reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej. Mam pytanko. Czy macie jakiś fajny sposób ułatwiający karmienie piersią? Bardzo się staramy ale nie wychodzi nam to na tyle dobrze żeby mały się najadł i muszę dokarmiać go butelka.
A w czym.jest problem? Wydaje mi się że doradca laktacyjny napewno pomoże. Może jest w Twoim szpitalu? Może źle chwyta? A moze wedzidelko ? Może czesciej przystawiaj?

reklama
Hej. Mam pytanko. Czy macie jakiś fajny sposób ułatwiający karmienie piersią? Bardzo się staramy ale nie wychodzi nam to na tyle dobrze żeby mały się najadł i muszę dokarmiać go butelka.
Jeśli to początek to wszystko przyjdzie z czasem.Musisz być cierpliwa ja nie raz nie dwa miałam chwilę zwątpienia.Jeslinmasz mało mleczka częściej przytawiaj maluszka

Pokarm jest, odciagam go laktotem. Problem w tym ciezko jest mu złapać dobrze sutka i wtedy się denerwuje. A jak już się zaciągnie to possie chwile i przestaje. Puszcza pierś i od nowa trzeba go przystawiać. A o karmieniu na leżąco to moge sobie pomarzyć. Mam kapturki silikonowe ale jeszcze nie użyłam. Wolałabym żeby mały miał bezpośredni kontakt z piersią

Jeśli to początek to wszystko przyjdzie z czasem.Musisz być cierpliwa ja nie raz nie dwa miałam chwilę zwątpienia.Jeslinmasz mało mleczka częściej przytawiaj maluszka
Dziś jest tydzień jak jesteśmy razem. Dodam jeszcze ze z lewa piersią jakos idzie natomiast z prawa gorzej. Hmm może zle go przystawiam

A częściej to ile razy w ciągu doby?
tyle razy ile tylko zechce. . wyrobi sobie sutek i będzie mi łatwiej ssać. My mieliśmy duży problem z prawa piersią i położna mi przystawiala go jakoś od tyłu ale w domu nie umiałam tego zrobić. On jeszcze malutki musi nauczyć się ssać. przed podaniem piersi dobrze wymasuj ja i pobudz brodawki aby nabrały kształtu wtedy będzie mu łatwiej. Dziecko jak najbliżej siebie , bez żadnych kocy, jego brzuch powinien dotykać Twojego brzucha.

tyle razy ile tylko zechce. . wyrobi sobie sutek i będzie mi łatwiej ssać. My mieliśmy duży problem z prawa piersią i położna mi przystawiala go jakoś od tyłu ale w domu nie umiałam tego zrobić. On jeszcze malutki musi nauczyć się ssać. przed podaniem piersi dobrze wymasuj ja i pobudz brodawki aby nabrały kształtu wtedy będzie mu łatwiej. Dziecko jak najbliżej siebie , bez żadnych kocy, jego brzuch powinien dotykać Twojego brzucha.
Dziekuje dziewczyny za porady. Będziemy walczyć dalej.

reklama
Raz udało nam się spędzić przy piersi prawie godzinę ale nawet po tym czasie denerwował się i płakał. I odpychał pierś. Podałam mu z butelki i zjadł do końca
Z butli łatwiej leci, jak go tego nauczysz to może całkiem odrzucić pierś, a szkoda by było skoro masz mleko. To dopiero tydzień, cierpliwości a będzie dobrze. Doradca laktacyjny szybko wyłapie problem, więc warto skorzystać:)

Do góry