reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Piękna jest :-)
Dziękuję. Musisz wybrać pediatre który Ci odpowiada ....
1 najważniejsza zasada obserwuj swoje dzieci - dzieci to nie roboty .Krzywdy im nie zrobisz dajac czy nie dając wode.
@adunnnia90 jesli dobrze pamiętam 1 morfologie miała po skończonych 6 m i nie dostała profilaktycznie żelaza przy blizniakach i Ada wcale tej morfologi robić nie chciała..... sa mamy co robią co tydzień.... miesiąc..... Wiesz rozni sa lekarze ....różne mamy .... jakoś musisz to ogarnąć hi hi hi

Wyszła słaba morfologia. Podobno u bliźniaków występuje dużo wcześniej i trzeba suplementowac od początku. Tylko po moich zupełnie anemii nie widać a dawkę dostaliśmy duża. Bardzo się na wizycie zdenerwowalam i nawet sama nie zobaczyłam tych wyników tylko dr je miala

@walczaca o szczęście ja bym poszła i zrobiła na Twoim miejscu poziom żelaza we krwi. Jak sp niedobry Ok trzeba brać i koniec dyskusji, ale jak zelazo jest Ok to inne witaminy się daje.

Dziękuję. Musisz wybrać pediatre który Ci odpowiada ....
1 najważniejsza zasada obserwuj swoje dzieci - dzieci to nie roboty .Krzywdy im nie zrobisz dajac czy nie dając wode.
@adunnnia90 jesli dobrze pamiętam 1 morfologie miała po skończonych 6 m i nie dostała profilaktycznie żelaza przy blizniakach i Ada wcale tej morfologi robić nie chciała..... sa mamy co robią co tydzień.... miesiąc..... Wiesz rozni sa lekarze ....różne mamy .... jakoś musisz to ogarnąć hi hi hi

U mnie lekarka w szpitalu tak się uparła żeby Zosia brała zelazo i przez pierwsze 6 tygodni jej podawałam. Jak poszłyśmy na szczepienie to moja pediatra mówi, ze najpierw morfologię zrobimy i morfologia była Ok. Później Zosi wyskoczyła wysypka na buzi pediatra była na urlopie to poszliśmy prywatnie do tej ze szpitala i ona mówi, ze morfologia zła i podawać zelazo. Dwa czy 3 dni później miałam kontrol u neonatolog i ona mówi, ze morfologia dobra. I jak byłam u kardiologa i neurologa mówią to samo, ze morfologia jest dobra. I neurolog do mnie żebym zrobiła poziom żelaza we krwi bo słaba morfologia u dzieci niekoniecznie musi być od niedoboru żelaza. Najlepsze jest to, ze w szpitalu mi wypisali, ze mam mieć powikłany niedokrwistością polug poszłam zrobić sobie morfologię i okazało się, ze szyciu lepszej nie miałam!

U mnie lekarka w szpitalu tak się uparła żeby Zosia brała zelazo i przez pierwsze 6 tygodni jej podawałam. Jak poszłyśmy na szczepienie to moja pediatra mówi, ze najpierw morfologię zrobimy i morfologia była Ok. Później Zosi wyskoczyła wysypka na buzi pediatra była na urlopie to poszliśmy prywatnie do tej ze szpitala i ona mówi, ze morfologia zła i podawać zelazo. Dwa czy 3 dni później miałam kontrol u neonatolog i ona mówi, ze morfologia dobra. I jak byłam u kardiologa i neurologa mówią to samo, ze morfologia jest dobra. I neurolog do mnie żebym zrobiła poziom żelaza we krwi bo słaba morfologia u dzieci niekoniecznie musi być od niedoboru żelaza. Najlepsze jest to, ze w szpitalu mi wypisali, ze mam mieć powikłany niedokrwistością polug poszłam zrobić sobie morfologię i okazało się, ze szyciu lepszej nie miałam!
Pozostanie bez komentarza .... te same wyniki interpretowane jako złe i dobre ....
Cyrk na kółkach.....

Pozostanie bez komentarza .... te same wyniki interpretowane jako złe i dobre ....
Cyrk na kółkach.....

Rece opadają i później człowiek głupieje i nie wie co robić. Nikt nie chce krzywdy zrobić dziecku. Ale ta lekarka ze szpitala to jakaś nawiedzona, jak ktoś do niej idzie prywatnie to bez antybiotyku dziecko nie wyjdzie. Od razu przepisuje nic innego próbuje tylko od razu z grubej rury.

Zrób posiew. Mi wychodziły bakterie w zwykłym badaniu moczu a posiew był czysty. Przyczyną było zła technika pobierania moczu do podstawowego badania. Ja, zeby nie miec problemu piłam przez większą część ciąży sok z żurawiny 100%.
Kochana a gdzie go kupowalas? Byly u nas w tesco takie fajne eko naturalne soki w szklanych butelkach, bez cukru, 100% soku z zurawiny. Bylam dzis i kurcze nie ma. A wyszly mi w dzisiejszym moczu pojedyncze bakterie [emoji52]

A no przykre.....
Kliniki robią statystyki był program kiedys o novum i oni mowili ze jak widzą serduszko to licza ze in vitro udane ( chodź wiedza ze czasem przestaje bic niestety ale kobiety znikaja .......)
Ja nie mam na czole napisane Marcelina jest z in vitro ale nie jest to zadna tajmnica.
Jak brałam ślub ksiądz pyta czy planujemy mieć dzieci...... wiec ja w ryk .... Mówię my tak ale ktoś ma inne plany ...jestem chora jestem po 2 inseminacjiach i 2 procedurach in vitro ....powiedział cos w stylu próbujcie dalej ...
Teraz mama zamawiała chrzest u tego samego proboszcza pamiętał- powiedział ciesze się ze Bóg i medycyna dali rade z przyjemnością udzielę chrztu ....
Swiety a nie ksiadz [emoji173] zeby inni mieli takie podejscie [emoji20]

reklama
Do góry