reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Screenshot_2019-02-11-15-55-59.png

reklama
Mamuśki karmiące mm.
Stasiek jest w dużej mierze na mm - mojego mam na 2-3 karmienia na dobę w zależności od dnia
Robi kupy co 4 dni ( mocno się preży ale tylko w chwili robienia w dni wolne od kupy nie wydaje mi się że coś go boli) kupy są dość luźne.
Wg Google wszystko jest ok.
A Wy co sądzicie?

Mamuśki karmiące mm.
Stasiek jest w dużej mierze na mm - mojego mam na 2-3 karmienia na dobę w zależności od dnia
Robi kupy co 4 dni ( mocno się preży ale tylko w chwili robienia w dni wolne od kupy nie wydaje mi się że coś go boli) kupy są dość luźne.
A Wy co sądzicie?
Pewnie że ok
Moja robiła co 3/4 dni
Teraz robi 3 dziennie. ......

Mamuśki karmiące mm.
A Wy co sądzicie?
Jqk go nie boli i nie placze to jest jak najbardziej ok.

Więc lekarka kazała Ci odstawić produkty mleczne, nie tylko te z laktozą ale wszystko co może zawierać mleko i jego pochodne. Czyli mleko, jogurty, śmietana, kefir, masło, sery, lody, ciasta z kremami, ciastka z masłem w składzie, pieczywo i inne produkty które zawierają serwatkę, nawet większość margaryn roślinnych do pieczenia zawiera bmk, niektóre wędliny. Bułka tarta sklepowa też zawiera mleko (jak większość bułek sklepowych). W restauracjach jak coś jest smażone na maśle lub z masełkiem ziołowym/czosnkowym to też nie możesz. Wszystkie sosy na bazie śmietany lub jogurtu. Alergia jest na białko (kazeina), laktoza tu jest nieważna bo jest cukrem.
O matko!!!! @Iskra_82 bardzo Ci dziękuję, miałam mega zaćmienie umysłu i od soboty jadłam tylko rzeczy bez laktozy!!! Już teraz się doedukowalam i zmieniłam całkowicie dietę. Po jakim czasie może przestać Ją boleć brzuch? Bo dziś był kolejny dzień koszmaru bólowego :confused:

Mamuśki karmiące mm.
A Wy co sądzicie?

Jeśli luźne to myśle ,ze ok. U nas był problem przy zmianie mm i kupki były bardziej niż plastelina twarde i musieliśmy wrocic do starego mleka.

reklama
Do góry