reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny ile czasu zajelo wam wprowadzenie 2 posiłków? Matki kpi i/ lub karmiace mm jak to robicie? Przeliczacie kalorie? Ja będę zastępować mm posiłkami uzupełniającym, tylko jak to zrobić?
Jeden posilek to obiad, drugi to owoce (u nas podwieczorek). Dziecko samo Ci pokaze, ze juz je tak duza porcje, ze mleka potem nie potrzebuje. U nas to trwalo ok miesiaca czy poltora zanim obiadek byl obiadkiem, a nie tylko przekaska.

Dziewczyny polećcie jakies krzeselko do karmienia. Chce niegramotne ale krzeselko. Nie chce nakladki takiej jak @adunnnia90 bo czasem jest deficyt krzesel u nas a swoje krzesla mam z jasna ancantara i balabym sie ze bedzie potem ciezko jakby sie wybrudzily.
Zastanawiam sie nad tym z ikei
Ja mam takie.

Chciałam żeby się składało i aby nie było z samego plastiku. Dla mnie wydaje się niewygodne to z Ikea. Osobiście nie chciałabym siedzieć na plastikowym. Masz w nim tez regulację położenia i bardzo łatwo się czyści. Tacka jest demontowana. Dla mnie super. [emoji106]
Screenshot_20181106-120558.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181106-120558.jpg
    Screenshot_20181106-120558.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 461
Jeden posilek to obiad, drugi to owoce (u nas podwieczorek). Dziecko samo Ci pokaze, ze juz je tak duza porcje, ze mleka potem nie potrzebuje. U nas to trwalo ok miesiaca czy poltora zanim obiadek byl obiadkiem, a nie tylko przekaska.
Ja dokarmiam 90-100 ml mm i wolałabym to zastąpić niż kp. A po miesiacu ile ml jadło Twoje dziecko?

Ja nie dawałam i nie daję. Nie jestem zwolennikiem podawania czegoś na wyrost bez badań. U mnie podaje się żelazo tylko wcześniakom albo dzieciom z niską masa urodzeniową.

U mnie żelazo odstawiliśmy po zbadaniu pozimu żelaza we krwi. Trzeba pamietam, ze żelazo tez bardzo łatwo przedawkować. I tez pojawiają się bóle brzuszka bo żelazo jest ciężkie.

Dziewczyny ile czasu zajelo wam wprowadzenie 2 posiłków? Matki kpi i/ lub karmiace mm jak to robicie? Przeliczacie kalorie? Ja będę zastępować mm posiłkami uzupełniającym, tylko jak to zrobić?
Na początku dostawala kilka łyżeczek potem butle mleka jak juz zjadła ok 60 ml obiadu dawałam mniej mleka a po 2 tygodniach dawalam tylko obiad zamiast mleka ok 150 ml pitem 200-250

reklama
Do góry