reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Na bank nie zje :-D tylko najpierw minie parę dni zanim ją przygotuje, a potem przez parę dni chce jej ją dawać, więc myślę czy mogę już gotowa papkę poporcjować i zamrozić? Czy z innymi warzywami tak można, bo ile to dziecko zje :-D
Pewnie że można . Marcys miała gotowane 12-14 obiadów z 3 rodzai mies i 3 mieszanek warzyw i do zamrażalnika w słoiku po drzemie.
Do dziś mam awaryjne zupy i sosy Marcysi w zamrażalniku.
Potem podgrzewam w garnuszku ( możesz redukować do takiej konsystencji jak ona lubi )
Smacznego

reklama
Jak zwykle jesteście niezastąpione :-) i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, jak długo mam podawać temu mojemu alergikowi jeden produkt żeby wykluczyć potencjalne uczulenie? 3dni wystarczy?

Jak zwykle jesteście niezastąpione :-) i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, jak długo mam podawać temu mojemu alergikowi jeden produkt żeby wykluczyć potencjalne uczulenie? 3dni wystarczy?
U mnie było 3 dni i 2 dni przerwy. A nawet jak coś się zadziało to miałam i tak ten produkt spróbować za jakiś czas ponownie.

Miss chyba po 6 dni miała w zaleceniach... Tak ?
Przez tydzien ale tak ze podaje w poniedziałek, 3dni przerwy i potem od piatku do niedzieli ale tak nie robie. Daje przez 6dni jeden produkt. Nie jem truskawek, cytrusow, żółtego sera i poki co spokój z problemami skornyni

Dziewczyny, czy któraś z Was ma problemy z kupką? U nas do 6 tygodnia wszystko było ok, ale w międzyczasie pojawilo sie dużo problemów z moim pokarmem, kolkami i podałam jej kilka razy mm i od tej pory nie zrobiła sama kupy . Wróciliśmy tylko do kp, ale kupa jest tylko po czopku lub kateterze (raz w tygodniu) . Ma już 11 tygodni, ja jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej i jest dużo lepiej, córcia wreszcie jest spokojna i dużo mniej płacze, ale też nie robi kupy, ale przy tym zdarzają jej się momenty strasznych histerii tak jakby bolał ją brzuch, bo chce puścić bąka. Jak go puści, to się uspokaja. Niby piszą, że dzieci na kp mogą robić kupę nawet raz na 2 tygodnie, jeśli nie ma innych problemów, ale u nas właśnie tym problemem są te napady placzowo-bólowe. Teraz jest bez kupy już 9. dzień...co robić?

Ja dawałam 3-5 dni .
A po ukończonym 12 mż jogurt prowokacyjne 1 w tyg zwiększając porcjie .
Zjadła już cały kubeczek jogurtu .
IMG-20190310-WA0023.jpg
IMG-20190310-WA0022.jpg

Pozdrawiamy

Dziewczyny, czy któraś z Was ma problemy z kupką? U nas do 6 tygodnia wszystko było ok, ale w międzyczasie pojawilo sie dużo problemów z moim pokarmem, kolkami i podałam jej kilka razy mm i od tej pory nie zrobiła sama kupy . Wróciliśmy tylko do kp, ale kupa jest tylko po czopku lub kateterze (raz w tygodniu) . Ma już 11 tygodni, ja jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej i jest dużo lepiej, córcia wreszcie jest spokojna i dużo mniej płacze, ale też nie robi kupy, ale przy tym zdarzają jej się momenty strasznych histerii tak jakby bolał ją brzuch, bo chce puścić bąka. Jak go puści, to się uspokaja. Niby piszą, że dzieci na kp mogą robić kupę nawet raz na 2 tygodnie, jeśli nie ma innych problemów, ale u nas właśnie tym problemem są te napady placzowo-bólowe. Teraz jest bez kupy już 9. dzień...co robić?

Nie jestem ekspertem, ale regularne podawanie czopkow (o kataterze nie wspomne, bo jestem przeciwnikiem) rozleniwi jej mlodziutki uklad pokarmowy i nie bedzie umiala sama sie wyprozniac.
Masaze brzuszka, kladz ja duzo na nim, nie wiem - ewentualnie podaj troszke cieplej wody, ale ja bym jednak chyba czekala.
Zaraz powinno byc lepiej z racji na jej wiek.
A co na to pediatra?

U nas kupa była nie częściej niż co 3 dni czasem co 5-7 . Ale ja nez czopka. ...masaże ciepła woda . Przed kupa zawsze płakała to był dla niej wysiłek . Ale się poprawiło.
Teraz robi 2- 3 x dziennie .
Ja nie jestem zwolennikiem czopkow.

reklama
Jeśli kp to zastanów się co Ty jesz... może powinnaś zmienić sposób odżywiania , więcej kasz, jablko , gruszka a nawet śliwki , mała z Twoim pokarmem powinna wyssac składniki które jej pomogą w robieniu kupy. Tak jak dziewczyny piszą, podawanie czopkow itp rzeczy tylko pogarsza sprawę bo kupa niby jest ale problem narasta. Przepajaj wodą, może herbatka koperkowa.

Do góry