reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

na wysokości pępka z przodu zawiń pieluszkę by nie drażniła, a na pleckach niech będzie wyżej, koniecznie też dobrze wywiń te falbanki przy nóżkach i niech nie będzie za luźno ani za ciasno (palec powinien wejść między brzuszek a pieluszkę)

o tak, siusiak koniecznie w dół :)

super, to ważna sprawa, a nie każde dziecko na początku lubi leżeć na brzuszku

polecam się :) jam taka "mądra" bo to moje drugie, przy pierwszym szalałam z niepokoju i stresu
Jeszcze muszę na te falbanki zwrócić uwagę:).
A Zawitkowskiego oglądaliśmy przed pierwszą kąpielą i...on chyba podał wcześniej dziecku relanium. Nasz się drze jakby go ze skóry obdzierali :ninja2:. Z "zamiłowaniem" do wody chyba wdał się w tatę:-D.

reklama
A Zawitkowskiego oglądaliśmy przed pierwszą kąpielą i...on chyba podał wcześniej dziecku relanium. Nasz się drze jakby go ze skóry obdzierali :ninja2:. Z "zamiłowaniem" do wody chyba wdał się w tatę:-D.

falbanki robią dobrą robotę, utrudniają wyciekanie

Zawitkowski ma taki głos, że i mnie uspokaja :)
u mnie 1wsze bebe tak wrzeszczało chyba do 8go tygodnia, co mnie zszokowało bo myślałam, że wszystkie dzieci uwielbiają kąpiele
potem się okazało, że nie wszystkie, tak jak nie wszystkie kochają wózki i moje właśnie nie lubią

do kąpieli koniecznie sprawdź czy woda ma ok temperaturę i u nas z czasem pomagało okryć dziecko pieluszką i tą pieluszkę polewać wodą

Probowalas myc na sucho na przewijaku, a potem tylko w wanience oplukac?
Proponuje poeksperymentowac tez z godzina kapieli, u nas pomoglo.

O u nas na początku też był problem z przesiusianiem plecki często mokre siusiak poszedł do góry i tyle poprostu miał za luźno w Pampersie i swobodnie mimo ustawiania to w dół lubił dokonać w górę.Troche urósł i ten problem zniknął

Dziewczyny a czy takie kilkudniowe dziecko ma rytm dnia? Znów wczoraj w nocy działo sie piekło a dzis od rana łącznie może jadła z 2 piersi 15 min przy czym z przerwami na głośny oddech czy drzemkę. Zupełnie nie mam kontroli nad tym co Brdzie dalej. Myślałam zebnoworodrk to sen, kupa i cycek ale co robić jak płacze? Jak kontrolować czy nie chudnie?
Mi pomogło mocne husianie albi takie jakby przysiady, jak sie uspokajal to zwalnialam tempo. Możesz tez sprobowac szumiec, jak placz cichnie to twoje szyyyy tez niecg bedzie cichsze

Może rozmiar większe?
Rozmiar większe to ma do kolan:-D.
To jest normalne odczucie ta tak mam do tej pory bo mi pomogli kleszczami i też praktycznie dziecko wyjeli.Kilka dni temu bratowa urodziła naturalnie 2 dziecko pierwsze cc i mówi że parla 3 razy pierwszy raz dziecko się obniżyło 2 wyszła główka A 3 parcie dzidzia już na zewnatrz...Ja myślę kurde A ja nie dałam rady i zaraz myślałam nad tym.
Wiadomo trzeba się cieszyć zdrowym dzieckiem ale gdzieś te myśli i wyrzuty w nas siedzą i tego nie da się wyprzeć z głowy także nie przejmuj się gadaniem" ciesz się że dziecko zdrowe i nie marudz" właśnie marudź wyrzuć to z siebie i wtedy poczujesz ulgę.
Ja nawet nie miałam szansy przeć. 6h z oxy, niekończący się skurcz a rozwarcie niecałe 4. I ciągle czyjaś ręka między moimi nogami. To chyba wspominam najgorzej. I ten tekst dr z uśmiechem na ustach - jednak nie będzie znieczulenia - jakby mi ktoś w pysk strzelił. Może to rozwarcie by jednak poszło...tego się nigdy nie dowiem.

Jeśli uda sie dobrze piersią trafić bo jest niecierpliwa i sie wypreza i wygina i jest cała czerwona momentalnie. Jak juz za 5,6 razem dobrze trafie to pociągnie tak ze mam łzy w oczach i tak wyglądają moje karmienia. Jestem wręcz do niej nachylona przez co plecy bardzo bolą. Nie wiem w jakiej pozycji karmić bo nikt mnie tego nie nauczył.. wiec mała lezy na kocu niżej niż pierś i ja na siedząco sie nad nią pochylam. Cały czas mam wrażenie przed to ze mało je... położna przychodzi do mnie teraz we wtorek zdjęć szwy i sie tego boje ro czekam tez na wtorek bo może dw mi jakaś rade z tym karmieniem... sutki mam pocharatane bardzo...
Dziecko musi miec szeroki otwarta buzie zeby objac tez czesc brodawki. Daj 4 rece pod piers przt laczeniu z brzuchem a kciuk nad bridawke. Jak bedzie miała szeroki otwarta buzie to przystaw jej glowke, na początku moze ci pomoc maz, ja to teraz robie łokciem na ktorym Hubcio ma glowe. Po szpitalu moje sutki byly w oplakanym stanie, piersi strasznie bolaly. Przyszla położna, pokazała jak przystawiac i o niebo lepiej. On jedzac leczyl mi brodawki a w szpitalu juz od razu mi mowila babka zebym sobie nakladki kupila z uwagi na moje sutki albi przed karmieniem wyciagnac je laktatorem. Jak polozna pokazala to żadnych nakladek nie trzeba. A jak jest dalej problen to umow sie z doradca laktacyjnym.

Probowalas myc na sucho na przewijaku, a potem tylko w wanience oplukac?
Proponuje poeksperymentowac tez z godzina kapieli, u nas pomoglo.
Problem w tym, że Jasiu nie lubi być goły. Od razu się wścieka (w łazience jest ciepło więc to nie to). Dopiero pierwsza samodzielna kąpiel za nami, eksperymenty jeszcze przed nami :)

reklama
Dziewczyny dalismy rade❤❤❤,dzis moj Hubcio mial Chrzest:) byl grzeczny❤ polowe mszy spal, potem sie obudzil i wpatrywal w pana za nim ktory siedzial. Zaczął płakać na ogloszeniach dajac znać ksiedzu zeby kończył:) cala impreze byl taki spokojny ze szok❤ na noc go brzuszek bolal wiec płakał ale jestem z niego mega dumna❤ tylko dupa wolowa jestem bo nie mam jego zdjecia jak pieknie wygladal w garniaku:(

Do góry