reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Podobno, tak mi pediatra powiedział jak ja oglądał, że ma takiego małego guza na głowie i specyficzny jej kształt, a rączki i nóżki ma bardzo, bardzo suche i schodzi z nich skóra.
Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!

reklama
Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!
Ale to nie chodzi o termin tylko o stan lozyska. Dlatego takie wazne jest sprawdzanie jego stanu w ostatnich tygodniach. Jesli wykazuje objawy zwapnienia i dziecko zaczyna slabo przybierac to trzeba wywolywac porod.

I ten stan łożyska objawia się kształtem glowki i sucha skora?
Nie. Stan lozyska (zwapnienie, starzenie sie) jest oznaka przenoszenia. O ksztalcie glowki nie slyszalam, ale u Red Hot mowili kilkakrotnie, ze lozysko jest stare, wody okazaly sie byc zielone wiec to byla prawda. U dziecka moglo dojsc do zatrucia, moglo tez skonczyc mu sie jedzenie... Po prostu trzeba byc ostroznym.

Ja bym się wku... nie powiem co jakbym miała info, że łożysko niewydolne i wody by sie okazały zielone... Zrobiłabym ordynatorowi ostrą awanturę, że bagatelizują zamiast wywoływać

Ja bym się wku... nie powiem co jakbym miała info, że łożysko niewydolne i wody by sie okazały zielone... Zrobiłabym ordynatorowi ostrą awanturę, że bagatelizują zamiast wywoływać
I ja. Moja gin miala obsesje, od 37tyg usg co tydzien z bardzo dokladnym sprawdzaniem lozyska, wagi i przeplywow. Kilkukrotnie mowila jakie to wazne. Jak powiedzialam jak boje sie przenoszenia powiwdziala, ze slusznie i wypisa skierowanie na wywolanie w 40t1d.

Ja juz wielokrotnie mowilam, powtorzylabym wywolany porod (oksy) na epiduralu zakonczony cesarka. Podobno najgorsze co moze byc, bo dwa porofy w jednym, a dla mnie rozwiazanie idealne. Dziecko ma czas ogarnac, ze cos sie dzieje, a sam porod bezpieczniejszy. Nie widze lepiej [emoji4]
Ja miałam taki poród tylko bez epiduralu i mam strasznego doła że skończyło się cesarką. Ciągle mojemu ryczę z tego powodu:(

reklama
Do góry