reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny a jak zachęcić dziecko do picia? Mój na wadę się strasznie krzywi i nie przełknie. Zrobiłam dziś kompocik i jest to samo. Zaciska dziąsełka, a nawet jak coś mu do buzi wleci to wypluwa. Butelka nie, z łyżeczki też nie.

Dziewczyny a jak zachęcić dziecko do picia? Mój na wadę się strasznie krzywi i nie przełknie. Zrobiłam dziś kompocik i jest to samo. Zaciska dziąsełka, a nawet jak coś mu do buzi wleci to wypluwa. Butelka nie, z łyżeczki też nie.
Też z tym walczę mało mi pije czy to woda czy sok.Czasami jak miewał gorączkę to że strzykawki mu dawalam żeby coś pil.Poluje teraz na fajna butelkę z nuk mam nadzieję że z niej będzie popijal bo zawsze znajomej synkowi złapał za ta butelkę i pil.

Mój ostatnie dnie tylko mleko uważa... żadnej wody nie chce ... ani deserku ani zupki... mam nadzieję że mi przejdzie, bo uwielbiam patrzeć jak uczy się jeść. Próbuj do skutku może wkoncu mu coś posmakuje. My pijemy narazie tylko wodę ale chciałabym aby sok jabkowy chciał bo mały ma ciągle zatwierdzenie... kupy twarde jak nie u tak małego dziecka.

Dzięki dziewczyny. Zastanawiałam się nad doidy tylko młody jeszcze nie siedzi, a na bbox nie wiem czy jeszcze nie za mały jest. Poza tym nie jestem pewna czy chodzi o naczynie, czy bardziej o to co pije. No ale jak nie spróbuje to się nie przekonam:)

Polecam kubek niekapek z Tomme Tippe 4+. Ma miekki ustnik, moja super syzbko zalapala jk sie z niego pije i wiedziala, ze tam dostaje wode.

reklama
Kobietki, bo tak na czuja wszystko robię i potrzebny mi pomysł, kierunek itd. mianowicie daje już Martynie rano na śniadanie kaszkę bezglutenowa z hippa, na wodzie, z owocem (jabłka i banany je, gruszkę testujemy) albo bez, południu obiadek warzywa (ziemniaki, bataty, marchewki, dynie, pietruszkę, cukinię, kalafior, brokuły, w planach będzie awokado) i od wczoraj królik. Co teraz powinnam dodać itd, czego brakuje? Wiadomo pierś na żądanie.

Glutenu jeszcze nie wprowadzalas? Moze ryz do tych warzywek albo jajko?

Do góry