Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!Podobno, tak mi pediatra powiedział jak ja oglądał, że ma takiego małego guza na głowie i specyficzny jej kształt, a rączki i nóżki ma bardzo, bardzo suche i schodzi z nich skóra.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Ale to nie chodzi o termin tylko o stan lozyska. Dlatego takie wazne jest sprawdzanie jego stanu w ostatnich tygodniach. Jesli wykazuje objawy zwapnienia i dziecko zaczyna slabo przybierac to trzeba wywolywac porod.Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!
I ten stan łożyska objawia się kształtem glowki i sucha skora?Ale to nie chodzi o termin tylko o stan lozyska. Dlatego takie wazne jest sprawdzanie jego stanu w ostatnich tygodniach. Jesli wykazuje objawy zwapnienia i dziecko zaczyna slabo przybierac to trzeba wywolywac porod.
Kształt główki to przy porodzie jak ciężko dziecku wyjść to się odkształca.I ten stan łożyska objawia się kształtem glowki i sucha skora?
Skóra się łuszczy większości dzieciom wydaje mi się...
nieagatka
Nie. Stan lozyska (zwapnienie, starzenie sie) jest oznaka przenoszenia. O ksztalcie glowki nie slyszalam, ale u Red Hot mowili kilkakrotnie, ze lozysko jest stare, wody okazaly sie byc zielone wiec to byla prawda. U dziecka moglo dojsc do zatrucia, moglo tez skonczyc mu sie jedzenie... Po prostu trzeba byc ostroznym.I ten stan łożyska objawia się kształtem glowki i sucha skora?
Ja bym się wku... nie powiem co jakbym miała info, że łożysko niewydolne i wody by sie okazały zielone... Zrobiłabym ordynatorowi ostrą awanturę, że bagatelizują zamiast wywoływać
nieagatka
I ja. Moja gin miala obsesje, od 37tyg usg co tydzien z bardzo dokladnym sprawdzaniem lozyska, wagi i przeplywow. Kilkukrotnie mowila jakie to wazne. Jak powiedzialam jak boje sie przenoszenia powiwdziala, ze slusznie i wypisa skierowanie na wywolanie w 40t1d.Ja bym się wku... nie powiem co jakbym miała info, że łożysko niewydolne i wody by sie okazały zielone... Zrobiłabym ordynatorowi ostrą awanturę, że bagatelizują zamiast wywoływać
Gratulacje Zdrówka dla Was dziewczynyDziewczyny udało się, o 17 skurcze o 21 urodziła się Nasza Martynka! :-) 2880gram, 54cm, 10pkt :-) nie wierzę... Po prostu nie wierzę że jest Nasza, z Nami :-)
Ja miałam taki poród tylko bez epiduralu i mam strasznego doła że skończyło się cesarką. Ciągle mojemu ryczę z tego powoduJa juz wielokrotnie mowilam, powtorzylabym wywolany porod (oksy) na epiduralu zakonczony cesarka. Podobno najgorsze co moze byc, bo dwa porofy w jednym, a dla mnie rozwiazanie idealne. Dziecko ma czas ogarnac, ze cos sie dzieje, a sam porod bezpieczniejszy. Nie widze lepiej [emoji4]
reklama
ludek
[emoji23] na szczęście nie widziałam ile do końca waży [emoji6]Jakby moja była większa to chyba bym jednak wyskoczyła tym oknem haha