reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Screenshot_2019-02-11-15-55-59.png

reklama
Mamuśki karmiące mm.
Stasiek jest w dużej mierze na mm - mojego mam na 2-3 karmienia na dobę w zależności od dnia
Robi kupy co 4 dni ( mocno się preży ale tylko w chwili robienia w dni wolne od kupy nie wydaje mi się że coś go boli) kupy są dość luźne.
Wg Google wszystko jest ok.
A Wy co sądzicie?

Mamuśki karmiące mm.
Stasiek jest w dużej mierze na mm - mojego mam na 2-3 karmienia na dobę w zależności od dnia
Robi kupy co 4 dni ( mocno się preży ale tylko w chwili robienia w dni wolne od kupy nie wydaje mi się że coś go boli) kupy są dość luźne.
A Wy co sądzicie?
Pewnie że ok
Moja robiła co 3/4 dni
Teraz robi 3 dziennie. ......

Mamuśki karmiące mm.
A Wy co sądzicie?
Jqk go nie boli i nie placze to jest jak najbardziej ok.

Więc lekarka kazała Ci odstawić produkty mleczne, nie tylko te z laktozą ale wszystko co może zawierać mleko i jego pochodne. Czyli mleko, jogurty, śmietana, kefir, masło, sery, lody, ciasta z kremami, ciastka z masłem w składzie, pieczywo i inne produkty które zawierają serwatkę, nawet większość margaryn roślinnych do pieczenia zawiera bmk, niektóre wędliny. Bułka tarta sklepowa też zawiera mleko (jak większość bułek sklepowych). W restauracjach jak coś jest smażone na maśle lub z masełkiem ziołowym/czosnkowym to też nie możesz. Wszystkie sosy na bazie śmietany lub jogurtu. Alergia jest na białko (kazeina), laktoza tu jest nieważna bo jest cukrem.
O matko!!!! @Iskra_82 bardzo Ci dziękuję, miałam mega zaćmienie umysłu i od soboty jadłam tylko rzeczy bez laktozy!!! Już teraz się doedukowalam i zmieniłam całkowicie dietę. Po jakim czasie może przestać Ją boleć brzuch? Bo dziś był kolejny dzień koszmaru bólowego :confused:

Mamuśki karmiące mm.
A Wy co sądzicie?

Jeśli luźne to myśle ,ze ok. U nas był problem przy zmianie mm i kupki były bardziej niż plastelina twarde i musieliśmy wrocic do starego mleka.

reklama
Do góry