reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny polećcie jakies krzeselko do karmienia. Chce niegramotne ale krzeselko. Nie chce nakladki takiej jak @adunnnia90 bo czasem jest deficyt krzesel u nas a swoje krzesla mam z jasna ancantara i balabym sie ze bedzie potem ciezko jakby sie wybrudzily.
Zastanawiam sie nad tym z ikei

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny polećcie jakies krzeselko do karmienia. Chce niegramotne ale krzeselko. Nie chce nakladki takiej jak @adunnnia90 bo czasem jest deficyt krzesel u nas a swoje krzesla mam z jasna ancantara i balabym sie ze bedzie potem ciezko jakby sie wybrudzily.
Ale ten, który ma @adunnnia90 można postawić normalnie na podłodze. Jest niski, ale można. Ja właśnie nad nim się zastanawiam bo reszta, która oglądałam niestety zajmuje sporo miejsca. Wielkie grzmoty a i cena tutaj też u mnie ma znaczenie.

Brątowa ma to z ikea i wkur... nas niemiłosiernie bo stoi w kuchni i wszyscy potykają się o nogi od tego krzesła:D tyle wiem o tym krzesle;)

Ostatnia edycja:
A ja bym potrzebowała instrukcji jak sie zabraç za przygotowywanie jedzenia dla dziewczynek.
Kiedys tu chyba była dyskusja na ten temat,mogłabym ją wznowić?
Po 3 miesiącu chciałabym zacząć wprowadzać powoli warzywa i chyba chciala bym uniknąć kupowania gotowych słoików:p myślicie że to możliwe??
Polecam poradnik zywienia niemowląt medycyna praktyczna, do sciagniecia z netu bardzo fajny zawiera przepisy, diete rozszerza się między 17 a 26 tygodniem życia, ważna jest gotowość, zainteresowanie, zanik odruchu wypychania i motoryka dziecka, kiedyś też miałam plan wcześniej a teraz stwierdzam, że poczekam, aż dziecko będzie gotowe

Kochana najwcześniej po 4.Ja zakupiłam babycook i jest meeega polecam z Beaba.
Naprawdę narobić dużo i szybko można.Sloiczki też zakupie żeby mieć na wyjścia.Ja Ci opiszę jak ja zaczęłam.
Tak więc dziś u nas równe 4 miesiące skończone.Wczoraj była pierwsza marchewka ilość malusia ale malutki się zajadal nawet.Reszte zaprosilam w opakowaniu na lód poporcjowalam teraz na początku male ilości więc wystarcza A potem zakupie pojemniczki.Przez 3 dni będziemy jeść marchew potem dam cukinię i dynię potem pomieszam z ziemniakiem np dynię z dnia na dzień coraz więcej i voila.Kazda robi inaczej
Wlasnie myslalam nad beaba, super, że go polecasz:)

Dziewczyny czt po skonczonym 3 miesiacu zycia dajecie dziecku zelazo? Bo wyczytalam ze nalezy podawac 1-2mg na kg masy ciala. Polećcie jakis.

Dziewczyny czt po skonczonym 3 miesiacu zycia dajecie dziecku zelazo? Bo wyczytalam ze nalezy podawac 1-2mg na kg masy ciala. Polećcie jakis.
Ja nie dawałam i nie daję. Nie jestem zwolennikiem podawania czegoś na wyrost bez badań. U mnie podaje się żelazo tylko wcześniakom albo dzieciom z niską masa urodzeniową.

reklama
Dziewczyny ile czasu zajelo wam wprowadzenie 2 posiłków? Matki kpi i/ lub karmiace mm jak to robicie? Przeliczacie kalorie? Ja będę zastępować mm posiłkami uzupełniającym, tylko jak to zrobić?

Do góry