆.
tak wyglada nasze jedzenie, wszystko sam, a ten śliniak codziennie prany 😂😂 ma do wyboru albo łyżeczkę albo widelec, zwykle bierze widelec łatwiej nabić makaron

Załączniki

• IMG_4314.jpg
    IMG_4314.jpg
    101,3 KB · Wyświetleń: 83
  • IMG_4462.jpg
    IMG_4462.jpg
    112,3 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_4474.jpg
    IMG_4474.jpg
    90 KB · Wyświetleń: 89
reklama
@Riddikulus ja tu jestem tez caly czas i sie nie wybieram nigdzie do sierpnia🙄😃
Tematy dzieci i jedzenia itp na razie mnie przytlaczaja i nie wiem o czym mowa??
Wiec czekam az sie dowiem😆😆😆

Jak sie czujesz??

@miętowa25 gratulacje! Spokojnej ciąży❤️
po cichutku dziękuję ❤ ps. Nie sądziłam, że uda sie dotrwać do tego momentu🤰🏼

Do góry