reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak dobrać pieluchy? Jaś zaczął więcej sikać i przecieka. Co sik to trzeba go przebrać bo mokry po pachy. Mamy pampy 1 new born.
I jeszcze jedno pytanie. Kiedy kłaść dzidziusia na brzuszku? Bo po jedzeniu chyba nie wolno?

reklama
Mam doła że nie dałam rady:( że się poddałam i wymusiłam tą cc. Oxy mnie złamała. Mój też mi powtarza, że najważniejsze że mamy zdrowe dziecko, ale gdzieś mi tam w głowie siedzi to jako porażka i nie daje spokoju:(
Dobra, już nie truję. Może jak dojdę do siebie fizycznie to mi minie.

to chyba baby blues i hormony, bo obiektywnie to żadna porażka, przytulam mocno
dbaj o siebie, jedz zdrowo, śpij w dzień jak możesz i mam nadzieję będzie lepiej :)

A może macie jakieś dobre pozycje dla takich dużych piersi i niestety troche obwisłych?:( Mam maść do piersi linomag ale nie jest napisane czy mam zmuwac do karmienia czy nie wiec zrywałam. Mysle o zakupów maltanu bo go sie nie zmywa?

nie mam dużych, ale może spróbuj pozycje leżące czyli leżysz na boku, masz podparcie pod plecy i poduszkę między nogami a dzidzia lezy na boczku brzuszkiem do Ciebie na wprost piersi

Czy to jest czop plodowy ? Wypadł mi 3 razy takie coś przedwczoraj i dzis dwa razy.

Załączniki

• 20180923_105726.jpg
    20180923_105726.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 71
Dziewczyny a jak dobrać pieluchy? Jaś zaczął więcej sikać i przecieka. Co sik to trzeba go przebrać bo mokry po pachy. Mamy pampy 1 new born.
I jeszcze jedno pytanie. Kiedy kłaść dzidziusia na brzuszku? Bo po jedzeniu chyba nie wolno?

może próbuj zakładać ciaśniej lub wyżej

ja po odbiciu kładę, teorie, jak ze wszystkim, są różne jedni mówią tak a drudzy dokładdnie odwrotnie
u mnie to się sprawdza, często jeszcze dodatkowo sobie odbije, popierdkuje a brzuszek się masuje

@Barburka polecam Tobie i Wam wszystkim dziewczyny kanał na YouTube mamo tato co ty na to i osobę Pawła Zawitkowskiego (rehabilitant dziecięcy, osoba z niesamowity podejściem do maluszków). Jest tam mnóstwo porad jak nosić, podnosić, przewijać, uspokajać maleństwo, jak się zachowywać. Koniecznie zobaczcie

może próbuj zakładać ciaśniej lub wyżej

ja po odbiciu kładę, teorie, jak ze wszystkim, są różne jedni mówią tak a drudzy dokładdnie odwrotnie
u mnie to się sprawdza, często jeszcze dodatkowo sobie odbije, popierdkuje a brzuszek się masuje

Pępuch jeszcze nie odpadł więc wyżej się boję, ale doczytałam że fujarka musi być w dół, a ja na to nie zwracałam uwagi, byle szybko zapiąć i uniknąć fontanny:) Może w tym tkwił problem.
Jasiu właśnie zalicza swoje pierwsze leżenie na brzuszku i bardzo mu się podoba :)
Dzięki za rady:)

Pępuch jeszcze nie odpadł więc wyżej się boję, ale doczytałam że fujarka musi być w dół, a ja na to nie zwracałam uwagi, byle szybko zapiąć i uniknąć fontanny:) Może w tym tkwił problem.
Jasiu właśnie zalicza swoje pierwsze leżenie na brzuszku i bardzo mu się podoba :)
Dzięki za rady:)

na wysokości pępka z przodu zawiń pieluszkę by nie drażniła, a na pleckach niech będzie wyżej, koniecznie też dobrze wywiń te falbanki przy nóżkach i niech nie będzie za luźno ani za ciasno (palec powinien wejść między brzuszek a pieluszkę)

o tak, siusiak koniecznie w dół :)

super, to ważna sprawa, a nie każde dziecko na początku lubi leżeć na brzuszku

polecam się :) jam taka "mądra" bo to moje drugie, przy pierwszym szalałam z niepokoju i stresu

Co godzine to spoko wynik. Moja wisiala ciagle... Smaruj sutki lanolina i swoim mlekiem, beda szybko wracac do normy. No i smoczek moze nie pozwolic laktacji die rozkrecic. Tez podalam szybko, ale te 3-5 pierwszych dni jednak bym poczekala.
Powodzenia [emoji4]

Już myślałam, że to dziwne, że nie mogę iść nawet siku, bo od razu ryk, gdzie są piersi! :-D ona ma taki ciąg, że dopiero po godzinie ssania smoka wypluła go i zasnęła spokojnie, jak się obudziła to pierś i jedzenie :-D apetyt po ojcu :-D

Nie zgodzę się, że żaden.
Taki lekarz będzie bagatelizował kolejne pacjentki aż w końcu wydarzy się tragedia...
Jak masz duży problem spróbuj nakładek na sutki, ale przede wszystkim najlepiej smaruj regularnie po każdym karmieniu, żeby miały szansę się goić.

No w sumie i tak, jednak ja tu przyszłam za swoją lekarka, a decyzyjnych co do mojej oksy i wcześniejszych diagnoz było paru lekarzy :-\ smaruje grzecznie, ale za chwilę ktoś znowu ma ochotę na jedzenie heh. Nakładki mam, tylko L haha i mąż musi mi kupić mniejsze :p baba z aptece gdzie je kupowałam chyba źle oceniła mnie i moje walory :-D

reklama
Już myślałam, że to dziwne, że nie mogę iść nawet siku, bo od razu ryk, gdzie są piersi! :-D ona ma taki ciąg, że dopiero po godzinie ssania smoka wypluła go i zasnęła spokojnie, jak się obudziła to pierś i jedzenie :-D apetyt po ojcu :-D

ja przy 1wszym dziecku tak miałam i było to dla mnie bardzo trudne, raz że bałam że się nie najada skoro tak wisi, dwa myślałam, że zwariuję bo nie mogłam jak Ty iść siku
teraz wiem, że to też jest norma, może dziecko ma dużą potrzebę bliskości
ale najważniejsze to wiem, że to mija :)

Do góry