reklama
Podoba mi się Twoje zdrowo rozsądkowe podejście do macierzyństwa
Gdzieś prędzej wspominałaś o gotowaniu oddzielnie dla Marceliny - ja również cały czas gotuje oddzielnie - uważam ze przyjedzie jeszcze czas na frytki czy smażone devolaye.Choć moja teściowa strasznie się dziwi bo syn jej córki jest starszy od Julka o 7 miesięcy i tak naprawdę jak skończył 7 miesięcy to jadł jiz obiady "dla dorosłych" i ona uważa że to właśnie jest dobre ja mówię oki ale i tak robię swoje
Ostatnia edycja:
Mój mały też miał problemy z kupą jak był karmiony trochę cycem trochę mm. Jak przeszliśmy na samo mm jest codziennie Kupa. Jesteśmy na hipp combiotyc i mały super zaakceptował to mleko bo z bebilonem miał problemy z brzuchem. Wogole jak mial tylko cyca dwa razy dziennie to go juz brzuch po nim bolał bo jednak to było już co innego niż mm który był podstawą jego jedzenia.Mamuśki karmiące mm.
Stasiek jest w dużej mierze na mm - mojego mam na 2-3 karmienia na dobę w zależności od dnia
Robi kupy co 4 dni ( mocno się preży ale tylko w chwili robienia w dni wolne od kupy nie wydaje mi się że coś go boli) kupy są dość luźne.
Wg Google wszystko jest ok.
A Wy co sądzicie?
U nas tak miała jak włączyłam u siebie mleko, rumienie na policzkach, z kazdym dniem było coraz gorzej, podobna reakcja po ziemniAku. Ustępować samoistnie po godzinie. Ziemniaka mam zamiar podać za jakiś czas ponownie i zobaczyć czy się powtórzy. W przypadku kaszki to może być reakcja nawet na jakiś dodatek tej określonej firmy.Mój też po jaglanej miał policzki jak ogień. To uczulenie?
Alergen utrzymuje się we krwi nawet do 6tyg. U nas już po tygodniu była poprawa, tzn ilość kup zmalała z 6 dziennie do 1. Natomiast ich jakość pozostawiała sporo do życzenia, dlatego eliminowałam kolejne alergeny. Każde dziecko jest inne, każde inaczej reaguje dlatego musisz uzbroić się w cierpliwość. Rób notatki bo pamięć jest zawodna. Ja w tel mam nawet osobny, kupowy folder ze zdjęciami .O matko!!!! @Iskra_82 bardzo Ci dziękuję, miałam mega zaćmienie umysłu i od soboty jadłam tylko rzeczy bez laktozy!!! Już teraz się doedukowalam i zmieniłam całkowicie dietę. Po jakim czasie może przestać Ją boleć brzuch? Bo dziś był kolejny dzień koszmaru bólowego
Hahaha jakby Ci ktoś ukradł telefon to by się zdziwił [emoji1787]Alergen utrzymuje się we krwi nawet do 6tyg. U nas już po tygodniu była poprawa, tzn ilość kup zmalała z 6 dziennie do 1. Natomiast ich jakość pozostawiała sporo do życzenia, dlatego eliminowałam kolejne alergeny. Każde dziecko jest inne, każde inaczej reaguje dlatego musisz uzbroić się w cierpliwość. Rób notatki bo pamięć jest zawodna. Ja w tel mam nawet osobny, kupowy folder ze zdjęciami .
Jeszcze żadnej innej. Spróbuje Jeszcze raz dac i jeśli się pojawia poliki czerwone to pomyśle nad inna bo większość o smaku owocowym A my jeszcze nie dajemy owoców.Może byc. I jaka teraz dajesz? Ja 5 zboz z hippa ale chxe jeszcze jakas inna mu podawac. Wogole to doszlan do wniosku ze po bebilonie z ha Hubka boli brzuszek i muszę mu zmienic mleko
misis188
Fanka BB :)
To kup sobie jeszcze ta 5 zboz. Ja dzis zamowilam z helpaJeszcze żadnej innej. Spróbuje Jeszcze raz dac i jeśli się pojawia poliki czerwone to pomyśle nad inna bo większość o smaku owocowym A my jeszcze nie dajemy owoców.
Ewunka
Fanka BB :)
Tak to uczulenie raczej na kaszkę lub jakiś dodatek. ...Mój też po jaglanej miał policzki jak ogień. To uczulenie?
Marcelina też maiała uczulenie ba jaglana ( do dziś ma )
Mimo uczulenia kazali podawać raz w tyg 1 łyżeczkę do innej kaszki. Dziś 1-2 razy w tyg jada kaszkę jaglana i robią jej się czerwone poliki ale już nie jak ogień.
reklama
No właśnie założyłam go po tym, jak byłam wywołać zdjęcia na dzień babci w automacie. Wszyscy którzy stali za mną w kolejce, pomiędzy zdjeciami synka oglądali jego kupy. I jakoś tak nagle ta kolejka zniknęła zanim skończyłam.Hahaha jakby Ci ktoś ukradł telefon to by się zdziwił [emoji1787]