Z swojego doświadczenia ja bym nie podała mm teraz ale wcześniej tak zrobiłam to tak naprawdę nic nie zmieniło chciałam karmić cyckiem i potem gdy była następna pora karmienia dalej wisiał na cycu.Pamietam jak się denerwowalam bo ja chciałam do ludzi jeździć odwiedzać A byłam uwiazana.Jak już gdzieś pojechałam to cyc na wierzchu.Wszedzie czytałam to minie i się denerwowalam i faktycznie minęłJeśli chodzi o smoczek to nie miej wyrzutów sumienia...dzieci go potrzebująchociaż bardziej czasami rodzice niż dzieci
mała rośnie ale nie za dużo...ja bym spróbowała raz podać mm i zobaczyć efekt czy dalej będzie tak cały czas chciała wisieć na cycu...może po prostu się nie najada i dlatego ciągle chce mutać... jednak zaraz skończy miesiąc a przybrała nie za dużo.
reklama
U nas to samo te drzemki w nocy śpi ładnie calutka nic A w dzień max 1 h chociaż dziś szok 2 ponad godziny spalMoja Zośka tez tak miała, ze co odeszłam to ryk. Jak chciałam ja zostawić na kamerce na gorze do spania i zejść na dół coś Robić to do połowy schodów nie zdążyłam dojąc i już płacz był. Teraz już zostaje bez problemu z tym, ze ma turbodrzemki po 30-40 min ale za to kilka
Agnieś191
Fanka BB :)
No nie wiem czy bedzie lepiejMi pierze mama, maz sprzata dom. Obiady ogarnuamy roznie. Bez pomocy bym nie zrobila NIC ale to zależy od dziecka. Dzis spal przez dzieb 3 godziny ale co chcialam.od niego odejsc czy do wc czy pk laktator to od razu oczy otwarte i ryk. Maz juz wrocil do pracy i synkiem zajmuje sie w wiekszosci sama i łatwo nie jest. Jest lepiej niz na początku ale czekam az skonczy ten brakujacy czwarty trynestr i liczę ze w tedy bedzie lepiej, ze przez dzień sie cos przespi i bede mogła np ugotowac obiad, nastawic pranie, wyprasowac
![Shocked2 :shocked2: :shocked2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked2.gif)
misis188
A po.jakim czasie Cu sie to.unormowalo? Ja Hubcia teraz usypialam ponad 2 godziny a tak nie wiem czy spi bo go w niani slysze. Ja bym chciała choc takie dzemki bi za te pol godziny czlowie jest w stanie cos zrobicMoja Zośka tez tak miała, ze co odeszłam to ryk. Jak chciałam ja zostawić na kamerce na gorze do spania i zejść na dół coś Robić to do połowy schodów nie zdążyłam dojąc i już płacz był. Teraz już zostaje bez problemu z tym, ze ma turbodrzemki po 30-40 min ale za to kilka
Chyba dziecko powinno przybierać około 600 gram na miesiąc w pierwszym miesiącach życia . Wiem ze dla niektórych kp jest bardzo ważne ,ale ja zawsze myślałam też o kp ze nie wiem ile tak naprawdę zjada dziecko bo tego nie da się zmierzyć, może @Barburka spróbuj ściągnąć lakratorem mleczko i zobaczysz ile tak naprawdę w nim jest. Kp jest ok ale nie wyobrażam sobie wisieć tak cały czas na cycu...mojej siostry syn zjada cyca i 2 -3godziny spokoju ,a karmienie trwa 5-10 minut czyli tak jak na butli,więc uważam że on jest najedzony. A gdyby tak ciągle siedział przy cycu to napewno miałby podane mm. Ja zamierzam robić podobnie.
gooossia17
Jeszcze nie będę jej oszukiwać smoczkiem czy woda bo 5 miesiąc kończy, ale ju w nocy licząc od 22 zeszłam z 3 karmien do 2 jeżeli liczyć koło 5 rano jako nocneNie do konca to tez idzie o samo mleko . Moja Maecelina potrafi na kolacjie o 21 zjesc 60 ml i spac 11 h
Aguleczka29
Doczekasz się doczekasz.Inaczej też bo ją karmię tylko mm a Ty swoim i mm.Ja jak karmiłam swoim i mm to też budziła się co 3 godzinki,potem wpadłam na pomysł że na noc dawałam tylko mm i u mnie to podziałało że spała do rana.Moja 14 skończy 5 i mojego wypije 90-110 ml a mm 60-70 mm. Załamka. Ja chyba nie doczekam przespanej nocki. Nie liczę na. Ala ale na 6 h chociaż....
Spokojnie...moj mial 3,5 roku jak zaczął spać normalnie w nocyMoja 14 skończy 5 i mojego wypije 90-110 ml a mm 60-70 mm. Załamka. Ja chyba nie doczekam przespanej nocki. Nie liczę na. Ala ale na 6 h chociaż....
misis188
Tylko wiesz, jeszcze jak nie śpi a sa sie go czymś zajac to spoko. Tylko jak płacze nie wiadomo o co to daje w dupe bo i jest na rekach i jest pojedzony i nakarmiony, kupa zrobiona a wyk jaj nie wiemNo nie wiem czy bedzie lepiejmoja zaraz ma 5 mcy w domu nie robie nic. Obiad 3x w tygodniu max. Korzystam z pomocy mamy i tesciowej czylu mam 2razy w tyg pomoc. Marcelina spi w dzień co 2h po 30 minut nawet na spacerze, dosłownie z zegarkiem w reku. Jeden falszywy ruch i sie budzi
. Jak nie spi to tylko na recach teoche polezy jak ma dzien. Dodatkowo od tygodnia placze u wszystkuch tylko ja, maz i babcie moga ja nosuc czy nawet do niej mowic
![]()
reklama
gooossia17
Właśnie Jakoś miała 3-3,5 miesiąca. To już wtedy nie tyle co nawet musi spać bo już na macie polezala i się pobawiła. Na raty ale coś tam Robię.A po.jakim czasie Cu sie to.unormowalo? Ja Hubcia teraz usypialam ponad 2 godziny a tak nie wiem czy spi bo go w niani slysze. Ja bym chciała choc takie dzemki bi za te pol godziny czlowie jest w stanie cos zrobic